Local

Així hem viscut l'Eurocopa i la Copa Amèrica en clau blaugrana

Així hem viscut, dia a dia, la jornada dels internacionals culers presents a l'Eurocopa i la Copa Amèrica / Foto: UEFA via GETTY IMAGES

DILLUNS, 15 DE JULIOL

- 09.53h: En clau Copa Amèrica, l'exblaugrana Leo Messi s'ha proclamat campió d'Amèrica gràcies a la victòria d'Argentina sobre Colòmbia per 1-0 a la final.

DIUMENGE, 14 DE JULIOL

- 22.55h: Punt i final a l'Eurocopa del 2024. I fins a quatre culers han aconseguit penjar-se la medalla d'or. Són Lamine Yamal, Fermín, Ferran i Pedri, després que la selecció espanyola guanyés Anglaterra en la final de Berlín (2-1). Nico Williams i Oyarzabal han estat els golejadors, però Lamine Yamal ha estat determinant. Perquè el jove del Barça, que ha estat titular i s'ha convertit en el futbolista més jove en jugar la final d'un gran torneig, ha fet l'assistència del primer gol i ha sumat la quarta passada de gol en aquesta edició. Una Eurocopa que el culer sempre guardarà en el record, ja que s'ha acabat emportant també el premi de 'Millor jugador jove'. 

- 22.45h: Gol d'Oyarzabal, que avança novament Espanya. L'assistència, aquest cop, de Cucurella (2-1, min 86).

- 22.35h: Gol de Palmer. Empata Anglaterra (1-1, min 72).

- 22.00h: Gol de Nico Williams, que avança Espanya després d'una nova assistència de Lamine Yamal (1-0, min 47). El jugador del Barça entra a formar part del grup de jugadors que han aconseguit donar més assistències en una mateixa edició de l'Eurocopa, juntament les quatre d'Steven Zuber (2020), Aaron Ramsey (2016), Eden Hazard (2016) i Ljubinko Drulovic (2000). 

- 21.00h: Comença la final de l'Eurocopa!

- 20.00h: Falta una hora per a la final de l'Eurocopa. I en l'Espanya - Anglaterra un jugador del Barça assolirà un nou rècord de precocitat. Es tracta, com no, de Lamine Yamal, que serà titular i es converteix, d'aquesta manera, en el jugador més jove que disputi una final d'un gran torneig (17 anys i 1 dia). Supera Pelé, que ho va fer durant el Mundial de 1958 (17 anys i 249 dies). Els onzes de la final són:

Espanya: Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Rodri, Fabián, Dani Olmo; Lamine Yamal, Nico Williams i Morata.

Anglaterra: Pickford; Walker, Stones, Guéhi, Shaw; Mainoo, Rice; Saka, Bellingham, Foden i Kane.

- 10.00h: A Europa, concretament a Berlín, aquesta nit també sabrem quina selecció guanya l'Eurocopa. La final serà entre Espanya i Anglaterra. Fins a quatre culers (Lamine Yamal, Ferran Torres, Fermín i Pedri) poden posar punt i final a aquest torneig amb la medalla d'or al coll. 

- 05.10h: No deixem els Estats Units perquè aquesta nit, també a partir de les 2h del matí hora de Barcelona, ​​l'Argentina de la llegenda blaugrana Leo Messi jugarà la final de la Copa Amèrica contra Colòmbia al Hard Rock Stadium de Miami. Leo Messi, líder de l'albiceleste, jugarà la seva cinquena final de la Copa Amèrica (2007, 2015, 2016 i 2021) i es convertirà en el primer jugador que disputi cinc finals.

- 05.00h: La Uruguai de Ronald Araujo ha acabat tercera de la Copa Amèrica després d'imposar-se en la final de consolació contra el Canadà. L'equip de Bielsa no ho ha tingut fàcil, però, perquè ha aconseguit aquesta medalla de bronze als penals. I el protagonista ha estat l'exblaugrana Luis Suárez, que ha forçat la tanda de penals en l'afegit. Amb el 2-1 en contra, Uruguai semblava que acabaria el partit perdent, però Suárez ha fet el 2-2 definitiu (min 92) i, a més, en els onze metres, ha transformat el llançament definitiu. Cal recordar que Araujo no ha pogut jugar aquest tram final del torneig per lesió, però ha acompanyat els seus companys als Estats Units fins al final. 

DISSABTE, 13 DE JULIOL 

- 11.30h: A les 2h d'aquesta matinada del dissabte 13 de juliol al diumenge 14 de juliol, Uruguai buscarà acabar la Copa Amèrica en la tercera posició. La selecció de Bielsa, que no podrà comptar amb Araujo per lesió, s'enfronta al Canadà en la final de consolació que tindrà lloc al Bank of America Stadium de Charlotte.

DIVENDRES, 12 DE JULIOL 

- 10.45h: Dia sense futbol de seleccions. Però en l'horitzó més proper treuen el cap les finals de l'Eurocopa i de la Copa Amèrica. Per una banda, el partit decisiu pel títol europeu tindrà lloc el diumenge 14 de juliol a les 21 hores; la selecció espanyola amb Lamine Yamal, Ferran Torres, Fermín i Pedri buscarà el trofeu davant Anglaterra. D'altra banda, la final del torneig que es disputa als Estats Units serà la matinada del diumenge 14 de juliol al dilluns 15 de juliol, però sense representació barcelonista. 

DIJOUS, 11 DE JULIOL

- 11.00: Això sí, tot i no optar al trofeu, el combinat d'Araujo haurà de disputar el partit per al tercer lloc. Ho farà la nit del dissabte al diumenge a les 2.00 h contra el Canadà. D'altra banda, en l'Eurocopa, després de quedar definida la final, no hi haurà activitat en forma de partits fins al mateix diumenge.

- 10.10 h: Aquesta matinada també ha quedat definida la final de la Copa Amèrica. Argentina s'enfrontarà a Colòmbia després que elimines a l'Uruguai en les semifinals per la mínima (1-0). Així doncs, Araujo s'acomiada de la competició continental i ja no queda cap blaugrana viu en el torneig.

DIMECRES, 10 DE JULIOL

- 23.00 h: Ja tenim la final d'Eurocopa definida! La selecció espanyola s'enfrontarà a Anglaterra en la gran final d'aquest diumenge (21.00 h). El combinat de Southgate ha aconseguit el bitllet en imposar-se a Països Baixos per 1-2 amb un gol de Watkins en el temps afegit.

- 09.45 h: Aquesta matinada, a la Copa Amèrica, la selecció argentina s'ha classificat per a la final després d'eliminar Canadà per 2-0. I, avui, torn per a les segones semifinals, tant a l'Eurocopa com a Amèrica. A les 21h. Anglaterra i els Països Baixos s'enfronten per a ser el rival d'Espanya a la final. Més tard, a les 02.00h de la matinada, l'Uruguai, sense Araujo, lesionat, també es disputa un lloc a la gran final de la Copa Amèrica contra Colòmbia.

DIMARTS, 9 DE JULIOL

- 23.10 h: Lamine Yamal, Pedri, Ferran Torres i Fermín a la final de l'Eurocopa! La selecció espanyola s'ha imposat a França per 2-1 amb un golàs de Lamine Yamal i un de Dani Olmo. El català ha sortit com a titular i ha estat designat com a l'MVP del partit. Qui també ha disputat els darrers minuts ha estat Ferran Torres a l'entrar en el lloc del davanter al minut 92. D'altra banda Jules Koundé ha disputat els 90 minuts i ha posat punt final a la seva participació a la competició.

- 22.10 h: Ja ha començat la segona meitat. De moment, es manté el marcador de la primera part (2-1) amb el gol de Kolo al minut 9, el de Lamine Yamal al 21 i el gol de Dani Olmo al 25.

21.21 h: Després que el combinat francès s'avancés a minut 9, ha arribat el gol de Lamine Yamal! Canonada de la jove perla blaugrana des de la frontal que ha servit per posar l'empat al minut 21 i automàticament convertir-se en el golejador més jove de la història de l'Eurocopa. El davanter ara encapçala amb 16 anys i 362 dies el top 1 per davant de Johan Vonlanthen amb 18 anys i 141 dies.

- 20.00 h: Confirmat l'onze de França amb Koundé de titular. A les 21 h començarà la primera semifinal de l'Eurocopa 2024. Passi qui passi a la final, l'últim assalt tindrà presència blaugrana.

- 19.05 h: Ja tenim l'onze oficial de la selecció espanyola. Lamine Yamal sortirà de titular en el duel de les semifinals contra França. Ferran i Fermín sortiran des de la banqueta i, a causa de la lesió, Pedri es baixa. Amb aquesta titularitat, el davanter amb 16 anys i 362 dies es converteix el futbolista més jove en disputar una semifinal de Mundial o Eurocopa, superant el rècord de Pelé al Mundial de 1958 (17 anys, 244 dies), precisament davant França.

- 10.01 h. Ha arribat el dia. Els cinc culers vius a l'Eurocopa s'enfronten en la primera semifinal de l'Eurocopa. Els Fermín, Pedri, Ferran i Lamine se la juguen contra la França de Kounde en un duel que promet emocions fortes a partir de les 21 hores, a Munic.

DILLUNS, 8 DE JULIOL

- 11.30 h. Dilluns sense partits. L'Eurocopa i la Copa Amèrica viuen les hores prèvies a les grans semifinals de dimarts i dimecres. Especialment dimarts, quan s'enfrontaran els quatre culers de 'La Roja' i Kounde per un lloc a la final.

DIUMENGE, 7 DE JULIOL

- 16.40 h. Així doncs, després d'acabar la ronda de quarts de final a les dues competicions, ara hi ha un parell de dies de descans. Per a recapitular, les semifinals de l'Eurocopa queden així:

  • Espanya - França: dimarts a les 21h / Lamine Yamal, Pedri, Ferran i Fermín vs Kounde
  • Països Baixos - Anglaterra: dimecres a les 21h

I, d'altra banda, les de la Copa Amèrica:

  • Argentina - Canadà: matinada de dimarts a dimecres a les 02.00h
  • Uruguai - Colòmbia: matinada de dimecres a dijous a les 02.00h / Araujo

- 06.00 h. Després que el partit hagi acabat sense gols, l'Uruguai s'ha classificat als penals! Així, la selecció d'Araujo, que caldrà veure si pot tornar a jugar, s'enfrontarà a Colòmbia (la matinada de dimecres a dijous a les 02.00h, mentre que Raphinha diu adeu a la Copa Amèrica.

- 03.35 h. Males notícies. Ronald Araujo abandona el terreny de joc lesionat i deixa el seu lloc a José María Giménez (0-0, min. 35).

- 03.00 h. Comença el partit entre l'Uruguai i el Brasil, amb els dos blaugranes com a titulars: Raphinha amb la 'canarinha' i Araujo amb els charrúa.

DISSABTE, 6 DE JULIOL

- 23.05 h: I ara, toca activar el mode Copa Amèrica. Aquesta matinada, a les 03h hora de Barcelona, el Brasil, amb Raphinha, juga contra l'Uruguai, amb Araujo, en els quarts de final, buscant ser semifinalistes.

- 23.00 h: Conclouen els quarts de final de l'Eurocopa i ja ha quedat definida la segona semifinal. Anglaterra, després d'eliminar Suïssa en els penals (1-1 al partit), s'enfrontarà contra els Països Baixos, que han estat capaços de remuntar el gol inicial de Turquia gràcies a les dianes de De Vrij i Gakpo.

- 12.30 h: Passant a la Copa Amèrica, aquesta propera matinada hi ha un duel blaugrana entre el Brasil de Raphinha i l'Uruguai de Ronald Araujo (03h) per un lloc a les semifinals. El guanyador jugarà contra el vencedor del Colombia-Panamà, mentre que l'altra semifinal la disputaran l'Argentina, que va desfer-se de l'Equador, contra Canadà, que ha superat Veneçuela als penals.

- 10.30 h: Després de la classificació d'Espanya i de França per a la primera semifinal de l'Eurocopa (dimarts a les 21h), toca definir la segona, on no hi haurà representació blaugrana. Aquesta tarda, a les 18h, Anglaterra i Suïssa es veuen les cares, mentre que a les 21h, els Països Baixos dirigits per Ronald Koeman buscaran superar Turquia.

DIVENDRES, 5 DE JULIOL

- 23.45 h: Jules Kounde, a la semifinal! Per la via més llarga, la dels penals, la selecció francesa ha superat a Portugal i jugarà contra Espanya a la semifinal. Kounde, a més, ha tranformat el seu penal amb un golàs, però no ha tingut la mateixa sort João Félix, que l'ha enviat al pal, en l'únic penal de tota la tanda que no ha entrat. Hi haurà duel culer: l'Espanya de Pedri, Lamine Yamal, Ferran i Fermín, contra la França de Kounde.

- 22.50 h: Acaba sense gols el partit entre França i Portugal i també se'n va a la pròrroga! Kounde ha jugat els 90 minuts i seguirà acumulant minuts al temps extra. Per la seva banda, Robert Martínez ha canviat Cancelo al minut 74 donant entrada a l'exblaugrana Semedo i João Félix segueix esperant a la banqueta.

- 21.00h: I ja comença el segon quart de final del que sortirà el rival de la selecció espanyola: França-Portugal. El blaugrana Jules Kounde torna a ser titular al lateral dret dels francesos mentre que Cancelo també ho és per als portuguesos, amb João Félix com a suplent.

- 20.38h: Espanya és semifinalista de l'Eurocopa! La Roja, amb Lamine Yamal, Pedrii, Ferran Torres i Fermín, supera la selecció amfitriona, Alemanya, i fa que Gündoğan i Ter Stegen diguin adeu al torneig.

- 20.31 h. Marca Espanya en el minut 119! Gran centrada de Dani Olmo i Mikel Merino remata al fons de la xarxa (2-1) per a que la selecció espanyola posi un peu i mig a les semifinals de l'Eurocopa.

- 19.54 h. El partit acaba amb empat a un i el semifinalista es determinarà a la pròrroga!

-19.48 h. Empata Alemanya en els últims minuts! Florian Wirtz marca l'1-1 en el minut 89 i tot apunta a que el partit es decidirà a la pròrroga. L'únic culer sobre la gespa és Ferran Torres, que ha entrat en el lloc de Lamine Yamal. Pedri ha marxat lesionat a la primera part i Gündoğan ha estat substituit durant la segona meitat.

-19.11 h. Gol d''Espanya amb assistència de Lamine Yamal! L'extrem blaugrana ha rebut, ha temporitzat la jugada i ha esperat el moment just per a assistir a l'arribada de Dani Olmo de segona línia, que ha superat Neuer amb un xut al primer toc ajustat al pal. S'avança Espanya (1-0, min. 52).

- 18.47 h. Mitja part sense gols a Stuttgart entre Espanya i Alemanya. Primera meitat de moltes alternatives, amb alguna ocasió clara de Lamine Yamal i amb el toc amarg de la lesió de Pedri.

- 18.08 h. Males notícies. Pedri cau lesionat en els primers minuts del partit i ha de ser substituit. Entra Dani Olmo en el lloc del canari.

- 17.00 h. Amb les alineacions confirmades, hi haurà tres culers titulars en el partit entre Espanya i Alemanya. Pel bàndol espanyol, Lamine Yamal i Pedri surten d'inici, com Gündoğan, capità de la Mannschaft, la selecció amfitriona, que és fixe a la sala de màquines.

- 10.40 h. Aquest divendres és un dia gran a l'Eurocopa. Arrenquen els quarts amb dos partidassos carregats de representants culers. D'una banda, a les 18 hores, l'amfritriona Alemanya s'enfronta a Espanya en un vibrant duel a Stuttgart. Un cop acabat, a les 21 hores, torn per al segon duel de quarts: França-Portugal.

DIJOUS, 4 JULIOL

- 11.40 h: Avui ni Copa Amèrica ni Eurocopa. Jornada de descans blaugrana d'ambdues competicions continentals a les portes de disputar els quarts de final. Serà, demà divendres quan es reprendrà l'activitat esportiva amb el torneig europeu i diumenge amb l'americà.

DIMECRES, 3 DE JULIOL

- 13.40 h: Pel que fa a l'Eurocopa venen dos dies de descans abans de començar les eliminatòries dels quarts de final. Tant dimecres com dijous, per tant, no hi haurà partits i serà divendres quan comencin els primers enfrontaments: Espanya - Alemanya (18 h) i Portugal - França (21 h).

- 10.55 h: Empat del Brasil contra Colòmbia. La caraninha no ha pogut passar de l'1-1 en un duel on Raphinha ha estat un dels protagonistes. El davanter ha format part del trident atacant titular i ha avançat la selecció brasilera quan només havien passat 12 minuts des del xiulet inicial amb un golàs de falta des de 25 metres. Malauradament, al final de la primera part, el combinat colombià ha empatat el duel i el marcador ja no s'ha mogut més. Amb aquest resultat Brasil s'haurà d'enfrontar a l'Uruguai d'Araujo als quarts de final.

DIMARTS, 2 DE JULIOL

- 11.28h. Aquest dimarts no hi ha partits amb participació blaugrana a l'Eurocopa, ja que s'enfronten Romania amb Països Baixos i Àustria amb Turquia. De matinada, a les 3h (hora de Barcelona) sí juga la Raphinha de Brasil contra Colòmbia.

- 10.30 h: L'Uruguai de Ronald Araujo va guanyar per 0-1 als Estats Units. D'aquesta manera la selecció uruguaiana assegura la seva presència a quarts amb un ple de victòries. Ara els tocarà esperar el rival de la següent eliminatòria que es disputarà el diumenge 7 de juliol a les 3h de la matinada.

DILLUNS, 1 DE JULIOL

-23.50h: Ja en mode Copa Amèrica, aquesta nit es tanca la fase de grups per a l'Uruguai de Ronald Araujo, que està virtualment classificada per a les eliminatòries. El partit, contra els Estats Units, selecció amfitriona, a partir de les 03.00h, hora de Barcelona.

- 23.42h: Per a tancar la jornada, la Portugal dels Joaos s'ha classificat per als quarts després d'eliminar Eslovènia als penals. Hi haurà França-Portugal.

- 19.53h: Victòria per la mínima de França amb gol de Kolo Muani en els últims minuts (1-0). Kounde, que ha jugat el partit sencer, jugarà als quarts de final contra el vencedor del partit entre Portugal i Eslovènia. I ho farà com a MVP del partit contra els belgues, després de mostrar-se infranquejable i frenant tots els atacs que han passat per la seva banda.

- 17.30h: Jules Kounde és titular al lateral dret de la selecció francesa contra Bèlgica. El culer, que ha jugat tots els minuts de la present Eurocopa, busca un lloc als quarts de final a partir de les 18h.

- 12.46h: A la Copa Amèrica l'Uruguai de Ronald Araujo s'enfronta als Estats Units a les 3h de la matinada (hora de Barcelona) en el que serà l'últim partit de la fase de grups.

- 10.14h: L'Eurocopa segueix aquest dilluns amb dos partits més de vuitens de final. A les 18 hores, la França de Kounde s'enfronta a Bèlgica, mentre que la Portugal dels Joãos se les veurà amb Eslovènia a les 21 hores.

DIUMENGE, 30 DE JUNY

- 22.52h: Final del partit a Colònia! La selecció espanyola remunta el gol inicial de Geòrgia i torna a deixar molt bones sensaccions. Lamine Yamal ha jugat el partit sencer, Pedri ha estat substuit en el minut 52 mentre Ferran i Fermín no han tingut minuts. Tots ells, cap a quarts de final contra Alemanya, divendres a les 18h.

- 22.42h: Golejada espanyola! Gran gol de Dani Olmo per a segellar, definitivament, que Espanya serà una de les vuit quartfinalista.

- 22.34h: Golàs de Nico Williams per a consolidar el triomf espanyol, que es troba a les portes dels quarts de final (3-1, min. 74).

- 22.11h: Remuntada d'Espanya amb assistència de Lamine Yamal! Centrada precisa i preciosa al cap de Fabián, que afusella a l'àrea petita a Mamardashvili per a posar el 2-1 (52').

- 21.39h: Empata la selecció espanyola amb un gol de Rodri des de fora de l'àrea poc abans del descans (1-1).

- 21.23 h: Després d'uns grans primers minuts d'Espanya, Geòrgia ha marcat en la primera que ha tingut, gràcies a un autogol de Robin le Normand, i Espanya haurà de remuntar si vol ser equip de quarts.

- 19.40 h: Ja hi ha l'onze confirmat de la selecció espanyola. Pedri i Lamine Yamal sortiran en l'onze inicial en el duel de vuitens de final contra Geòrgia. Ferran i Fermín restaran a la banqueta esperant una oportunitat. En el moment en què l'àrbitre doni el xiulet inicial, Lamine Yamal es convertirà en el debutant més jove en una eliminatòria de l'Eurocopa.

- 10.30 h: Continuen els encreuaments dels vuitens de final. Avui és el torn de la selecció espanyola que s'enfronta a Geòrgia a les 21 h. Ferran, Pedri, Lamine Yamal i Fermín buscaran la classificació per als quarts en un duel que es disputa al RheinEnergieStadion, l'estadi del FC Klön. Aquest serà el segon partit de la jornada que comença amb l'eliminatòria entre Anglaterra i Eslovàquia (18 h).

DISSABTE, 29 DE JUNY 

- 23.20h: Gündoğan i Ter Stegen classificats per als quarts de final de l'Eurocopa 2024. La Die Mannschaft s'ha imposat a la Dinamarca de Christensen per 2-0 gràcies als gols de Havertz i Musiala. El migcampista barcelonista ha sortit de titular i ha abandonat el terreny de joc del Signal Iduna Park al minut 67, just abans del segon gol dels alemanys. Per la seva part, el defensa culer ha disputat 81 minuts des de la titularitat. Per la seva part, Ter Stegen ha viscut el triomf des de la banqueta. Així doncs, Alemanya ja espera rival a quarts; la selecció espanyola de Lamine Yamal, Pedri, Fermín i Ferran Torres o Georgia. 

- 21.40h: L'Alemanya - Dinamarca, que ha tingut de la partida a Gündoğan i Christensen, ha quedat suspès momentàniament per les condicions meteorològiques. Molta pluja i tempesta sobre el camp del Borussia Dortmund. De moment, el resultat d'aquest partit és de 0-0 al minut 34. 

- 12.40h: Aquest dissabte és torn per als primers encreuaments dels vuitens de final de l'Eurocopa. Uns enfrontaments que han dictaminat que l'Alemanya de Ter Stegen i Gündoğan s'enfronti a la Dinamarca de Christensen. Serà a partir de les 21 hores al camp del Borussia Dortmund. Aquest serà el segon partit apuntat a l'agenda del torneig europeu, perquè a les 18 hores s'hauran batut Suïssa i Itàlia. 

- 10.00h: Brasil ha guanyat per 1-4 a Paraguai amb Raphinha disputant els últims 18 minuts de l'enfrontament. L'atacant del FC Barcelona ha entrat al terreny de joc de l'Allegiant Stadium quan el marcador ja era el definitiu. Amb aquesta golejada, Brasil s'ha embutxacat la primera victòria en aquesta fase de grups de la Copa Amèrica i es troba en la segona posició del grup D amb quatre unitats.

DIVENDRES, 28 DE JUNY

- 17.00h: D'altra banda, és el segon i últim dia de descans a l'Eurocopa abans de l'inici dels vuitens. No obstant, no hi ha descans als Estats Units, i aquesta matinada, la Brasil de Raphinha té un partit clau per a poder passar de fase de grups de la Copa Amèrica (3.00h contra Praguai). L'empat de la jornada inaugural contra Costa Rica augmenta la pressió als brasilers, que si no guanyen, tindran l'obligació de vèncer en la darrera jornada contra Colòmbia.

- 11.00h: Golejada de l'Uruguai de forma incontestable contra Bolívia (5-0). Amb Ronald Araujo titular a la defensa uruguaiana i jugant els 90 minuts, els charrúa estan virtualment classificats per ald quarts de final, mentre que el bolivià Jaume Cuéllar, del Barça Atlètic, té gairebé impossible classificar-se, amb 0 punts en dos partits.

DIJOUS, 27 DE JUNY

- 12.00 h: A l'Eurocopa aquest dijous hi ha aturada després de tancar la fase de grups. De fet, fins aquest dissabte no es reprèn la competició, amb els primers partits dels vuitens de final. Qui sí segueix sense parar és la Copa Amèrica, que aquesta matinada viurà un duel entre blaugranes. Es tracta de Ronald Araujo, amb l'Uruguai, i de Jaume Cuéllar, amb Bolívia, en el segon partit de la fase de grups. Bolívia, que va perdre el primer partit contra els Estats Units, necessita sumar els tres punts. Uruguai, per la seva part, faria un pas definitiu en cas de victòria, ja que sumaria tres punts més després del triomf contra Panamà. El partit es jugarà al Metlife Stadium a partir de les 3 de la matinada (hora de Barcelona). 

DIMECRES, 26 DE JUNY

- 23.03 h: Els vuitens queden així:

  • Espanya  -  Geòrgia
  • Alemanya – Dinamarca
  • Portugal - Eslovènia
  • França - Bèlgica
  • Romania - Països Baixos
  • Àustria - Turquia
  • Anglaterra - Eslovàquia
  • Suïssa - Itàlia

- 23.00 h: Ara sí, finalitza la fase de grups de l'Eurocopa. I ho fa amb la derrota de Portugal contra Geòrgia (2-0) i del triomf de Turquia contra la República Txeca (1-2). Portugal, amb João Félix com a titular, ja estava classificada com a primera de grup, mentre que Turquia ha quedat segona i Gèorgia tercera. Finalment, la República Txeca ha quedat eliminada

- 20.00 h: La Portugal de João Félix i João Cancelo tanca aquest vespre la fase de grups contra Geòrgia. I ja tenim XI, amb João Félix com a titular. Seran els seus primers minuts en aquesta Eurocopa. De moment, João Cancelo descansa. Cal recordar que Portugal ja és primera de grup. 

- 11.00 h: Última jornada de fase de grups. Els partits del grup F posaran punt final a la primera ronda del campionat per donar pas als vuitens de final. Amb la classificació ja a la butxaca, la Portugal dels Joaos disputaran l'últim duel contra Geòrgia a les 21.00 hores en un partit intranscendent per als portuguesos, ja que tenen la primera plaça certificada.

DIMARTS, 25 DE JUNY 

- 22.55 h: Dinamarca no ha pogut passar del 0-0 contra Sèrbia, però ha aconseguit el seu bitllet per als vuitens de final de l'Eurocopa. Ho ha fet com a segona de grup (3 punts). La primera ha estat Anglaterra, amb 5 punts. Eslovènia ha quedat tercera però també jugarà els vuitens de final. Ara la Dinamarca de Christensen sap que jugarà els vuitens de final contra l'Alemanya de Gundogan i Ter Stegen. Serà el proper 29 de juny, a les 21 hores. 

- 21.00 h: Andreas Christensen és titular en el Dinamarca - Sèrbia. El grup està molt ajustat, amb Anglaterra com a líder (4 punts), seguida de Dinamarca (2), Eslovènia (2) i Sèrbia (1). 

- 20.00 h: L'enfrontament entre blaugranes d'aquest dimarts ha acabat amb empat. I és que la França de Kounde no ha passat de l'empat contra la Polònia de Lewandowski (1-1). Precisament el davanter del Barça ha estat l'autor del gol de l'empat, quan ha transformat un llançament de penal al minut 79. Prèviament Mbappé també havia marcat des dels onze metres (min 56). Amb aquest empat, sumat a la victòria d'Àustria contra els Països Baixos, França es classifica per als vuitens de final com a segona de grup (5 punts). Àustria acaba primera (6 punts) i els Països Baixos queda en tercera posició (4 punts). Polònia, amb 1, ha quedat eliminada. 

- 17.00 h: A les 18 hores, al BVB Stadion de Dortmund, França i Polònia es veuran les cares per tancar aquesta fase de grups. França, amb Jules Kounde de titular, buscarà guanyar per intentar lluitar la primera posició del grup amb els Països Baixos, que té els mateixos punts que els francesos (4). Els Països Baixos juga a la mateixa hora contra Àustria (3 punts), que també té opcions de ser primera. Polònia, ja quarta confirmada passi el que passi, acabarà eliminada. Lewandowski, que es va perdre el primer partit per lesió i va jugar la segona part del segon enfrontament, avui sí és titular contra França.

- 10.00h: Pel que fa a l'Eurocopa, aquest dimarts hi ha triple representació barcelonista. D'una banda, la França de Kounde s'enfronta a la Polònia de Lewandowski (18h). I, per altra banda, la Dinamarca de Christensen juga contra Sèrbia (21h). Sens dubte que aquests dos grups porten molta emoció. Al grup D, només se sap que Polònia està eliminada, però les altres tres seleccions encara no saben en quina posició poden avançar cap a vuitens. I, al grup C amb el central danès com a protagonista culer, tots els combinats tenen opcions de plantar-se a la següent ronda.

- 9.45h: Raphinha ha començat la Copa Amèrica amb empat. El futbolista del FC Barcelona ha estat titular en el Brasil 0 - Costa Rica 0 disputat en el SoFi Stadium. Savinho ha substituït el blaugrana en el minut 70.  

DILLUNS, 24 DE JUNY

- 22.52h: La selecció espanyola ha acabat la fase de grups de l'Eurocopa amb un triomf per la mínima. Ferran Torres, que ha sortit des de la titularitat i ha disputat 71 minuts fins que ha estat canviat per Lamine Yamal, ha estat l'autor del gol del combinat de Luis de la Fuente i, posteriorment, ha estat designat MVP del partit. El davanter culer ha anotat el segon gol amb firma del FC Barcelona en aquesta Euro. Düsseldorf també ha presenciat el debut de Fermín López en aquest torneig europeu. El migcampista ha entrat al minut 62.

- 20.29: Fermín López ha debutat a l'Eurocopa després de fer la seva primera aparició en aquesta EURO24. El migcampista de La Masia ha entrat al minut 62.

- 20.14h: GOL! Ferran Torres ha obert el marcador en el partit de la selecció espanyola. El davanter del FC Barcelona s'ha desmarcat a la perfecció per creuar la pilota amb la bota esquerra i escriure el 0-1 en el minut 14. És el segon gol de color blaugrana en aquesta EURO24. 

- 20.00h: Ferran Torres és l'únic blaugrana titular en el partit de la selecció espanyola davant Albània. 

- 10.30h: Pel que fa a l'agenda blaugrana del dia d'avui, hi ha un partit a l'Eurocopa i un més a la Copa Amèrica, ja de matinada. La selecció espanyola, ja classificada per a vuitens i com a primera de grup, tanca la fase de grups contra Albània (21.00h) en un partit propici per a veure el debut de Fermín en una Eurocopa i amb minuts per a Ferran Torres i possible descans per a Lamine Yamal i Pedri, titulars en els dos primers partits. Després, a les 03.00h de la matinada, Raphinha debuta amb el Brasil a la Copa Amèrica contra Costa Rica.

- 10.00h: Durant la matinada s'han disputat els dos primers partits de la Copa Amèrica amb participació culer. La bona notícia ha arribat de la mà de Ronald Araujo i l'Uruguai, que ha derrotat Panamà (3-1). Tot i això, el central culer ha donat un ensurt al descans, on ell mateix ha explicat que s'ha marejat a causa de la calor i la poca hidratació, i ha estat substituït després de jugar els primers 45 minuts. D'altra banda, la Bolívia de Jaume Cuéllar ha perdut contra els Estats Units (2-0), la selecció amfitriona.

DIUMENGE, 23 DE JUNY

- 23.00 h: No ha estat fàcil, però finalment l'Alemanya de Gündoğan i Ter Stegen s'ha classificat per als vuitens de final com a primera del grup A. Un gol de Füllkrug al minut 92 ha fet l'1-1 definitiu contra Suïssa, que fins al gol del davanter alemany era primera. Així doncs, el grup A queda de la següent manera: Alemanya (7 punts), Suïssa (5 punts), Hongria (3 punts) i Escòcia (1 punt). 

- 21.00 h: Gündoğan, titular en el Suïssa - Alemanya. En joc, la primera plaça del grup A. 

- 14.15 h: Aquesta matinada també és el torn de Jaume Cuéllar i Ronald Araujo. L'extrem cedit al Barça Atlètic debutarà amb la selecció boliviana contra els Estats Units (12 hores de la nit) en el que serà el primer partit amb representació blaugrana de la Copa Amèrica. Després a les 3.00 hores serà el torn del central culer que juga contra Panamà.

- 10.30 h: Comença l'última jornada de grups. L'Alemanya de Ter Stegen i Gündoğan, ja classificada s'enfrontarà Suïssa a les 21 hores. A la mateixa hora, també es disputarà l'Escòcia - Hongria. Un cop acabin aquests dos duels de diumenge quedarà configurat el grup A.

DISSABTE, 22 DE JUNY 

- 20.00h: S'acaba el Turquia - Portugal. I ho fa amb una golejada de l'equip portuguès, que ha comptat amb el blaugrana João Cancelo com a titular al lateral dret. L'equip que entrena el català Robert Martínez ha aconseguit guanyar 0-3, amb gols de Bernardo Silva, Samet Akaydin en pròpia porteria i Bruno Fernandes, i ja és als vuitens de final de l'Eurocopa com a primera de grup. El culer Cancelo ha jugat 68 minuts, mentre que João Félix no ha tingut minuts. En la darrera jornada de la fase de grups, Portugal es veurà les cares contra Geòrgia, actualment última classificada però amb opcions de ser segona en funció del resultat del República Txeca - Turquia.  

- 17.00h: D'aquí a una hora, a partir de les 18 hores de la tarda, Turquia i la Portugal de João Cancelo i João Félix jugaran el segon partit de la fase de grups. Totes dues van guanyar els seus primers partits i, per tant, el duel esdevé important en el grup F. Cancelo surt de titular al lateral dret. Félix esperarà el seu torn a la banqueta. 

-  09.10h: Aquest dissabte es desperta amb el Turquia - Portugal en l'horitzó. João Félix i João Cancelo buscaran assolir la classificació per als vuitens de final davant una selecció que també té tres punts al capdavant del grup F. Aquest matx al camp del Borussia Dortmund serà el darrer amb representació blaugrana de la segona jornada de la fase de grups. 

DIVENDRES, 21 DE JUNY

- 23.02h: La França de Kounde, que ha jugat els 90 minuts, ha empatat contra Països Baixos. Ha estat el primer partit de l'Eurocopa que acaba en 0-0. Ara, ambdues seleccions es troben empatades a punts al capdavant del grup D.

- 20.02h: Kounde és de la partida en el Països Baixos - França, que pot donar un bitllet per als vuitens de final a la selecció del gall.

- 19:55h: Derrota de la Polònia de Lewandowski. El davanter del FC Barcelona ha entrat al minut 64 i no ha pogut fer res per evitar l'1-3 advers. És la segona derrota de la selecció polonesa en aquesta fase de grups i té molt complicat avançar de ronda. 

- 17:20h: Robert Lewandowski comença des de la banqueta el Polònia-Àustria. 

- 11.03 h: Ració doble per als blaugrana a l'Eurocopa, amb la possible estrena de Lewandowski a la competició, després de perdre's la primera jornada per lesió. El seleccionador polonès Michal Probierz ha deixat les portes obertes a la titularitat del culer, en el decisiu Polònia-Àustria (18h) amb dos equips que van perdre en el primer partit. Més tard, a les 21h, Jules Kounde podria segellar el seu bitllet pels vuitens si la selecció francesa guanya els Països Baixos.

DIJOUS, 20 DE JUNY

-23.05 h: Més blaugranes a vuitens. La selecció espanyola ha certificat la presència a la següent ronda de la competició després de derrotar a Itàlia per 1-0. Tant Lamine Yamal com Pedri han sortit com a titular i han estat substituïts al minut 70. En el seu lloc ha entrat Ferran Torres que ha disputat els últims 20 minuts. Fermín López s'ha quedat a la banqueta. Amb aquesta victòria, els de Luis de la Fuente es classifiquen com a primers de grup.

- 21.50 h: No es mou el marcador en arribar al descans. Bona primera part del combinat espanyol amb actuacions destacades de Pedri i Lamine Yamal. El migcampista ha estat a punt de marcar de cap en una de les primeres accions del duel i el davanter ha impressionat amb les seves desbancades per la banda dreta.

- 19.55 h: Repartiment de punts a Frankfurt. El combinat danès ha empatat contra Anglaterra (1-1). Christensen ha completat el partit sortint de titular i disputant els 90 minuts.

- 19.30 h: Torn per a Pedri i Lamine Yamal. Els dos blaugranes són titulars davant d'Itàlia. Fermín i Ferran comencen des de la banqueta. En cas de victòria del conjunt de Luis de la Fuente, assegurarien la seva participació en els vuitens de final.

- 17.40h: Andreas Christensen és titular amb Dinamarca contra Anglaterra. Els danesos van empatar en la primera jornada, i si donen la sorpresa i guanyen als anglesos podrien assegurar-se de forma virtual un bitllet per als vuitens. Sinó, s'ho jugaran tot a l'última jornada contra Sèrbia.

- 13.30h: A partir d'aquesta matinada del 20 al 21 de juny, l'Eurocopa compartirà protagonisme d'agenda de partits amb la Copa Amèrica. La competició organitzada per la CONMEBOL arranca amb un Argentina - Canadà al Mercedes-Benz Stadium d'Atlanta (2am). Un partit amb l'exblaugrana Leo Messi, però sense cap representació barcelonista de l'actual plantilla. Haurem d'esperar fins al 24 per veure en escena a dos dels tres culers presents.  

- 10.40 h: Participació blaugrana per partida doble. En la jornada d'aquest dijous, dues seleccions amb presència culer disputen un nou partit de l'Eurocopa. A les 18 h, la Dinamarca de Christensen s'enfronta a Anglaterra i a les 21 h, la selecció espanyola amb Lamine Yamal, Fermín, Pedri i Ferran juga contra Itàlia.

DIMECRES, 19 DE JUNY

- 20.00h: Acaba el partit amb victòria per a la selecció alemanya i masterclass de Gündoğan, que ha liderat la selecció amfitriona, que és la primera classificada per als vuitens de final de l'Eurocopa.

- 19.27h: GOL DE GÜNDOĞAN! La de sempre... arribant des de segona línia per a rebre la passada de la mort de Mittelstädt i anotar el 2-0 alemany contra Hongria en el minut 67. El blaugrana ja havia assistit per al primer gol, obra de Musiala, i és a les portes de classificar-se per als vuitens de final.

- 17.10h: Ilkay Gündoğan segueix sent intocable per a Julian Nagelsmann i és titular amb la selecció alemanya contra Hongria, mentre Ter Stegen és suplent. En cas de victòria, els amfitrions serien la primera selecció que a'ssegura de forma matemàtica la seva presència als vuitens de final de l'Eurocopa.

- 10.32 h: Comença la segona ronda de la fase de grups. El Croàcia - Albània inaugurarà a les 15 h la nova jornada i a continuació, a les 18 h, serà el torn de l'Alemanya de Gündoğan i Ter Stegen que disputaran el seu segon duel en la competició contra Hongria. L'Escòcia - Suïssa (21 h) tancarà el dia.

DIMARTS, 18 DE JUNY

- 22.55h: Acaba la primera jornada de fase de grups. La Portugal dels Joaos ha estat l'encarregada de tancar la primera ronda amb una victòria contra la República Txeca (2-1). Mentre que João Félix s'ha quedat a la banqueta, João Cancelo ha sortit de titular i ha disputat 89 minuts després de ser substituït per Nélson Semedo a les acaballes del duel.

- 10.30 h: Torn per a la Portugal dels Joaos. Un nou combinat amb presència blaugrana s'estrena en l'Eurocopa 2024. Aquesta nit a les 21 hores, João Félix i João Cancelo buscaran la primera victòria per a la selecció portuguesa en el campionat continental contra la República Txeca.

DILLUNS, 17 DE JUNY 

- 22.57h: Primer partit de l'Eurocopa per a la França de Kounde i primera victòria. No ha estat fàcil perquè Àustria ha posat resistència, però finalment els francesos sumen els primers tres punts. Un gol en pròpia porta de Wöber (0-1, min 38) ha estat determinant en el Düsseldorf Arena. Kounde ha estat titular i ha jugat tot el matx. El proper duel de França serà el divendres 21 de juny, a les 21 hores, en un autèntic partidàs per la lluita del liderat del grup D: Països Baixos – França.

- 20.10h: En poc més de 45 minuts comença el darrer partit del dia. I aquest sí que tindrà participació culer. Jules Kounde, amb França, és titular en la defensa. Àustria - França a partir de les 21h!

- 10:37h: Nova selecció amb representació blaugrana, a escena. És l'hora de la França de Jules Kounde. El defensa té partit aquest dilluns a les 21 hores contra Àustria. Serà el segon duel del grup D, ja que el diumenge Països Baixos es va endur els tres punts davant Polònia. 

DIUMENGE, 16 DE JUNY

- 19.52h: Christensen ha començat l'Eurocopa amb un empat davant Eslovènia. El gol inicial danès d'Eriksen ha estat equilibrat per Janza a Stuttgart. Així doncs, Dinamarca suma un punt en el grup C, que espera el duel entre Sèrbia i Anglaterra. Un duel que tancarà un nou dia de la fase de grups d'aquesta EURO24. 

- 17.30h: Torn per a Andreas Christensen i la seva Dinamarca. El blaugrana és titular a la defensa danesa, que a partir de les 18.00h buscarà començar amb bon peu contra Eslovènia en el primer partit del Grup C que tancarà, a les 9, el Sèrbia-Anglaterra.

- 16.55h: Remuntada dels Països Baixos contra Polònia (1-2) amb Lewandowski a la banqueta. Els polonesos s'han avançat en els primers minuts, però els gols de Gakpo i Weghorst donen els tres primers punts a l'Oranje, Està per veure si Lewandowski podrà jugar en la segona jornada, contra Àustria el proper divendres.

- 14.30h: Com ja havia explicat el seleccionador polonès Michal Probierz, el davanter blaugrana Robert Lewandowski no s'ha pogut recuperar a temps després de lesionar-se en l'últim amistós contra Turquia i està a la banqueta en el partit que comença a les 15h contra els Països Baixos, i no està previst que jugui. Als neerlandesos cal recordar que tampoc hi és Frenkie de Jong, que va ser convocat inicialment, però va caure de la llista definitiva al no estar encara recuperat de la seva lesió amb el Barça. Així, sense ells, es disputarà aquest Polònia-Països Baixos que obre la jornada de diumenge.

DISSABTE, 15 DE JUNY

- 23.10h: Acaba la primera jornada al Grup A i al Grup B de l'Eurocopa. El primer queda amb Alemanya i Suïssa amb tres punts i Escòcia i Hongria amb zero. Al Grup B, lideren Espanya i Itàlia amb tres unitats i segueixen sense puntuar Croàcia i Albània. Demà, torn per a la Polònia de Lewandowski, que està lesionat, contra els Països Baixos (15.00h). També juga la Dinamarca de Christensen contra Eslovènia (18.00h) i tancarà la jornada el Sèrbia-Anglaterra a les 21.00h.

- 20.00h: No s'ha mogut el marcador en la segona meitat i la selecció espanyola comença l'Eurocopa amb una golejada contra Croàcia. Pel que fa a la participació blaugrana, Pedri ha disputat 59 minuts i Lamine Yamal ha estat substituït en el minut 86 per un altre culer com Ferran Torres. Només ha faltat per a jugar Fermín López.

- 18.50h: Al descans, Espanya supera amb molta solvència Croàcia (3-0) gràcies als gols de Morata, Fabián i Carvajal, i amb participació directa dels blaugranes en dos dels tres gols. Pedri ha estat l'autor de l'assistència del 2-0, obra de Fabián mentre que Lamine Yamal ho ha fet en el tercer de Carvajal poc abans del descans. Així, si Lamine ja era el debutant més jove de la història de l'Eurocopa, ara també és l'assistent més jove de tota la competició.

- 16.50h: Torn per a Pedri i Lamine Yamal. Els dos blaugranes són titulars davant de Croàcia. I el davanter de La Masia surt a aquest primer partit de la selecció espanyola d'aquesta EURO2024 amb un nou rècord: és el debutant més jove de la història de l'Eurocopa. Una marca més de precocitat per al 27 del FC Barcelona.

- 13.00h: Després del perfecte inici de la Die Mannschaft de Ter Stegen i Gündoğan és torn per a la selecció espanyola de Lamine Yamal, Ferran Torres, Fermín i Pedri. La Roja juga aquesta jornada número 1 de la fase de grups contra Croàcia. A les 18 hores començarà el matx a l'Estadi Olímpic de Berlín. 

DIVENDRES, 14 DE JUNY

- 23.00h: Gran debut de l'Alemanya de Ter Stegen i Gündoğan. L'amfitrió ha derrotat a Escòcia per 5-1 en el partit inaugural de l'Eurocopa 2024. Mentre que el porter blaugrana ha estat a la banqueta, el migcampista ha sortit de titular com a capità. İlkay Gündoğan ha disputat els 90 minuts i ha provocat el penal que ha suposat la tercera diana del combinat germànic.

- 10.00h: Avui comença l'Eurocopa 2024, amb el partit inaugural que enfronta l'amfitriona Alemanya amb Escòcia (21.00h)  a l'estadi Allianz Arena de Múnic. En aquest primer partit ja hi haurà representació culer, amb İlkay Gündoğan i Marc-André Ter Stegen, però a tall d'introducció, repassem els 11 futbolistes culers que han estat convocats en aquesta EURO 2024:

  • Pedri, Lamine Yamal, Ferran Torres i Fermín, amb Espanya
  • João Félix i João Cancelo, amb Portugal
  • Jules Kounde amb França
  • Robert Lewandowski amb Polònia
  • Andreas Christensen amb Dinamarca
  • İlkay Gündoğan i Marc-André Ter Stegen amb Alemanya

 

 
Més notícies aquí