Local

Neix Barça Games, la primera plataforma mundial de videojocs creada per un club esportiu

La nova app, que ja està disponible per a dispositius amb iOS i Android, forma part de la clara aposta de l’entitat per la creació de continguts digitals d'entreteniment, juntament amb el propòsit d’apropar-se a noves audiències i arribar a les noves generacions

El passat mes de novembre del 2023, el FC Barcelona anunciava el pròxim llançament de Barça Games, la primera plataforma mundial de videojocs creada per un club esportiu, i finalment avui dimecres 24 de juliol, neix aquesta nova plataforma a partir de la col·laboració entre el Club, juntament amb Mas Ros Media i FiReSPORTS. Aquest nou llançament forma part de la clara aposta de l’entitat per la creació de continguts digitals d'entreteniment, juntament amb el propòsit d’apropar-se a noves audiències i arribar a les noves generacions.

L'acte de llançament de Barça Games s'ha celebrat l’Auditori 1899, a les instal·lacions del FC Barcelona, i s’ha emès també en directe a través de Barça One, ha comptat amb la participació del president del FC Barcelona, Joan Laporta, i del director de Barça Vision i director general d’APAC i Americas del FC Barcelona, Bryan Bachner, així com altres representats del FC Barcelona. També han assistit a la presentació Marcelo Liberini, director general de FOC Games, Marcos Santana, fundador de Mas Ros Media, i Rodrigo Figueroa Reyes, fundador i CEO de FiReSPORTS.

En el seu discurs de benvinguda, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha destacat que la creació de la plataforma Barça Games “respon a la clara aposta del Club pel món digital, essencial per a l’estratègia futura del Club”, i ha recordat que “el passat mes d’abril es va presentar la nova plataforma d’streaming del Club, Barça One, i avui, tres mesos després, fem el llançament de Barça Games”. A més, ha explicat també l’ambició del Barça de “continuar sent líders davant les noves oportunitats i impulsar la construcció de l’Espai Barça Digital, agrupant en una mateixa comunitat digital tots els culers que tenim arreu del món i reforçant també el seu sentiment de pertinença al FC Barcelona”.

Per la seva banda, Bryan Bachner, com a director de Barça Vision, ha destacat el creixement que ha tingut la indústria de l’entreteniment en els últims anys i les expectatives que hi ha posades en tot allò que envolta aquest món. “Estem molt orgullosos de donar la benvinguda a la plataforma de Barça Games com un projecte més dins de Barça Vision, a partir d’una col·laboració conjunta que fomentarà una comunitat digital més vibrant i compromesa al voltant del Club”, ha afirmat en la seva intervenció.

Una Masia Virtual per a ‘gamers’ culers

La plataforma, que es presenta en format d’app i ja està disponible per a dispositius amb iOS i Android, uneix l'esport tradicional amb el gaming. Els usuaris i usuàries podran jugar als seus videojocs favorits, participar en tornejos, socialitzar amb altres aficionats i aficionades del FC Barcelona, entre moltes d’altres activitats. Amb l’objectiu de transformar Barça Games en la cantera de gaming més gran del món, l’app compta també amb dos hosts virtuals, el Pau i la Gemma, peces plau que s’encarreguen de descobrir els millors jugadors i jugadores, així com els creadors de continguts més talentosos.

L’acte ha comptat també amb una explicació tècnica del funcionament de l’app. En la seva exposició, Marcelo Liberini, director general de FOC Games, ha donat alguns detalls de què es trobarà l’usuari un cop es descarregui l’app: “Els usuaris han de poder complir missions que tindran recompenses. Trobaran dues seccions, una més orientada a jugadors casuals i una segona per als usuaris més ‘hard-core’ que inclourà tornejos oficials de Barça Games”. Finalment, hi ha hagut una mostra en directe de com és una partida de Rocket League dins l’app de Barça Games.

Més notícies aquí