Local

Els quatre culers de la selecció espanyola, finalistes de l'Eurocopa

Amb la classificació de la selecció espanyola, Lamine Yamal, Pedri, Ferran Torres i Fermín s'afegeixen a la llista de culers que hauran disputat una final de l'Eurocopa, tots amb Espanya

Un cop acabada la primera semifinal de l'Eurocopa, que ha viscut una doble representació culer, tant amb Espanya com amb França, ja se sap que la selecció espanyola s'ha guanyat un lloc a la final del pròxim diumenge a les 21.00h a l'Olympiastadion de Berlín. I, amb ella, la classificació de quatre jugadors del FC Barcelona, ja que Lamine Yamal, Pedri, Ferran Torres i Fermín lluitaran per la glòria continental, mentre Jules Kounde s'ha quedat a les portes.

Els 21 finalistes culers, tots amb la selecció espanyola

El rival, que sortirà del partit entre Anglaterra i els Països Baixos, suposarà l'últim obstacle per aixecar el títol de campions d'Europa que, de moment, queda encara a 90 (o 120) minuts. I és que arribar a una final d'un torneig d'aquestes característiques ja és un fet d'una gran dificultat i, fins ara, només 17 jugadors ho havien fet com a futbolistes del FC Barcelona, i tots ells defensant els colors de la selecció espanyola.

La primera Eurocopa d'Espanya, amb clar pes blaugrana

Per descomptat, hi ha molts d'altres futbolistes que han jugat finals o guanyat Eurocopes i que han jugat de blaugranes, com Thierry Henry, Lilian Thuram o el mateix Deco, per citar-ne alguns, però no pertanyien al Barça en el moment de fer-ho. Per a trobar els primers que sí, cal retrocedir justament 60 anys, fins al 1964, on fins a cinc culers van guanyar la primera Eurocopa de la història del futbol espanyol: Ferran Olivella, que era el capità d'aquell equip, a més de Josep Maria Fusté, Salvador Sadurní, Pedro Zaballa i Jesús Pereda, autor de l'1-0 de la final que va acabar 2-1.

De la decepció del 1984 a la generació daurada

Vint anys més tard, el 1984, la selecció espanyola va tornar a assolir la final, amb quatre blaugranes més: Víctor Muñoz, que com Olivella el 1964 també el capitanejava, el 'Lobo' Carrasco, Julio Alberto i Marcos Alonso. Aquell any, van caure derrotats contra França (2-0). Després ja arriba la generació daurada del futbol espanyol, amb els dos títols seguits del 2008 i del 2012. En la primera, Carles Puyol, Xavi Hernández i Andrés Iniesta eren part de la columna vertebral per a Luís Aragonés. Quatre anys més tard, amb Vicente del Bosque com a seleccionador, van repetir Xavi i Iniesta, mentre Puyol se la va perdre per lesió, però s'hi van afegir Pedro Rodríguez, Sergio Busquets, Víctor Valdés, Gerard Piqué i Cesc Fábregas, que ja va guanyar la del 2008, però com a jugador de l'Arsenal.

Lamine, Pedri, Ferran i Fermín volen passar de finalistes a campions

A tots aquests, fins a 17 de diferents, cal afegir els noms de Lamine Yamal, Pedri, Ferran i Fermín per a elevar la xifra fins als 21. Ara, els quatre, juguin o no a la final, buscaran que també apareguin a la llista de guanyadors.

Més notícies aquí