Local

Noves incorporacions a l’Agrupació

Les exjugadores blaugrana Montse Vera i Amada Pareja són noves sòcies de l’entitat

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona acaba de créixer amb dues noves incorporacions: les exjugadores de la Penya Femenina Barcelonista, Amada Pareja i Montse Vera.

Montse Vera Nuñez

A quatre carrers del Camp Nou vivia Montse Vera (1985). Es va enamorar del futbol en veure l’ambient de la prèvia dels partits des del balcó. Volia jugar, però “l’escola no va permetre crear un equip femení, perquè només jugaria jo, ni permetien crear un equip mixt perquè jugués amb els nois”. Davant la negativa, la seva mare la va dur amb 8 anys als camps de terra annexos a l’estadi del Barça per entrenar amb la Penya Femenina Barcelonista i aquella es va convertir en la seva segona casa.

Els primers passos els va donar a la porteria, però on va destacar va ser a l’atac. Era un nou pur, amb visió de camp per rebre d’esquenes i fer millors a les seves companyes. En els seus 7 anys al Club, va passar per totes les categories fins arribar a l’amateur “C” amb només 14 anys. Actualment, guarda relació amb una exjugadora de l’equip: “Visc al mateix poble que la Irene Hervás, de fet, les nostres filles juguen juntes a l’equip del poble. Ella portava anys dient-me de fer-me sòcia de l’Agrupació i, ara que al meu fill també li agrada el futbol, m’he animat a apuntar-me i jugar a l’equip femení la temporada vinent”.

Amada Pareja Morillo

Amada Pareja (1962) era una noia avançada a la seva època: a l’hora del pati, els seus companys de classe la triaven gairebé la primera per jugar al seu equip en uns anys on era estrany que una noia jugués a futbol. El 1979, amb 15 anys i després d’una reunió a casa de Maria Teresa Andreu, va començar a entrenar amb el primer equip de la Penya Femenina Barcelonista: primer com a portera i després com a lateral. Hi va jugar fins el 1983.

Un dels moments que més destaca és el seu viatge a un torneig a Canàries. Recorda com “dúiem el xandall del Club gràcies a què Juan Manuel Asensi ens el va comprar a totes les jugadores i cos tècnic. A més, al diari d’allà ens van fer un reportatge on vaig sortir, ja que era la més petita de l’equip”. Moltes d’aquestes vivències les ha compartit amb la Merche Romero, també sòcia de l’Agrupació, i qui la va convèncer de ser nova membre: “m’hagués agradat viure experiències amb ella com la sortida a Bilbao per a la final de la Champions, o bé jugar algun partit. És un goig veure com ha crescut el futbol femení i una meravella que l’Agrupació tracti tan be a les exjugadores que van obrir camí”.

Més notícies aquí