Local

València - FC Barcelona: Nova victòria per acabar la Lliga invictes (0-3)

Les blaugranes han sumat el triomf número 29 a la competició gràcies als gols de Vicky López, Patri Guijarro i Graham

Una Lliga quasi perfecta. El FC Barcelona ha tancat la temporada amb un nou triomf per 0-3 a la Lliga F. Els gols de Vicky López, Patri Guijarro i Graham, que s'ha apuntat el pitxitxi, ha permès a les culers endur-se la victòria de València per acabar el torneig regular com a invictes: 29 victòries i un empat. Després d'un inici amb aproximacions valencianes, una presentació de segona part sensacional ha servit per apropar-se a aquests tres punts finals. 

 

Ocasions rivals

Amb un ensurt. Així ha començat el darrer partit de la temporada per al FC Barcelona. Un pal de les valencianes ha estat la carta de presentació de les locals al camp Antonio Puchades. Res hauria pogut fer la portera Gemma, que sí que ha negat el gol més tard a Maca, ni la defensa barcelonista, on Mapi León ha partit des de la titularitat per primera vegada després de la seva lesió. Ràpidament, les culers han revertit l'embranzida local. Les botes blaugranes han sumat xuts ofensius per alterar el marcador.

Domini culer

Aproximacions sense molt perill i control de la possessió que s'ha traduït en el domini de les de Jonatan Giráldez, que ha viscut el seu últim partit com a entrenador blaugrana. Ingredients insuficients per cantar el primer gol del matí. Un aplom que les taronges han sacsejat amb una clara ocasió. Bronze ha salvat l'1-0 sobre la mateixa línia. Sens dubte, que la pilota ha estat blaugrana, però les estadístiques ofensives més evidents han estat del València. Res, però, ha trencat el 0-0 fins a la segona part. 

Arriben els gols, i es decideix el pitxitxi

La visió de joc estratosfèrica de Graham i la desimboltura de Vicky López ha servit per trobar els espais en la nodrida defensa valencianista. La passada filtrada de la noruega entre una infinitat de cames ha deixat sola a la 30, que ha definit a la perfecció. El recital de passades de Graham ha continuat i ha servit perquè Claudia Pina tingués una clara ocasió; el pal ha evitat el 0-2. La diana de Vicky López ha despertat la piconadora barcelonista, que ha sumat més oportunitats, inclòs un pal. La millora del Barça ha estat evident i només la portera Enith ha evitat l'engrandiment del lluminós en un inici i una continuació perfectes de segona meitat. 

Tanta insistència ha tingut premi. Patri Guijarro, que ho havia intentat una vegada i una altra, s'ha apuntat el 0-2. A l'altre costat, Engen ha estat una de les altres peces claus per entendre la superioritat barcelonista. La central ha tallat de soca-rel els esporàdics atacs valencians. En un context de batuta culer, el matx i la Lliga F s'ha dirigit a la conclusió. Una part final que encara havia de dir l'última paraula. Perquè en l'ocàs del matx Graham Hansen ha dibuixat el tercer i, en conseqüència, ha inscrit el seu nom en solitari en el pitxitxi de la Lliga F.

D'aquesta manera, el FC Barcelona de Jonatan Giráldez ha acabat la competició amb una nova victòria, la número 29. Un empat ha arrodonit la condició d'invicte del Barça en aquest torneig que ha finalitzat amb 88 punts. Un camí quasi perfecte. 

FITXA DEL PARTIT 

València, 0
Barça, 3

València: Enith, Tamarit, Molina, López (Irune, min 72), Pauleta, Pujadas, Carro, Ainhoa (Sulola, min 72), Asun (Martí, min 62), Portales i Chacón (Elena Gil, min 88)
Barça: Gemma, Mapi León (Engen, min 46), Jana, Pina, Graham, Patri, Bronze (Marta Torrejón, min 60), Rolfö (Lucía Corrales, min 68), Walsh, Brugts (Bruna, min 60) i Vicky (Dragoni, min 72)

Gols: 0-1, Vicky López (min 49); 0-2, Patri Guijarro (min 68); 0-3, Graham (min 88)

Àrbitra: Luna Varo. Ha amonestat amb targeta groga les locals López (min 27) i Portales (min 87) i les visitants Gemma (min 8) i Jana (min 42)

Més notícies aquí