Local

Les medalles culers als Jocs Olímpics de París 2024

Cinc ors i tres bronzes és el balanç final de medalles dels esportistes blaugranes que han competit als Jocs Olímpics de París / Foto: @SeFutbol

Punt final als Jocs Olímpics de París 2024. Acaben les poc més de dues setmanes més globals del món de l'esport, i el FC Barcelona, com a club poliesportiu per antonomàsia, hi ha tingut molta representació i ha conclòs la seva participació amb un total de vuit medalles que es divideixen en un total de cinc medalles d'or i tres de bronze. Curiosament, no se n'han endut cap de plata.

Jordan Díaz vola més que ningú en triple salt

Un dels grans moments l'ha protagonitzat Jordan Díaz amb el triple salt. L'atleta hispanocubà va firmar una gran final, amb tres salts gairebé calcats, però el seu primer intent, amb un 17,86m, va ser suficient per endur-se l'or per sobre del 17,84m del seu gran rival, Pedro Pichardo. 

Amb aquesta medalla, Jordan Díaz acumula un altre gran èxit a un any que ja era espectacular, amb la victòria en el campionat d'Europa en el qual va aconseguir la tercera millor marca de la història (18,18m) i demostra que, amb 23 anys, té un futur brillant al davant.

Tres ors en el futbol masculí

També s'han penjat la medalla d'or tres futbolistes culers com Eric Garcia, Pau Cubarsí i Fermín López. Tots tres, a més, sent titulars i en el cas de Fermín amb un rendiment golejador espectacular, amb sis dianes i marcades en moments decisius. Després d'un gran campionat, la selecció espanyola va desfer-se de la selecció amfitriona, la francesa, en una final decidida a la pròrroga (3-5).

Emil Nielsen, glòria olímpica a la porteria danesa

L'última medalla d'or per al Barça ha estat per a Emil Nielsen amb la selecció danesa d'handbol. El porter blaugrana ha contribuït al fet que els nòrdics s'hagin erigit amb la glòria olímpica després d'un campionat excels, amb cinc victòries en cinc partits a la primera fase i sabent patir en els quarts i les semifinals, abans d'esclafar Alemanya a la final (26-39).

Tres bronzes molt lluitats per Espanya

Les tres medalles restants, les de bronze, també han arribat en handbol. La selecció espanyola d'Aleix Gómez, Gonzalo Pérez de Vargas i Javi Rodríguez ha estat capaç de penjar-se una medalla després de guanyar l'Eslovènia d'un altre blaugrana com Blaz Janc en el duel pel bronze.

Foto: IHF

Els diplomes culers

A més dels medallistes, també cal destacar els diplomes que han guanyat les jugadores del Barça femení de la selecció espanyola (Cata Coll, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, Salma Paralluelo i Vicky López), que van acabar quartes classificades, i també els de Blaz Janc amb Eslovènia, Dika Mem i Melvyn Richardson amb França i Jonathan Carlsbogård i Hampus Wanne amb Suècia, tots ells en handbol.

Més notícies aquí