Local

Rècord de futbolistes culers als Jocs Olímpics

Deu jugadores del Femení, inclosa Mariona, i tres de l'equip de Hansi Flick, han estat seleccionats per les olimpíades de París 2024

Nova fita pel futbol blaugrana, aquesta vegada en clau Olímpica. Un total de 13 jugadors i jugadores han estat seleccionats per disputar la disciplina futbolística a París 2024. Deu integrants de l'equip femení i tres del masculí formaran part de les files de la selecció espanyola per intentar alçar-se amb la medalla d'or.

El registre més alt de seleccionats es va comptabilitzar, precisament en els jocs passats; a Tòquio 2020 amb un total de 6 jugadors.

Cubarsí, Fermín i Eric amb "La Roja"

Els Jocs Olímpics de París tindran tres representants en la categoria de futbol masculí: Pau Cubarsí, Fermín López i Eric Garcia, que torna de la seva cessió al Girona. Els blaugranes han estat citats pel seleccionador Santi Denia per mirar d'aconseguir la medalla d'or en uns jocs que donaran el tret de sortida pel combinat espanyol, el 24 de juliol al Parc dels Prínceps, a les 15 hores, en un duel contra Uzbekistan.

A més, per a Eric Garcia, serà un torneig especial, ja que és la segona vegada que formarà part de les files del combinat espanyol en unes olimpíades. El central va aconseguir la medalla de plata en els Jocs de Tòquio, juntament amb Pedri i Oscar Mingueza.

Deu jugadores a París '24

D'altra banda, l'equip femení aporta 10 jugadores al combinat de Montse Tomé: Cata Coll, Jana Fernández, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Vicky López, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Salma Paralluelo i Mariona Caldentey disputaran els seus primers Jocs Olímpics aquest estiu.

El futbol femení arrancarà el pròxim 25 de juliol i la final es disputarà el 10 d'agost. En aquesta convocatòria hi ha citades 26 futbolistes, de les quals haurà de descartar quatre de cara a la cita olímpica. La delegació viatjarà a París amb 18 convocades i quatre reserves.

Més notícies aquí