Local

La Fundació FC Barcelona celebra els seus 30 anys estrenant un nou web

Avui l’entitat celebra els 30 anys de la seva creació i posa en marxa un nou web corporatiu www.fundacio.fcbarcelona.cat

El 18 de juliol del 1994 es va crear la Fundació FC Barcelona, una entitat que en aquests 30 anys d’existència s’ha consolidat com la fundació de referència d’un club esportiu d’elit a nivell mundial, amb projectes tant a Catalunya com arreu del món.

Tot i que al principi la seva activitat es va centrar en projectes de caire cultural i esportiu, a partir de l’any 2004, sota el primer mandat de Joan Laporta, la Fundació fa un gir radical d’orientació amb què esdevé l’ànima del Barça i exerceix el compromís social del Club per millorar la vida de nens, nenes i joves més vulnerables a nivell local i internacional. L’any 2005 el FC Barcelona s’adhereix als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides i es compromet a destinar el 0,7% dels seus ingressos ordinaris a la Fundació per dotar d’una estructura coherent aquesta nova orientació social i solidària.

El 7 de setembre del 2006, la Fundació i el Club signen un acord històric amb UNICEF a la seu de les Nacions Unides a Nova York. La samarreta del Barça passa a lluir per primera vegada a la seva història un logotip a la samarreta; però no és comercial, és el logotip d’UNICEF, organisme internacional que defensa els drets de la infància. Un gest que va ser acompanyat d'una donació anual d’1,5 milions d'euros per a l’execució de projectes socials i humanitaris.

És 16 anys més tard, el 16 de juny del 2022, que el FC Barcelona i l'Agència de les Nacions Unides pels Refugiats (ACNUR-UNHCR) signen un acord històric a Ginebra perquè els primers equips de futbol llueixin un nou logotip solidari, el d’ACNUR/UNHCR a favor de la causa dels refugiats i desplaçats. L'objectiu d’aquesta nova aliança és acostar la realitat que viuen les persones refugiades als aficionats i aficionades al futbol de tot el món. A més, la Fundació FC Barcelona dona suport financer i tècnic a projectes en col·laboració amb ACNUR/UNHCR per millorar la vida dels nens, nenes i persones joves refugiades. Aquests projectes es focalitzen en educació, salut i igualtat d'oportunitats, amb una mirada especial a l'equitat de gènere i a la diversitat en països com Uganda, Colòmbia, el Salvador, Turquia i Malàisia.

Nou web Fundació

Coincidint amb aquesta celebració, avui es posa en marxa el nou web de la Fundació del FC Barcelona, amb l’objectiu d’oferir una plataforma de màxima qualitat per informar i donar a conèixer l’activitat de l’entitat amb totes les garanties de transparència i accessibilitat.

En aquest nou web es podran trobar totes les notícies relacionades amb l’actualitat de la Fundació, vídeos dels diferents projectes a Catalunya i arreu del món, memòries i informació detallada de tots els programes i activitats que organitza l’entitat. El nou web, a més, s’adapta i s’identifica amb la nova línia corporativa del Club.

Joan Laporta, president del FC Barcelona i de la Fundació

Aquests 30 anys d’existència han posat de manifest el gran compromís social que el Barça té a través de la seva Fundació. Cap altre club esportiu del món té una entitat social amb la força i la capacitat de fer projectes i programes concrets i efectius destinats a la infància i la joventut més vulnerable”.

La Fundació del FC Barcelona canalitza el compromís social del Barça a Catalunya i arreu del món amb un equip humà i professional capaç d’enfrontar-se als nous desafiaments. I és per això que el Barça és ‘Més que un Club’”.

Dra. Marta Segú, directora general de la Fundació FC Barcelona

La Fundació del FC Barcelona utilitza l’esport com a eina de transformació social. Som conscients de la gran transcendència que tenim com a representants d’aquest gran club”.

El Barça té una força i un ressò internacional impressionants. Quan fem accions en nom del Barça som capaços d’aconseguir el que ningú més pot fer, gràcies a la potència de ser ‘Més que un Club’ i al poder màgic de l’esport”.

 

 

Més notícies aquí