Local

Hansi Flick: "He sentit que estic en un club increïble"

En la seva presentació, el tècnic culer ha repetit una vegada i una altra la importància del treball dur i també ha destacat el paper de la Masia

Willkommen, Hansi Flick. Ha estat un dia especial per al nou tècnic culer. Havent dirigit l'equip en els entrenaments de la Ciutat Esportiva, aquest dijous 25 de juliol, Flick ha viscut amb il·lusió la seva presentació com a entrenador barcelonista. Acompanyat del president del FC Barcelona, Joan Laporta, i escudat per una imatge amb el lema Benvingut, l'alemany ha estat el centre d'atenció en un Auditori 1899 ple amb 103 professionals de 74 mitjans diferents. 

 

Aquest acte ha començat amb el torn de paraula de Joan Laporta. El president del FC Barcelona ha lloat la figura de Hansi Flick: "És la persona més idònia per dirigir el primer equip de futbol per la seva cultura de l'esforç, de disciplina i per  la seva confiança en la filosofia del Club. És la persona més capacitada per donar l'impuls i per fer front als reptes més immediats. Ho farà amb convicció, determinació i amb energies renovades". El discurs de Joan Laporta també ha tingut paraules d'agraïment cap a la feina que va fer l'exentrenador del Barça, Xavi Hernández. 

La Masia, important per a Flick

Hansi Flick sap on ha arribat. "Estic molt agraït per la feina feta a la Masia. Tenim jugadors joves meravellosos que ho volen donar tot per aquest Club. Vull crear l'atmosfera ideal per al desenvolupament d'aquests joves. Tenen molta qualitat", ha expressat en les seves primeres paraules i, posteriorment, en les preguntes dels mitjans, i plenes d'agraïment pel treball i per l'amabilitat de totes les persones que formen part del FC Barcelona: "He sentit que és un Club increïble, on hi ha molta passió. Sento aquesta passió cada dia i m'encanta". 

De la Masia a Johan Cruyff i Pep Guardiola. "No estic lluny de la idea que el Barça ha desplegat per arribar a l'èxit amb Cruyff o Guardiola. La meva idea és tenir un equip sempre actiu al camp, amb pilota i sense. No importa l'esquema, vull que el meu equip jugui bé i bonic i que la gent pugui veure que ho dona tot". 

Dies de treball dur per a tothom

Tal com ha exterioritzat Hansi Flick, cautelós a l'hora de parlar de títols, un dels altres ingredients és el treball dur que vol veure en totes les peces de l'equip. "En els entrenaments treballem de valent. Hem de donar el 100% en les sessions de treball per traslladar-ho al camp". De moment, la Ciutat Esportiva està testant aquesta intensitat, que aviat posarà rumb cap als Estats Units. "Ens emportarem 30 o 31 jugadors cap a la gira, ja que els volem veure a tots. Tenim molts jugadors per cada posició i podem escollir", ha afegit. 

"Hi ha unes condicions fantàstiques al FC Barcelona per a la millora dels futbolistes. Tothom ha de fer la seva feina per arribar als objectius", ha remarcat un Flick, que no s'ha cansat de repetir el treball dur físic i tècnic que estan fent tots i cada un dels jugadors. "Qualsevol equip necessita treball dur. Estem treballant la part física i tàctica. Hem de millorar molts aspectes i estem intentant crear un equip amb una defensa sòlida, ja que és important per tenir un bon atac". El seu staff tècnic també està sent clau en aquests primers dies per impregnar aquesta filosofia d'esforç. 

El nou entrenador blaugrana ha volgut defugir de noms propis i tornar a posar l'exigència en cada una de les peces. També en el meravellós Lamine Yamal: "Ha demostrat un molt bon nivell a l'Eurocopa. Però els grans jugadors han de continuar treballant i esforçant-se. Ens donarà molts bons moments". Els lesionats Gavi, Frenkie de Jong, Ronald Araujo o Ansu Fati també han merescut l'atenció del tècnic: Flick els ha desitjat que es recuperin perquè puguin ajudar l'equip amb la seva qualitat. 

Després d'aquestes paraules que han destil·lat treball per tots els racons del camp, Flick ha posat per als fotògrafs somrient i acompanyat de Joan Laporta, Rafa Yuste i Deco amb la nova samarreta del FC Barcelona i amb el seu nou carnet de soci. Un nou blaugrana que ha viscut la seva presentació com a entrenador culer. 

Més notícies aquí