Local

El Barça posa rumb de nou cap als Estats Units en la gira de pretemporada

L’equip blaugrana viatja aquest diumenge 28 de juliol a la costa est del país on disputarà un total de tres amistosos contra el Manchester City, el Reial Madrid i l’AC Milan

El primer equip de futbol masculí, amb Hansi Flick al capdavant, posarà un estiu més rumb cap als Estats Units on viatjarà aquest diumenge per dur a terme la gira de pretemporada en la que disputarà un total de tres partits amistosos davant el Manchester City, a Orlando, el Reial Madrid, a Nova Jersey i l’AC Milan a la ciutat de Baltimore i que seran els primers tests oficials en què el nou entrenador del FC Barcelona podrà veure en acció els seus jugadors. L’equip tornarà a Barcelona el 6 d’agost per preparar la seva posada de llarg al Trofeu Joan Gamper el 12 d’agost davant l’AS Mònaco, últim partit abans de l’inici de la temporada.

El primer compromís de l’equip blaugrana en aquesta gira serà el 30 de juliol, davant el Manchester City, al Camping World Stadium d’Orlando (19.00 h a Orlando i dimecres 31 de juliol a la 1.00 ha a Barcelona). Serà la primera vegada en la història que els blaugranes juguin en aquesta ciutat de l’estat de Florida i també el primer enfrontament contra l’equip de l’exentrenador del FC Barcelona Pep Guardiola en terres nord-americanes. El darrer partit entre el FC Barcelona i el vigent campió de la Premier League va tenir lloc el 24 d’agost del 2022 a l’Spotify Camp Nou en l’amistós en favor de la lluita contra l’ELA, impulsat per Juan Carlos Unzué.

El següent partit dels blaugrana serà davant el Reial Madrid el 3 d’agost al Metlife Stadium de Nova Jersey, (19.00 hores a Nova Jersey i diumenge 4 d'agost a la 1.00 h, Barcelona), un duel que s’ha convertit ja en un habitual en les gires dels darrers anys i una cita obligada en l’agenda estiuenca del país on ambdós equips s’han enfrontat fins a quatre vegades en els darrers set anys.

L’equip de Hansi Flick tancarà la gira el 6 d’agost a Baltimore, una altra ciutat inèdita en l’historial del Club, davant l’AC Milan (19.30 h a Baltimore i dimecres 7 d'agost a la 1.30 h  Barcelona), en un partit on els blaugranes tornaran a repetir duel als Estats Units amb el conjunt italià  que es va disputar a l’Allegiant Stadium de Las Vegas.

Aquests tres compromisos s’emmarquen en el Soccer Champions Tour 2024, un torneig amistós impulsat per Sixth Street, amb la col·laboració de  Legends i d’AEG, i que aquest any celebra la seva segona edició en què, a banda del FC Barcelona i els tres rivals esmentats, també hi participarà el Chelsea.

Màxima presència institucional

El BARÇA ON TOUR USA 2024 comptarà amb una destacada participació institucional i executiva, encapçalada pel president Joan Laporta i membres de la Junta Directiva, i inclourà una agenda d’actes institucionals i comercials amb l’objectiu de reforçar la presència del Club als Estats Units, un país prioritari per a l’expansió de la marca Barça a escala global, i per apropar el FC Barcelona als seus fans en aquest territori estratègic.

Els Estats Units, un destí habitual per als blaugranes 

La gira d’aquest estiu significarà la setzena visita en la història del FC Barcelona als Estats Units (la primera, el 1937, va ser cabdal per a la supervivència del Club), un país que ha estat una destinació habitual sobretot en els darrers anys, en el qual el primer equip masculí hi va viatjar el 2011, 2015, 2017, 2018 -any en què va dur a terme una gira conjunta amb el Barça Femení-, el 2019, el 2022 i el 2023. Aquesta darrera temporada els blaugranes van visitar el país dues vegades, ja que, a banda de la gira d'estiu, hi van viatjar també abans de les dates nadalenques per jugar un amistós a Dallas contra l'Amèrica de Mèxic. 

Diumenge 28 de juliol

16.00 h Sortida de l’expedició del FC Barcelona en vol xàrter CX8787 amb destinació a Orlando

20.00 h Arribada de l’expedició a l’aeroport d’Orlando.

Tot seguit, trasllat a l’Hotel The Alfond Inn

Dilluns 29 de juliol

9.30 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions de la University of Central Florida (UCF). 

Postentrenament: Visita del grup infants del programa Give Kids the World Village organitzat per la Fundació FC Barcelona

18.00 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions de la UCF. 

19.45 h Welcome Reception Dinner organitzat pel promotor al Isleworth Golf & Country Clubhouse 

Dimarts 30 de juliol

19.00 h FC Barcelona-Manchester City al Camping World Stadium

Dimecres 31 de juliol

10.30 h Vol xàrter EA 3501 Orlando-Baltimore

12.40 h Arribada a l’aeroport de Baltimore i trasllat a l’hotel The Westin Annapolis

18.00 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions Naval Academy US. 

Dijous 1 d’agost

9.30 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions Naval Academy US. 

18.00 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions Naval Academy US. 

Divendres 2 d’agost

9.30 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions Naval Academy US. 

18.00 h Entrenament del primer equip a les instal·lacions Naval Academy US. 

Dissabte 3 d’agost

10.30 h Vol xàrter EA 3502 Baltimore-Nova York

11.35 h Arribada a l’aeroport internacional de Newark i trasllat a l’hotel Teanek Marriot at Glenpointe

18.30 h Acte Institucional d’Acció, Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, al MetLife Stadium amb la presència de representants de la Junta Directiva

18.30 h Acte Institucional de l’Agència Catalana de Turisme amb representants del sector turístic al MetLife Stadium i amb la presència de representants de la Junta Directiva

19.00 h FC Barcelona-Reial Madrid al Metlife Stadium

Diumenge 4 d’agost

9.30 h Acte Commemoratiu de la Gira de 1937 al Hamilton-Metz Field de Brooklyn amb la presència de la Junta Directiva 

12.00 h Visita al projecte South Bronx United de la Fundació Barça amb la presència de la Junta Directiva

19.30 h Sortida des de l’Aeroport Internacional de Newark (EWR) del vol xàrter EA3503 destinació Baltimore

20.35 h Arribada a l’aeroport Internacional de Baltimore trasllat a l’hotel The Westin Annapolis

Dilluns 5 d’agost

9.30 h Entrenament del primer equip a les Instal·lacions Naval Academy US. 

18.00 h Entrenament del primer equip a les Instal·lacions Naval Academy US.

Dimarts 6 d’agost

19.30 h FC Barcelona-AC Milan al M&T Bank Stadium

23.00 h Sortida des de l’aeroport internacional de Baltimore-Washington (BWI) del vol xàrter CXB787 amb destinació Barcelona

Dimecres 7 d’agost

12.50 h Arribada a la terminal 2 de l’aeroport de Barcelona 

*Tots els horaris mostren l’hora local (-6 hores).

*La programació dels entrenaments pot ser objecte de canvis.

*S’informarà amb antelació dels entrenaments que seran parcialment oberts als mitjans de comunicació i en els quals hi haurà també atenció de jugadors.

Més notícies aquí