Local

Aquests són els guanyadors del “Premi Cant del 125è Aniversari”

El jurat, format per professionals de la música, la literatura i la comunicació, ha escollit tres lletres que reben un premi de 6.000 euros cadascuna, d’entre 532 candidatures

El FC Barcelona va tancar el 30 juny el termini d’entrega de lletres per al “Premi Cant del 125è Aniversari”, la iniciativa engegada per trobar la cançó oficial que celebra els 125 anys de l’Entitat. El col·lectiu de culers es va fer seu el projecte fins al punt que es van rebre 532 candidatures, superant totes les expectatives i convertint la proposta en un èxit aclaparador.

El jurat del Premi es va reunir durant el mes de juliol i les seves deliberacions van assenyalar, finalment, tres lletres, guardonades amb 6.000 euros cadascuna, signades per:

Marc Ricós Casajuana (el Masnou, 1994), artista i productor musical.

David Bricollé Ibáñez (Sant Vicenç de Castellet, 1970), periodista.

Xavier Gonzàlez-Costa (Berga, 1967), poeta, comunicador i activista cultural. Soci del FC Barcelona número 60846.

El jurat del Premi ha estat format per professionals de la música, de la literatura i de la comunicació de reconegut prestigi, entre els quals, Lluís Gavaldà, cantant i compositor; Jordi Puntí, escriptor, articulista, traductor i Premi Sant Jordi de novel·la 2023; Mita Casacuberta, historiadora i investigadora en literatura contemporània a la UdG; Jordi Cornudella, poeta i editor especialista en l'obra de Josep Pla; Anna Ballbona, periodista, poeta, novel·lista i Premi Llibres Anagrama de novel·la 2020 i Mònica Terribas, periodista, professora de la UPF i vicepresidenta d’Òmnium Cultural.

Comença el procés de composició de les músiques

Les tres lletres guanyadores, que no es revelaran fins que les cançons estiguin acabades, passen ara a mans d’uns compositors, escollits pel FC Barcelona, que crearan una música per a cadascuna d’aquestes. A continuació, aquestes lletres, ja musicades, s’oferiran a productors musicals i intèrprets, també a elecció del Club, per tal que les enregistrin i les posin en escena. El procés culminarà amb una votació popular en la qual s’escollirà democràticament quina de les tres obres serà el Cant del 125è Aniversari del FC Barcelona.

Més notícies aquí