Local

Quatre culers, a la conquesta de l'Eurocopa

Lamine Yamal lidera la llista dels quatre blaugranes que tenen com a objectiu proclamar-se campions del torneig europeu

És torn per a la final de l'Eurocopa 2024. Aquest diumenge a les 21 hores, la selecció espanyola s'enfronta contra Anglaterra amb l'objectiu d'endur-se el confeti daurat de la competició europea de seleccions. Lamine Yamal, Ferran Torres, Fermín i Pedri són els blaugranes presents en aquest matx que paralitzarà el Vell Continent per uns moments. 

Sens dubte, que la figura que està meravellant a propis i estranys en aquest torneig, que es disputa en territori alemany, és la de Lamine Yamal. El jove davanter de La Masia, que tot just el passat 13 de juliol va complir 17 anys, va contribuir amb escreixos en la classificació del combinat de Luis de la Fuente per a aquesta final.

Lamine Yamal, a la recerca de més rècords

El talentós culer va anotar en la semifinal contra la França de Kounde, que es va resoldre per 2-1. Una nova jornada dolça per a Lamine Yamal. No només per l'accés a la final sinó també per caçar un nou registre de joventut. Amb 16 anys i 362 es va erigir en el golejador més jove de la història de l'Eurocopa. Quasi res. Una marca més afegida en el seu llibre exitós de rècords de precocitat, que es pot expandir a la final. 

I és que es pot convertir en el més jove en jugar una final d'Eurocopa i el més jove en marcar en una final d'Eurocopa. Veurem si contra l'Anglaterra de noms com Jude Bellingham, Phil Foden o Harry Kane s'amplia aquest llistat que no sembla tenir fi. 

Un escenari de bona memòria culer

L'Estadi Olímpic de Berlín serà l'escenari d'aquesta final entre la selecció espanyola i l'Anglaterra. Per una banda, el combinat dels blaugranes Lamine Yamal, Ferran Torres, Fermín i Pedri arriba amb la fletxa cap amunt, amb sis victòries gràcies als 13 gols marcats i als tres rebuts. Per l'altra banda, la selecció dirigida per Gareth Southgate ha tingut un camí menys destacat fins a la final. Quatre triomfs i dos empats són els registres d'una selecció que ha anotat set gols i n'ha rebut quatre. 

Si bé és cert, però, que les dinàmiques en una final queden esvaïdes. Tot s'igualarà quan ambdues seleccions saltin al verd de l'estadi de Berlín. Un territori de bon record per al FC Barcelona, perquè fa nou anys va aixecar la cinquena Champions davant la Juventus. Cal destacar que en aquella data de bon regust blaugrana Lamine Yamal no tenia ni 8 anys. Ara, amb 17 anys acabats de celebrar, té l'objectiu de celebrar un títol a l'Estadi Olímpic de Berlín.

Més notícies aquí