Local

Joan Peñarroya és el nou entrenador del Barça

El tècnic egarenc signa un contracte amb el Club per a les properes dues temporades

Joan Peñarroya serà el nou entrenador del Barça de bàsquet fins al 2026. El FC Barcelona i Peñarroya han arribat a un acord per a la incorporació del tècnic egarenc com a nou entrenador de la banqueta blaugrana. El català s’incorpora a la disciplina del Club després d’una àmplia trajectòria en equips ACB i amb la màxima il·lusió i ambició per afrontar el repte més gran que ha dirigit fins al moment. 

El nou entrenador blaugrana, de 55 anys, arriba procedent del Baskonia, on hi ha viscut el curs 2022/23 i el primer tram de la temporada 2023/24. A més d’experiència en competicions internacionals com la Basketball Champions League, l’Eurocup i l’Eurolliga, també acumula més de 300 partits a l’ACB en deu cursos

Una àmplia trajectòria

El tècnic de Terrassa, de 55 anys, ha entrenat set equips abans de començar la seva aventura blaugrana. Després de finalitzar la seva etapa com a jugador, va iniciar-se a les banquetes de la Lliga EBA amb el CB Olesa (2006-09) i el CB Navàs (2009-10). 

Després d’aquesta primera experiència li va arribar l’oportunitat d’entrenar el Bàsquet Andorra, on va ser-hi un grapat d’anys (2010-2018) després de competir dues temporades a la LEB Plata, dues a la LEB Or i quatre a l’ACB. Va classificar l’Andorra per a la Copa del Rei 2017 i la millor posició a la fase regular va ser el sisè lloc de l’exercici 2017/18.

Després de vuit temporades a Andorra, Joan Peñarroya va fitxar pel Manresa, club on va estar més temporades com a jugador (onze en tres etapes). Va acabar la temporada 2018/19 en un meritori vuitè lloc.

El següent capítol va ser amb el San Pablo Burgos, on va fer un pas important a la seva carrera com a entrenador. A l’equip castellà, amb un projecte ambiciós de ciutat i club, va ser-hi dues temporades. En la primera, va classificar-se per al Play-off que es va disputar durant la pandèmia de la covid a València, aconseguint triomfs sonats com l’eliminació del Reial Madrid. A Burgos va ser on va aconseguir més èxits com a entrenador, ja que va guanyar en dues ocasions la Basketball Champions League i la Copa Intercontinental, l’any 2021.

València i Baskonia, les darreres experiències

Després de les seves bones temporades a Burgos, el València va ser el seu següent pas com a tècnic. El més rellevant del seu exercici com a taronja van ser les semifinals de l’Eurocup. 

L’estiu del 2021 va anar de València a Vitòria. Amb el Baskonia, malgrat jugar un joc molt ofensiu i força atractiu, no va poder entrar al play-off del 2022/23 en un frec a frec amb el Zalgiris, que acabaria sent el rival del Barça. Malgrat tenir dues temporades signades amb el conjunt vitorià, a finals d’octubre va ser acomiadat.  

El seu passat com a jugador

En la seva trajectòria com a jugador destaca el Manresa, el club que el va veure créixer i amb qui va jugar durant 11 temporades (en tres etapes diferents). Amb els manresans, Peñarroya va ser campió de la Copa del Rei del 1996. També va passar per Tenerife (1990-91), León (1997-99) i Ourense (1999-01). Va finalitzar els seus anys com a professional l’any 2003, quan va anar del Manresa al CB Aracena-Ponts (2003-04) i a l’Olesa (2004-05), on es va retirar i va començar la seva etapa com a tècnic.

Més notícies aquí