Local

Barça - AS Mònaco: Derrota al Trofeu Joan Gamper (0-3)

Els blaugranes no han pogut arrodonir la festa a l'Estadi Olímpic Lluís Companys

Festa incompleta. El Barça de Hansi Flick s'ha estrenat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys amb derrota contra l'AS Mònaco (0-3). D'aquesta manera, el conjunt monegasc s'ha endut el Trofeu Joan Gamper, que, per primera vegada des del 2012, no acaba amb victòria culer. Feia onze temporades consecutives que el Barça alçava aquest tradicional torneig de presentació de la plantilla. 

Uns teloners de luxe i d'or. Lamine Yamal, Ferran Torres i Pedri, campions de l'Eurocopa amb la selecció espanyola, Pau Cubarsí i Eric Garcia, campions olímpics amb la selecció espanyola, han exhibit les seves medalles segons abans de l'inici d'aquest Barça - Mònaco del Gamper. Presentat amb Ter Stegen Kounde, Christensen, I. Martínez, Balde, M. Casadó, Marc Bernal, Pablo Torre, Raphinha, Pau Víctor i Lewandowski.

Sense gol

Pau Víctor no només ha tingut presència en la presentació de la plantilla 2024/25, també en l'origen del matx. Una transició enaltida per Raphinha ha conclòs amb una rematada a l'interior de l'àrea del davanter català. Acostumat a marcar en pretemporada, ha estat estrany l'errada en la definició davant del porter rival. Com si es tractés de l'ocàs, els dos equips s'han reptat a un intercanvi de cops.

Un context més assossegat i de més control culer. Ter Stegen i Kohn han viscut en la tranquil·litat. Un xut llunyà de Robert Lewandowski ha sacsejat les estadístiques ofensives d'un duel on l'equip de Hansi Flick s'ha afanyat a recuperar la pilota per generar combinacions atacants prolífiques. La precisió en la darrera passada ha minvat l'ímpetu d'obrir el marcador. Raphinha s'ha encarregat d'aixecar els decibels, però la seva diana ha estat anul·lada per fora de joc.

Si l'atacant brasiler i les carreres de Balde han desfermat l'admiració, un peu de Ter Stegen i una acció defensiva d'Iñigo Martínez salvadors també han fet aixecar el públic del seu seient. Res, però, ha mogut l'empat a zero de la primera meitat. Els 41.416 espectadors i espectadores presents a l'Estadi Olímpic Lluís Companys han hagut d'esperar al següent capítol. 

Cops rivals

Els aplaudiments en veure Lamine Yamal escalfar a la banda han amagat el gol del Mònaco. Lamine Camara ha penalitzat la construcció de la possessió des del darrere i la seva pressió ha servit per dibuixar el 0-1 en contra. Sense temps per reaccionar, el conjunt del Principat ha colpejat de nou. Embolo ha estat l'autor del 0-2 al minut 57. Ha estat un inici de segona part apagat per l'equip de Hansi Flick, que ha revifat amb l'entrada del futbolista de Mataró. 

Com no podia ser d'una altra manera, el davanter de la Masia ho ha agitat tot. Els ànims de l'afició i l'atac del FC Barcelona. Només sortir al verd, passada filtrada sensacional per a Pau Víctor, que ha esbossat una vaselina desviada. A la segona aparició, xut llunyà als guants del porter visitant. Una energia que no ha servit per capgirar el marcador, que s'ha eixamplat favorablement en les acaballes del matx. Mawissa ha tancat la derrota culer per 0-3.

Dotze anys després, el Trofeu Joan Gamper s'escapa del color blaugrana. El 2012 contra la Sampdoria era el darrer precedent amb derrota del Barça en el seu torneig d'estiu. D'aquesta manera, la festa del Gamper no ha estat completa. Ara, els amistosos deixen pas a l'inici de la competició. El dissabte 17 d'agost, el Barça de Hansi Flick arrenca la Lliga a Mestalla. 

 

Més notícies aquí