Local

10 coses que no sabies de Pere Romeu

Descobreix algunes de les interioritats del nou tècnic del Femení blaugrana

Pere Romeu és el nou tècnic del Femení blaugrana. Després de l’adeu de Jonatan Giráldez, el tècnic barceloní, que ja formava part de l’staff tècnic de l’equip, agafa les regnes d’un conjunt que la temporada passada va guanyar el pòquer de títols. Et convidem a conèixer més a fons el nou tècnic culer amb 10 curiositats i interioritats que segur que no et sonaven.

1) Pere Romeu, de 30 anys, és un barceloní de tota la vida. Com a futbolista va tenir una trajectòria força breu, iniciada a l’Europa, on va militar des de l’Infantil B fins al Cadet B. Després va jugar al CP Sarrià, sempre ocupant la posició de migcampista, des del Cadet A fins a l’etapa amateur de segon any. 

2) Al CP Sarrià faria el salt de jugador a tècnic, mentre que el seu següent pas com a tècnic va ser l’Hospitalet, que era un club més exigent ja que competia a categories més altes. Allà va compaginar les banquetes de l’Infantil A i del Cadet A. Al llarg dels anys Romeu, que sempre ha tingut grans inquietuds per conèixer nous entrenadors i metodologies, ha viatjat molt pel territori estatal per conèixer noves maneres de treballar.

3) Aterra a Can Barça el 2017 com a segon entrenador del Benjamí C i durant les temporades 2018/19 i 2019/20 és el segon de Sergi Milà, a qui considera el seu “pare futbolístic”, al Cadet B i al Cadet A, respectivament. En aquests dos anys al Cadet blaugrana dirigeix futbolistes com Gavi o Ilias Akhomach.

4) El 2020 deixa el FC Barcelona per incorporar-se al Viitorul Constanta de Romania, una entitat dirigida per l’exblaugrana Gica Hagi i presidida pel també exblaugrana Gheorghe Popescu. Allà exerceix d’assistent de Rubén de la Barrera, en una etapa curta però molt enriquidora per la gran aposta del club romanès pels jugadors joves. Després d’aquesta experiència a l’estranger, Pere Romeu va tornar al Barça a la temporada 2021/22. 

5) El seu ídol futbolístic sempre ha estat Deco, l’actual Director de Futbol del FC Barcelona. A les banquetes el seu referent és Josep Guardiola. El millor Barça de la història va coincidir amb l’etapa en què Pere Romeu comença a tenir consciència del futbol.

6) Pel que fa a les seves preferències musicals, Pere Romeu és un gran seguidor de tota la música urbana. En aquest sentit, es declara admirador de C Tangana i Cruz Cafuné. Del primer creu que vol impactar en la societat amb allò que fa, un fet amb el qual Romeu se sent molt identificat, ja que ell també té l'objectiu de ser recordat per com fa la seva feina. El segon, en canvi, té la seva cançó preferida: ‘Cangrinaje’.

7) A banda, Pere Romeu també reconeix tenir un gran interès pel món arquitectònic. Li ve de família: el seu pare és arquitecte i la seva mare és paisatgista. El seu germà, en canvi, es dedica al món del cinema.

8) Sobre cinema, precisament, Pere Romeu reconeix que una de les seves pel·lícules favorites és ‘La societat de la neu’, el drama de Juan Antonio Bayona estrenat aquest 2023 i que va endur-se 12 Premis Goya.

9) ‘El arte del saber ligero’, de Xavier Nueno, és el seu llibre preferit. És una obra que reflexiona sobre l’excés d’informació.

10) Si li preguntes per un somni, Pere Romeu et respondrà que el que voldria és poder dedicar-se molts més anys a la professió d’entrenador, que és el que més l’apassiona.

Més notícies aquí