Local

FC Barcelona - Manchester City: Empat elèctric a Orlando (2-2)

El conjunt blaugrana arrenca la gira nord-americana amb un meritori empat contra el City gràcies als gols de Pau Víctor i Pablo Torre al primer temps

El FC Barcelona ha arrencat la gira nord-americana empatant 2-2 en un duel elèctric amb el Manchester City. El partit, que s’ha resolt de manera favorable als culers a la tanda de penals final, ha estat a l’altura de les expectatives i segur que ha deixat un bon regust de boca -tot i l’endarreriment del partit a causa del mal temps- als 63.237 espectadors que han omplert el Camping World Stadium.

Pau Víctor i Pablo Torre han avançat el Barça en dues ocasions al primer temps, mentre que el Iñaki Peña i Ander Astralaga també s’han guanyat una menció a banda per les seves aturades sota els pals. La del ‘26’ blaugrana, amb dos penals aturats, ha estat decisiva per endur-se la victòria als penals contra el totpoderós Manchester City.

Inici amb retard

L’inici de l’esperat duel ha hagut d’endarrerir-se 75 minuts a causa de l’amenaça d’una tempesta elèctrica sobre el cel d’Orlando. Després d’una certa estona d’incertesa, el partit ha arrencat amb un onze carregat de futbolistes del planter per part blaugrana: Iñaki Peña, Héctor Fort, Sergi Domínguez, Lenglet, Gerard Martín, Marc Bernal, Pablo Torre, Marc Casadó, Julián Araujo, Vitor Roque i Pau Víctor.

Tot sobre la gira del Barça
Consulta tota la informació sobre la gira del Barça pels Estats Units
TOTS ELS DETALLS

Pau Víctor fa el primer

Ha sortit a totes el City en els primers compassos de partit. Després de dues derrotes a la pretemporada, els de Guardiola han arrencat a tot gas tancant el Barça a la seva àrea. Grealish ha avisat amb un xut desviat des de la frontal i, minuts més tard, Iñaki Peña ha evitat el gol de Haaland des del segon pal.

De mica en mica, però, el Barça ha anat avançant metres i generant perill, principalment per la banda dreta de Julián Araujo. El primer gol del partit, en canvi, ha nascut d’una brillant connexió entre Marc Casadó i Pau Víctor, que ha definit a la perfecció davant Ederson. Golàs.

Intercanvi de cops abans del descans

El Barça generava perill quan s’acostava a l’àrea, però també el City. Els citizen han pogut empatar gràcies a un bon xut creuat d’O’Reilly després de rebre una passada filtrada dins l’àrea. Iñaki Peña, un dels millors del Barça, no ha pogut fer res en aquesta ocasió.

Tot apuntava a un resultat igualat a la mitja part, però una última acció culer, iniciada per Gerard Martín des del lateral esquerre, ha acabat amb un autèntic golàs de Pablo Torre. Retall i xut creuat al pal dret d’Ederson, imparable per al brasiler. Era la segona obra d’art culer a Orlando.

Tres canvis a la mitja part

Hansi Flick ha fet entrar Àlex Valle, Toni Fernández i Quim Junyent de cara a l’inici del segon temps, en detriment d’Héctor Fort, Julián Araujo i Vitor Roque. Més enllà d’un primer ensurt anglès, el Barça ha sortit dominador dels vestidors, amb Pau Víctor fregant el tercer en una acció en què li ha sobrat el regat al porter.

Coses del futbol, quan millor estava el Barça ha arribat l’empat del City. Una ràpida transició des de camp propi de Kovacic ha trencat diverses línies culers i ha permès Grealish definir a l’escaire davant d’Iñaki Peña. 2-2.

Just després de l’empat Flick ha fet tres canvis, fent entrar Astralaga, Noah Darvich i Lewandowski. Un quart d’hora després, després d’uns minuts de certa tranquil·litat, han arribat els últims cinc canvis culers: han entrat Cuenca, Iñigo Martínez, Balde, Romeu i Guille Fernández. En el tram final de partit el Barça ha tornat a merèixer un gol que no ha arribat, abocant el partit a la tanda de penals.

Astralaga, l'heroi final

A la tanda de penals, el Barça n'ha transformat els quatre, mentre que el City ha vist com Ander Astralaga aturava els dos primers de Kalvin Phillips i Jacob Wright. Toni Fernández ha marcat el quart penal culer, que assegurava el triomf per 4-1 a la tanda.