Local

Tino Pérez, nou entrenador del Barça de Futsal

El tècnic arriba lliure per agafar el relleu de Jesús Velasco i signa per dos anys, fins al 30 de juny del 2026

El Barça de futbol sala ja té nou entrenador: és Tino Pérez, un dels entrenadors més prestigiosos i amb millor palmarès del futbol sala espanyol. Arriba lliure procedent del Shangai Quanqi Pioneer de la Superlliga de la Xina i signa per dues temporades amb el Club, fins al 30 de juny del 2026. És el tercer fitxatge per a la propera temporada després dels anuncis dels jugadors Eric Martel i Khalid.

Faustino ‘Tino’ Pérez-Moreno Gómez té 55 anys, és de Toledo, i té una llarga i exitosa trajectòria sobretot a Espanya, Rússia i Itàlia, amb un palmarès de 4 Champìons i 3 lligues espanyoles, 4 Superlligues russes i 1 Scudetto com a títols principals. També ha guanyat una Copa d’Espanya, una Copa del Rei i una Supercopa d’Espanya la seva última temporada a l’Inter, la 2021/22; la Copa russa amb el Dinamo; i dues Copes d’Itàlia i una Supercopa d’Itàlia amb l’Aqua Sapone.

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

Una llarga trajectòria

La seva extensa carrera va començar al Toledart, de la mà de Jesús Velasco, i va debutar com a primer entrenador al Talavera la temporada 1996/97. Després del Talavera, on va conquistar la seva primera Champions el 1998, es va consagrar al mític i hegemònic Playas de Castellón, que ho va guanyar tot entre el 2000 i el 2003. A Espanya també ha entrenat al Movistar Inter, on va guanyar una lliga, una Copa d’Espanya, una Copa del Rei i una Supercopa en tres temporades entre el 2019 i el 2022; al Polaris World Cartagena, on va coincidir amb Jordi Torras entre el 2005 i el 2007; l’Armiñana Valencia i l’Azkar Lugo.

A l’estranger també ha destacat sobretot al Dinamo de Moscou, amb qui va guanyar tots els títols nacionals i va quedar tres vegades consecutives subcampió d’Europa entre el 2012 i el 2014; i també ha passat per Romania (Brasov); l’Azerbaidjan (Araz i selección); Itàlia (Aqua Sapone); i la Xina (Shangai Quanqi Pioneer).

Primer dia a Barcelona

Tino Pérez va arribar a Barcelona acompanyat per la seva familia ahir dilluns i va visitar la Ciutat Esportiva guiat per Jordi Torras i el segon entrenador Jordi Illa. També va tenir temps per fer-se les primeres fotografies com a blaugrana i atendre als mitjans de comunicació del Club.

“És un repte professional incomparable, sé que se m’exigeix guanyar títols però hi estic acostumat i tenim la millor plantilla per aconseguir-ho”, va afirmar. “Vull que l’equip practiqui un futbol sala dinàmic i vertical, que siguem dominadors del joc i creem moltes ocasions sempre buscant la victòria”, diu sobre l’estil de joc que voldria imposar.

Elogis al Barça i al planter

Sobre el seu primer contacte amb el Club, amb qui reconeix que ja havia tingut apropaments frustrats per fitxar com a entrenador en etapes anteriors, destaca que el Barça “compta amb una infraestructura i unes instal·lacions úniques en el món del futbol sala perquè els professionals puguem fer el millor possible la nostra feina i això facilita molt les coses”, reconeix. 

I elogia la política del club amb la base de les últimes temporades. “S’han convertit en un referent en la formació de jugadors, aporten molts jugadors a Primera, i la última temporada es va demostrar la política d’èxit amb el planter veient els rendiments que van tenir els jugadors del filial amb el primer equip”, destaca.

També treu ferro al fet que haurà de començar a competir sense fer pràcticament pretemporada a causa del Mundial. “És el que toca i ens adaptarem, el meu estil i el de Velasco tenen moltes similituds i ho aprofitarem per facilitar la transició als jugadors”, explica. 

Tino Pérez s’incorporarà a la feina el proper 12 d’agost amb el filial i començarà la pretemporada amb el primer equip el 26 d’agost, tot i que comptarà amb pocs jugadors per la disputa del Mundial. La lliga no començarà fins a l’octubre.

 

Més notícies aquí