Local

Bernal, Gerard Martín i Pau Víctor debuten en partit oficial amb el primer equip

El migcampista de Berga, titular a Mestalla, el lateral d'Esplugues i el davanter de Sant Cugat recullen el premi d'una gran pretemporada i s'estrenen en un partit oficial

Marc Bernal, Gerard Martín i Pau Víctor no oblidaran fàcilment aquest 17 d'agost de 2024 i la seva visita a València. El joves jugadors s'han guanyat la confiança de Hansi Flick de tal manera que han disputat els seus primers minuts oficials amb el primer equip del FC Barcelona.

T'agrada la nova equipació?
No esperis més i fes-te ara amb la samarreta de la temporada 2024/25
COMPRA ARA

Marc Bernal, primer debutant de l'era Flick

Així, el futbolista natural de Berga, amb només 17 anys i encara en edat juvenil, s'ha convertit en el primer debutant en un partit oficial de l'era Flick com a tècnic blaugrana. Bernal va aterrar a la Masia de ben petit, en edat prebenjamí, des del Gimnàstic Manresa, passant per totes les categories inferiors, i saltant-se l'etapa juvenil, ja que la temporada passada va fer el salt del Cadet A directament al Barça Atlètic.

La campanya passada ja va ser un pilar per a Rafa Márquez, ja que va disputar 31 partits, 27 com a titular, i va marcar fins i tot dos gols. El primer, de fet, el va convertir en el golejador més jove de tota la història de la Primera RFEF, amb 16 anys, 4 mesos i 26 dies. Amb menys d'un any de diferència, Marc Bernal, amb el 28 a l'esquena, ha saltat a Mestalla per a ser titular amb el primer equip.

Gerard Martín debuta a la segona part

El jugador d'Esplugues del Llobregat, nascut el 26 de febrer del 2002, va arribar al Barça a l'estiu del 2023 per incorporar-se al Barça Atlètic. Es va formar a les categories inferiors de l'EF Performance i del Sant Gabriel. I des de l'etapa de juvenil fins a debutar amb el primer equip va formar part del Cornellà fins a la temporada 2021/22.

La temporada passada amb el Barça Atlètic va ser un fix en els esquemes de Rafa Márquez, on va arribar a disputar 41 partits, 37 de Lliga regular i els 4 de play-off. A més, el defensa ja va jugar alguns minuts amb el primer equip en l'amistós a Dallas contra el Club Amèrica al desembre. I aquest estiu ha format part de la convocatòria de la gira pels Estats Units. Ara ja ha debutat amb el primer equip després d'entrar en el minut 63 en el lloc d'Alejandro Balde.

Pau Víctor completa el triplet

Després d'adjudicar-se el títol de Pitxitxi de la pretemporada, el davanter de Sant Cugat del Vallès ha complert un somni: ha debutat amb el primer equip després d'entrar en el lloc de Lamine Yamal en el minut 86.

Una gran temporada 2023/24 amb el Barça Atlètic, amb 39 partits a l'esquena i alçant-se com a pitxitxi de Primera Federació amb 20 gols, l'han portat a fitxar definitivament pel primer equip del FC Barcelona i a disputar els primers minuts amb la samarreta en el primer partit de Lliga a Mestalla.

 

Més notícies aquí