Local

Lamine Yamal, debutant i assistent més jove de la història de l'Eurocopa

Titular contra Croàcia, l'extrem blaugrana destrossa amb gairebé un any de diferència el registre anterior i torna a batre un rècord més

Lamine Yamal ja ha esmicolat pràcticament tots els rècords que tenia per a batre amb el primer equip del FC Barcelona, i ara ho fa amb la samarreta de la selecció espanyola. I és que, amb la seva titularitat en el partit inaugural dels espanyols contra Croàcia, el jove extrem blaugrana, amb 16 anys i 339 dies, és el debutant més jove en tota la història de les fases finals de l'Eurocopa.

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Fes-te ara amb la nova equipació del jove davanter
COMPRA-LA ARA

Amb la Roja ja és el debutant i el golejador més jove de la història, i el golejador més jove de tots els temps en qualsevol partit de classificació disputat al futbol europeu. Ara, també és història de l'Eurocopa i encapçala un rànquing del qual costarà molt veure algú que el desbanqui del lloc capdavanter.

Gairebé un any més jove que el segon

I és que qui tenia, fins ara, aquest honor, era el migcampista polonès Kacper Kozlowski, que en la darrera edició, que es va disputar un any més tard del previst, el 2021, per la pandèmia, va debutar amb 17 anys i 246 dies, gairebé un any més gran que l'actual Lamine Yamal. Aquell mateix estiu també es va viure la irrupció de l'anglès Jude Bellingham, amb 17 anys i 349 dies, que és qui tanca el podi actualment.

Després d'aquests tres, tanquen el Top5 dos futbolistes que van debutar ja com a majors d'edat, com el lateral neerlandès Jetro Willems que amb 18 anys i 71 dies va estrenar-se a l'Eurocopa del 2012 i el belga Enzo Scifo, que el 1984 va disputar un Bèlgica 2-0 Iugoslàvia amb 18 anys i 115 dies d'edat.

Actuació brillant i assistència de la joia

I, un cop més, Lamine Yamal ha demostrat que no té cap por als grans escenaris. Ha tingut una estrena brillant, demostrant la qualitat que ha enamorat els blaugrana durant tota la temporada. Ha encarat, ha driblat, ha jugat molt i bé, un total de 86 minuts... i ha assistit. El segon gol ja havia nascut de les seves botes, que Pedri ha acabat assistint per a Fabián, però el tercer sí que porta la firma de Lamine com a assistent. Acabava la primera meitat, amb 2-0 en el marcador, i ha posat una centrada per a l'arribada de Carvajal, que ha marcat el que seria el gol definitiu del partit.

 

Més notícies aquí