Local

Youssoupha Fall, un reforç d’altura

El pivot senegalès, de 29 anys i 2,21 metres, signa per una temporada

Youssoupha Fall s’ha convertit en nou jugador del Barça de bàsquet. El pivot senegalès, de 29 anys i 2,21 metres, signa per una temporada amb l’equip de Joan Peñarroya, fins al 30 de juny del 2025. 

Fall arriba al Palau procedent de l’ASVEL Villeurbanne francès, on ha jugat les últimes tres temporades. El pivot, nascut a Dakar el 12 de gener del 1995, arriba al club blaugrana per afrontar el repte més gran de la seva carrera professional i es converteix en el cinquè fitxatge després de les arribades de Kevin Punter, Justin Anderson, Juan Núñez i Chimezie Metu. 

El 'mercato' del Barça
Segueix els moviments de totes les seccions Club en aquest mercat de fitxatges
SEGUEIX-LO AQUÍ

Es tracta d’un jugador que destaca per la seva potència i capacitat d’intimidació a la zona del pal baix. Els seus 2,21 metres el converteixen en un pivot complicat de defensar en atac i en una torre molt complicada de superar en defensa. El senegalès, amb experiència a l’Eurolliga, viurà la segona aventura en un club de la Lliga ACB, després del seu pas pel Baskonia.

Format a la Seed Academy del Senegal, l’any 2012 va fer el salt a Europa amb el Le Mans francès. Va debutar en un partit de la temporada 2014/15, però no va ser fins al curs següent que va disposar de fitxa del primer equip. Aquella temporada va disputar sis partits a l’Eurocup.

Compra ja les teves entrades per als partits d'Eurolliga
Gaudeix d'una temporada 24/25 apassionant al Palau Blaugrana i no et quedis sense les teves entrades
COMPRA D'ENTRADES

L’any 2018 va signar amb el Baskonia, però la 2018/19 va jugar cedit a l’Strasbourg IG. La 2019/20 va disputar per primera vegada la màxima competició europea i també la Lliga Endesa amb el conjunt vitorià, amb qui va aconseguir l’èxit del títol de Lliga contra el Barça. Després del seu pas pel Baskonia, Fall va marxar a l’ASVEL Villeurbanne. 

Amb el conjunt francès es va proclamar campió de la Lliga francesa la temporada 2020/21. Durant el curs passat, pas previ a la seva arribada al Barça, Fall va anotar 8,8 punts, va capturar 6,6 rebots, i va obtenir un 12,8 de valoració de mitjana a l’Eurolliga. 

 

Més notícies aquí