Local

Julio Tous: "Tenim un equip amb un grau de compromís increïble"

En una entrevista per a Barça One, el cap de la preparació física del primer equip del Barça també lloa l’escola Barça per les capacitats coordinatives i cognitives amb què dota els futbolistes sortits de la Masia

Julio Tous és el nou cap de la preparació física del primer equip del FC Barcelona. Des de l’inici de la pretemporada, ha treballat de valent en millorar de forma òptima l’aspecte físic dels futbolistes de la plantilla de Hansi Flick. No ho fa sol, ja que té l’ajuda de Pepe Conde i Rafa Maldonado, que s’encarreguen de les feines de camp; i de Germán Fernández, que està més enfocat en l’entrenament neuromuscular i de força, i d’ajudar els readaptadors.

 

També amb la complicitat del tècnic, amb el qual “és un gust treballar-hi, perquè no ens ha canviat gens el mètode”. “Tenint en compte les experiències que he tingut, és molt difícil trobar un entrenador amb el qual tinguis una sintonia tan gran i puguis influir pràcticament en tot. La relació amb Flick és molt estreta i no només creu molt en la part física, sinó també en la repercussió que pot tenir sobre el jugador i el seu rendiment”, ha explicat Tous en una entrevista amb Barça One.

Vols veure tot el contingut de Barça One?
Gaudeix ara dels millors continguts de vídeo a la nova plataforma culer
ACCÉS A BARÇA ONE

Després d’unes setmanes de feina intensa, Julio Tous, que comenta que “és un repte i un desafiament enorme, però que també és un somni”, es mostra “totalment convençut que funcionarà, perquè tenim un equip, a tots els nivells, amb un grau de compromís increïble”. A més, també lloa els futbolistes sortits de la Masia i les seves condicions: “L’escola Barça té unes capacitats coordinatives i cognitives fora del normal. Són capaços de fer bé qualsevol cosa que els proposes. Quan estava a altres equips i treballava amb futbolistes sortits de la Masia ho notava i era increïble”.

Enfocat sobretot en el treball preventiu de les lesions, l’objectiu és dotar el futbolista de capacitats per afrontar amb garanties la intensitat d’un partit complet. “El jugador cada cop està més entrenat i en cinc anys el canvi ha estat radical. Això repercuteix també en les lesions, perquè l’esforç és molt alt, i l'única solució és el treball sistemàtic. I, sobretot, en insistir molt als futbolistes que cada dia han de fer alguna cosa relacionada amb la prevenció de les lesions”.

Més notícies aquí