Local

Els precedents entre culers abans dels quarts de l'Eurocopa i de la Copa Amèrica

A les portes dels quarts de final, repassem els duels anteriors entre els culers que es veuran les cares amb les seves seleccions

Es van perfilant les rondes finals de l'Eurocopa i la Copa Amèrica, els dos grans tornejos de seleccions d'aquest estiu. Tots dos es troben ja en els quarts de final, i els diferents enquadraments ens han donat fins a tres enfrontaments entre jugadors que han militat al FC Barcelona aquesta última temporada: dos a Europa i un més a Amèrica.

Vine als primers partits a l'Estadi Olímpic!
No esperis més i dona suport a l'equip en els primers duels de la temporada a casa
COMPRA ARA

Els cara a cara entre alemanys i espanyols

El primer d'aquests tres que es jugarà serà el partit entre Alemanya i Espanya, que inauguren els quarts de final de l'Eurocopa aquest divendres a les 18.00h. Així, es veuran les cares İlkay Gündoğan i Marc-André Ter Stegen, amb la selecció alemanya, l'amfitriona, contra Pedri, Ferran Torres, Lamine Yamal i Fermín López, els quatre culers amb Espanya. El duel entre alemanys i espanyols és tot un clàssic de la història del futbol europeu, i tot i la diferència d'edat dels culers que participaran del partit, ja hi ha precedents internacionals entre ells.

No és el cas de Lamine Yamal i Fermín, que tot just estan disputant el seu primer torneig de seleccions absolutes, però tant Pedri com Ferran Torres sí que han jugat, amb Espanya, contra l'Alemanya de Ter Stegen i, sobretot, de Gündoğan. Cal anar fins al 3 de setembre de 2020, en un Alemanya 1-1 Espanya de la Nations League, per veure el primer cara a cara entre Gündo i Ferran Torres, quan, en aquell moment, eren companys d'equip al Manchester City. En aquella mateixa competició, dos mesos més tard, la selecció espanyola, amb un Ferran Torres estel·lar marcant un hat-trick, va esclafar la Mannschaft per 6-0.

El més recent, al Mundial de Qatar

En aquests dos partits no hi eren ni Pedri ni Ter Stegen, però sí que apareixen en el tercer i últim precedent, el del Mundial de Qatar de novembre de 2022. Pedri i Ferran Torres van ser titulars amb Espanya, Gündoğan també ho va ser en Alemanya, on Ter Stegen va ser suplent, en un duel de la segona jornada de la fase de grups que va acabar 1-1.

Sense enfrontament de Kounde amb els Joaos i de Raphinha amb Araujo

Els altres dos enfrontaments amb duel culer són, primer, el França-Portugal (divendres a les 21.00h), amb Kounde i els Joaos i, ja a la Copa Amèrica, el Brasil de Raphinha juga contra l'Uruguai (matinada de dissabte a diumenge a les 3.00h), amb Ronald Araujo a les seves files. En aquests dos casos no hi ha tants precedents. De fet, en el duel americà, no n'hi ha cap, ja que quan Raphinha ha jugat contra l'Uruguai, Araujo no hi era, i viceversa.

El cas de França i Portugal és lleugerament diferent. L'únic partit que ha jugat Kounde contra Portugal va ser a la passada Eurocopa, disputada el 2021 enlloc del 2020 pel coronavirus. Tot i que el defensa blaugrana va jugar tot el partit, João Félix va ser suplent i no va tenir minuts, i Cancelo va perdre's el torneig després de donar positiu en coronavirus. Ara, tot fa indicar que tant Raphinha com Araujo poden enfrontar-se per primera vegada amb les seves seleccions., com també pot succeir amb Koundé i els Joaos

Més notícies aquí