Local

Justin Anderson, nou reforç del Barça

L’aler nord-americà, de 30 anys i 1,98 metres, signa per una temporada

Justin Anderson s’ha convertit en nou jugador del Barça de bàsquet. L’aler nord-americà, de 30 anys i 1.98 metres, signa per una temporada amb l’equip de Joan Peñarroya, fins al 30 de juny de 2025.

Fes-te ara amb els packs de bàsquet per a la temporada 2024/25!
Gaudeix d'un gran descompte per l'aquisió de lots d'entrades per a l'Eurolliga o la Lliga Endesa
COMPRA ARA

Anderson arriba al Palau procedent del València Basket on ha jugat des del desembre del 2023. El nord-americà arriba al club blaugrana amb la màxima il·lusió per afrontar el repte més gran de la seva carrera des que va aterrar a Europa i es converteix en el segon reforç després de l’arribada de Kevin Punter. 

Es tracta d’un jugador que es desenvolupa principalment en la posició d’aler però que també pot jugar puntualment d’escorta, amb una gran capacitat atlètica i un físic potent. Un fitxatge per a la posició de ‘3’ que aportarà molt treball defensiu i experiència a la pista. Anderson, que va arribar a Europa la temporada passada, viurà al Barça la seva tercera aventura a l’estranger. 

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

La tercera aventura europea

El seu aterratge al Vell Continent va arribar amb el Río Breogán, amb qui va disputar el primer tram de la 2023/24 durant un total de dotze partits. Vuit duels a la Lliga Endesa amb una mitjana d'11,6 punts, tres rebots i dues assistències per partit, i quatre a la Champions League amb unes xifres superiors, una mitjana de 14,8 punts, 3,5 rebots, 3,8 assistències i 16,8 de valoració.  

El seu pas pel Lugo li va obrir les portes del València Basket amb qui va disputar la resta del curs passat, amb una mitjana de 8,5 punts i 2,3 rebots en els 19 partits jugats amb el conjunt taronja a la Lliga Endesa i de 6,1 punts i 2,2 rebots en les 18 participacions a l’Eurolliga.

L'NBA, el punt de partida

L’arribada a Can Barça suposa un gran pas per a un jugador nord-americà que va fer els primers passos a la universitat de la seva localitat natal: Virgínia. El 2015 va ser escollit en primera ronda del draft de l’NBA, en la posició número 21 pels Dallas Mavericks. 

La temporada 2015/16 va iniciar les seves primeres passes a l'NBA amb els ‘Mavs’. També va jugar als Philadelphia 76ers, als Brooklyn Nets, als Indiana Pacers i als Cleveland Cavaliers. On més va destacar va ser a la G League, la Lliga de desenvolupament, pas previ a creuar l’atlàntic per iniciar l’experiència europea.

Més notícies aquí