Local

Cinc coses que cal saber abans del Barça - Athletic

Partit dels grans a l'Estadi Olímpic, que arriba molt aviat a la Lliga, però sobrat d'al·licients

La segona jornada de la Lliga 2024/25 ens regala un autèntic partidàs a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. El Barça rep l'Athletic Club després d'estrenar-se amb victòria el cap de setmana passat a Mestalla (1-2) i començar amb bon peu l'etapa de Hansi Flick a la banqueta blaugrana. Es preveu un duel vibrant, contra un gran equip, vigent campió de la Copa del Rei i amb un Barça que buscarà regalar als seus aficionats la primera victòria com a locals. Per anar obrint boca de cara al duel entre dos dels tres equips de la Liga EA Sports que mai han trepitjat la Segona Divisió, hem preparat aquestes cinc dades del Barça - Athletic d'aquest dissabte a les 19h.

Vols venir al Barça-Athletic Club?
Aconsegueix ara les teves entrades per a l'estrena lliguera a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Compra Entrades

1. Una ratxa de més de dues dècades

Certament, la història diu que, darrerament, les visites de l'Athletic Club a Barcelona en partits de Lliga estan sent profitoses per als blaugrana. Tant és així que els biscaïns no guanyen al feu blaugrana des de la temporada 2001/02, amb Carles Rexach a la banqueta culer. Aquell dia, l'Athletic Club  de Jupp Heynckes va imposar-se per 1-2 al Camp Nou amb gols d'Urzaiz i Ezquerro, que posteriorment jugaria al Barça, i fent estèril el gol de Rivaldo pels blaugrana. Des d'aquella ocasió, 22 visites de l'Athletic Club a Can Barça amb cap victòria i només tres empats. Els 19 partits restants han caigut del bàndol culer, i a veure si en el primer de Flick la xifra pot pujar a 20.

2. Un porter internacional amb Mèxic al marc de l'Athletic

L'Athletic Club té al vigent Trofeu Zamora de la Lliga, el porter Unai Simón, que a més ha guanyat l'Eurocopa aquest estiu com a porter titular de la selecció espanyola. No obstant això, el vitorià no ocuparà la porteria a Montjuïc, ja que es troba recuperant-se d'una operació al canell dret. Tampoc hi serà l'habitual suplent de garanties, Julen Agirrezabala, que en un dels primers entrenaments de pretemporada va patir una lesió a la zona lumbar, amb tres fractures.

Amb aquestes baixes, Ernesto Valverde ha recorregut a la inesgotable fàbrica de porters de Lezama, que en els darrers anys ha tret, per exemple, porters com Álex Remiro o Kepa Arrizabalaga, i va alinear l'habitual titular del Bilbao Athletic, el jove Álex Padilla, de 20 anys. Nascut a Zarautz, de pare basc i mare mexicana, va viure part de la seva infància a Mèxic, abans de tornar a Zarautz i entrar al futbol base de l'Athletic. La seva vinculació amb Mèxic és també futbolística, ja que, tot i ser internacional espanyol en categories inferiors, fins la sub-19, recentment,  al març i al juny, va jugar dos partits amb la selecció de Mèxic sub-23. Ara, serà titular contra Lewandowski, Lamine Yamal i companyia.

3. Oblidar (del tot) el Gamper

Serà el primer partit oficial de la temporada com a locals, però el segon després de la derrota en el trofeu Joan Gamper contra el Mònaco. Perdre el Gamper mai agrada, i la reacció de l'equip no podia ser millor que guanyar a Mestalla, però encara queda que els culers puguin oblidar del tot aquell partit, i cal fer-ho estrenant-se a casa amb tres punts, amb la primera revàlida a casa.

4. Primera prova contra un equip d'Europa

Per al Barça, serà el primer partit oficial entre dos equips que aquesta temporada competeixen a Europa. Els blaugrana, després de quedar en segon lloc a la passada Lliga, disputaran la nova Champions League, mentre que l'Athletic Club va aconseguir bitllet per a l'Europa League per dues vies diferents: guanyant la Copa i quedant cinquens a la Lliga. Així, duel dels grans, el primer entre equips que jugaran a Europa per al  Barça, i el segon de tota la Lliga, després del Betis-Girona de la jornada inaugural.

Vols la samarreta de Lewandowski?
Fes-te ara amb l'equipació del golejador barcelonista
COMPRA-LA!

5. Un altre doblet de Lewy seria història del segle XXI

No és l'objectiu del partit, per descomptat, que no és cap altre que guanyar-lo, sigui quin sigui el protagonista, però Robert Lewandowski té un repte especial al davant. Dissabte va marcar dos gols a Mestalla, sent l'únic jugador amb més d'un gol en la primera jornada, aquest dimecres ha celebrat el seu 36è aniversari i, si el polonès és capaç de replicar la seva actuació i torna a marcar dos gols, compartirà un registre amb Leo Messi. L'argentí, actualment, és l'únic jugador que ha marcat dos o més gols en les dues primeres jornades de Lliga amb el Barça en aquest segle, en la temporada 2012/13. Així doncs, és un partit en una fase molt embrionària de la Lliga, només la segona jornada, però queda demostrat que hi ha al·licients de sobres.

Més notícies aquí