Local

Gündoğan, gol, assistència i classificat pels vuitens de l'Eurocopa amb Alemanya

El migcampista blaugrana ha assistit en el primer, ha marcat el segon i ha marxat ovacionat i amb un bitllet pels vuitens de final de l'Eurocopa / Foto: UEFA via Getty Images

Tarda rodona per a İlkay Gündoğan amb la selecció alemanya. El migcampista del Barça, primer capità de la Mannschaft i peça clau en els esquemes de Julian Nagelsmann, ha tingut bona part del mèrit perquè la selecció amfitriona d'aquesta Eurocopa sigui la primera classificada de forma matemàtica per als vuitens de final. Tot això, gràcies al triomf contra Hongria (2-0) en aquesta segona jornada de la fase de grups i sumat a la victòria inaugural contra Escòcia (5-1).

Contra els hongaresos, Gündoğan ha completat una actuació perfecta assistint en el primer gol del partit, obra de Musiala, marcant ell mateix el segon i sortint ovacionat en el moment de la seva substitució, amb el partit decidit amb el 2-0 definitiu en el minut 83.

L'assistència, de pura fe

El partit estava perillosament encallat per als alemanys contra una Hongria ben ordenada, fins que Gündoğan ha cregut més que ningú en una pilota que semblava impossible, i després de guanyar-la, regalar el gol a Jamal Musiala perquè el jugador del Bayern obrís la llauna.

El gol, marca de la casa

Tot i això, ja ben entrat el segon temps, als alemanys els seguia costant trobar-se del tot còmodes, i les ocasions més perilloses arribaven a la porteria de Manuel Neuer. Ha calgut esperar fins al minut 67 per a veure en acció una de les moltes virtuts de Gündoğan, l'arribada. Ha tingut la paciència necessària per a desenganxar-se de la defensa i guanyar-se l'espai per a rebre la passada enrere de Mittelstädt i, de primeres i amb l'esquerra, batre Gulacsi per a sentenciar la classificació de la selecció que actua local en aquesta Eurocopa, liderada per un Gündoğan que ha rebut el trofeu com a MVP del partit.