Local

L’AJ FCB Masculí viatja a Albània per a reviure un partit davant el Flamurtari

Els locals commemoren els enfrontaments de Copa de la UEFA disputats contra l’equip blaugrana

Divendres, 28 de juny, l’equip masculí de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona va viatjar rumb a Albània. Concretament a Vlorë, la casa d’un dels clubs històrics del país: el KS Flamurtari Vlorë (actualment FC Flamurtari). El conjunt centenari va convidar els blaugrana al “History and Nostalgy” (“Història i nostàlgia”), un cap de setmana per commemorar un moment històric de l’entitat: les eliminatòries de Copa de la UEFA que els albanesos van disputar davant el FC Barcelona els anys 1986 i 1987. El partit entre els veterans va ser el plat principal d’una celebració amb cobertura nacional.

L’expectació era màxima

Diversos mitjans de comunicació van assistir a la roda de premsa prèvia al partit que va comptar amb la presència de Juan M. Asensi, president de l’Agrupació de Jugadors, i els vicepresidents Rafael Zuviría, Pere Valentí Mora i Esteban Vigo. El darrer, a més, va ser un dels dos exjugadors blaugrana a la sala de premsa que van disputar aquell primer partit a Albània, juntament amb Salva García. El conjunt local va estar representat pel president Sinan Idrizi i alguns dels exjugadors rivals d’aquell dia convocats pel partit d’homenatge del dia següent.

Un partit entretingut

Tots, juntament amb l’alcalde de Vlorë, Dritan Leli, van assistir a la tribuna de l’històric Stadiumi Flamurtari, que presentava un ambient pletòric per a veure un partit de veterans a l’alçada. Els locals van sortir al camp amb una alineació inicial amb molts dels noms d’aquell 17 de setembre de 1986. Durant els primers 20 minuts, l’AJ FCB Masculí va dominar el control de la pilota amb un ritme alt de circulació, filtrant passades a l’espai efectives per obrir forat al marcador. Amb la inclusió d’exjugadors més joves per part de l’equip local, es van igualar les forces fins arribar al descans.

A la represa, el mig del camp va desaparèixer. Tots dos equips van gaudir de multitud d’ocasions, però les aturades de mèrit d’Andrés Ferrés van frenar l’ímpetu del conjunt albanès al màxim, però no van aconseguir evitar el gol de l’honor del Flumartari des dels onze metres. En aquell impàs d’arribades contínues, l’equip de l’Agrupació va aconseguir ampliar distàncies. Els golejadors culers de la tarda van ser Fran Fuentes (2), Sergi Martínez, Raúl Fernández i Cristian Hidalgo.

Ambient magnífic a Albània

Un sopar institucional final amb la presència de tots els exjugadors del Flamurtari que van jugar davant el FC Barcelona va concloure la visita amb un ambient immillorable i l’entrega de diferents obsequis per part de les dues institucions i l’Ajuntament de Vlorë. La directiva de l’Agrupació de Jugadors va tenir l’oportunitat de rebre a una expedició de la Penya Blaugrana de Kosovo, encapçalada pel seu president, que va realitzar un llarg viatge en cotxe per a presenciar el partit.

L’AJ FCB Masculí va estar representat Jaume Llaveria, Juanjo Carricondo, Siscu Obón, Samuel Okunowo, Sergi Martínez, Fran Fuentes, Raúl Fernández, Moha el Yaagoubi, Esteban Vigo (capità), Dani Martínez, Cristian Hidalgo, Andrés Ferrés, Salva García, Francesc Moreno, Javi Delgado, Jordi Martínez i Alberto Manga. Al cos tècnic, els entrenadors Jordi Gonzalvo i Juan Antonio Orenes, el delegat Paco Gómez, el fisioterapeuta Ferran Parés i l’encarregat de material, Enric Castellà.

Més notícies aquí