Local

Acord per a la desvinculació contractual de Rafa Márquez

El tècnic mexicà no continuarà dirigint la banqueta del filial blaugrana per emprendre un nou repte professional

Rafa Márquez no continuarà com a entrenador del Barça Atlètic. El tècnic mexicà ha arribat a un acord amb el FC Barcelona per a la desvinculació del seu contracte, per emprendre un nou repte professional.

El Club agraeix a Rafa Márquez la seva dedicació i professionalitat durant tot aquest temps en els quals s’ha erigit una peça fonamental en la formació de jugadors, i li desitja molta sort en el futur tant en l’àmbit esportiu com personal. 

Dos anys de formació esplèndida

El tècnic mexicà, que va ser jugador del primer equip entre els anys 2003 i 2010 i va guanyar, entre altres molts títols, quatre Lligues i dues Champions, va fer-se carrer de la banqueta del filial l’estiu del 2022. Era la seva primera gran experiència com a entrenador, després d’una esplèndida carrera com a jugador.

En la primera temporada de Márquez a la banqueta, el Barça Atlètic va fer un gran curs que va acabar amb la classificació per al Play-off d’ascens. En semifinals l’equip va caure contra el Real Madrid Castilla, però els objectius de creixement i formació es van complir amb nota.

En el segon curs del mexicà el pas endavant va ser molt gran. Amb l’equip més jove de la Primera Federació (poc més de 19 anys de mitjana), el Barça Atlètic va tornar a competir de forma excel·lent contra rivals molt més experimentats, i l’equip va avançar fins a la final del Play-off. Després de l’1-1 de l’anada contra el Córdoba, el filial blaugrana va caure al Nuevo Arcángel (2-1), en la tornada. Tot i la desfeta, els objectius de formació es van complir amb escreix amb jugadors que han acabat consolidant-se al primer equip del FC Barcelona.

Rafa Márquez deixa la banqueta del filial blaugrana després de dirigir 82 partits en dues temporades amb el Barça Atlètic, amb un balanç de 40 victòries, 21 empats i 21 derrotes.

Més notícies aquí