Local

Les 10 curiositats que (potser) no has vist en el vídeo de la nova samarreta

El Barça presenta la nova equipació per a la temporada 24/25 amb un vídeo ple de referències de la història del Club

El FC Barcelona ja té la seva nova pell per a la pròxima temporada. El curs 2024/25 es presenta amb molta il·lusió, amb l’arribada de Hansi Flick com a entrenador i una plantilla jove, amb molt de talent i amb ganes de triomfar. I ho vol fer amb una samarreta commemorativa dels 125 anys d'història del Club, que es compliran al novembre.

T'agrada la nova equipació?
No esperis més i fes-te ara amb la samarreta de la temporada 2024/25
COMPRA ARA

Ben aviat, de fet, ja apareix el que podríem anomenar un còctel d'imatges històriques del Barça, desde Guardiola a la Primera Copa d'Europa amb el gol de Koeman, passant per Luis Enrique o la primera Champions del femení. Tot això, per a obrir boca i poder degustar les moltíssimes referències i petits detalls que encabim en aquest decàleg:

1 – El Barça i el Brasil

El vídeo comença amb Ronaldinho, en primer pla, assegut en un cotxe amb la nova samarreta posada. El brasiler, emblema absolut del barcelonisme i el somriure més estimat per als culers, és el clar exponent de la llarga relació entre el Barça i el Brasil, plena de màgia i bon futbol. El vídeo passa de Ronaldinho a Raphinha, un dels brasilers de l’actual plantilla i d’ell a Lamine Yamal, que pot ser un més que digne hereu de la màgia dels grans futbolistes de la història del club, com ho va ser Ronaldinho. És a dir, la transició entre una llegenda del passat, als ídols del present i del futur culers.

2 - Ronaldinho, Aitana, i una pilota amb molt de significat

Al llarg del vídeo, la pilota, amb l'estil clàssic del futbol d'abans serveix com a nexe d'unió entre molts dels detalls, però és molt probable que s'escapi el detall que els únics dos futbolistes que interactuen amb ella són Ronaldinho i Aitana. I per què? Doncs per què són dos dels blaugranes que han guanyat la Pilota d'Or defensant l'escut del Barça. Ronaldinho, l'any 2005 i Aitana n'és la vigent guanyadora en categoria femenina.

3 – La doble croqueta d’Iniesta

Un dels diversos cameos de la peça l’ha protagonitzat Andrés Iniesta. El manxec apareix en una cuina, preparant una croqueta que ensenya a la càmera, i just després, apareix un vídeo d’una de les seves clàssiques jugades, amb el regat on es passa la pilota d’un peu a l’altra. És a dir, una croqueta.

4 – Clàssics inesborrables: la maneta de Piqué i el gol de Puyol

No hi podien faltar els Clàssics. Molts, de gran record per als culers, i representants per dos moments inesborrables. Primer, el dia que Gerard Piqué va celebrar el 5-0 contra el Reial Madrid de la temporada 2010/11 aixecant la maneta per al goig de l’Spotify Camp Nou. En el vídeo de la nova samarreta, es veu la maneta de Piqué, que saluda a una noia que, des d’un balcó, també fa el mateix gest. Icònic. No menys que Carles Puyol. Ell tanca el vídeo, però abans, se’ns recorda un dels seus grans moments. Aquell cop de cap al Bernabéu, el gol contra el Madrid i el petó al braçalet, que emulen uns joves en un pati de l’escola, com el següent moment d’aquesta llista.

5 – L’abraçada de l’MSN

I parlant de moments icònics, també s’ha recordat la memorable abraçada de Messi, Suárez i Neymar, el trident antològic de l’MSN després d’un gol contra l'Atlètic de Madrid. En aquest cas, no surt la imatge en qüestió, però sí que es veu a tres noies que, jugant al pati, celebren un gol de la mateixa manera, rememorant aquell moment.

6 – Pedri i Fermín, dibuixants inspirats per una referent

El vídeo és una composició artística en si mateix, però també compta amb la participació d’una de les grans artistes de Catalunya, la dibuixant i caricaturista Pilarín Bayés. La vigatana, de 83 anys, ha tingut una brillant carrera creant art amb les mans, i tot i que els futbolistes ho fan amb els peus, té dos alumnes avantatjats amb Fermín i Pedri. Els dos migcampistes apareixen dibuixant sobre un llenç, tot just abans de l’aparició de Bayés, que defensa la preciositat de l’estil Barça.

7 – Cubarsí, professor de gastronomia catalana

Un dels punts clau del vídeo és l’exalçament de la catalanitat. En diversos plans surten els castellers, i també n’hi ha un on Pau Cubarsí, un els catalans de la plantilla, ensenya a fer un bon pa amb tomàquet a dos dels internacionals, com Ronald Araujo i Robert Lewandowski, que gaudeixen menjant-lo després de preparar-lo.

8 – La reverència de la reina

En els últims anys, diversos dels moments més emblemàtics de la història del Club porten la firma del Barça femení, i també la d’Alexia Putellas. La Pilota d’Or, per partida doble, va regalar-nos una reverència en la maneta contra el Madrid a la Champions (5-2) que ja és història del futbol femení, i en el vídeo, un noi l’emula fent una reverència al mig del carrer, just abans de la imatge d’Alexia en aquella gloriosa tarda a l’Spotify Camp Nou ple amb 91.553 persones.

9 – El neerlandès volador

Perquè un dels gols que ha quedat per sempre a la retina dels culers és aquell vol inversemblant de Johan Cruyff, que amb un toc d’esperó a l’aire va sorprendre tot l’Estadi. En el vídeo, també en un pati d’escola, el del futbol més primitiu i pur, també es marca un gol semblant, i es lliga amb la imatge de Cruyff en aquell 23 de desembre de 1973.

10 – La trucada entre Balde, Pau Gasol i Stoítxkov

Per últim, és un moment fugaç, d’aquests que pot semblat imperceptible per a molts, però Alejandro Balde surt assegut en una banqueta de la Ciutat Esportiva fent una videotrucada. Amb qui? Ni més ni menys que amb Pau Gasol i Hristo Stoítxkov. Dues llegendes blaugranes i de les personalitats més influents, també fora de l’esport.

Més notícies aquí