Local

FC Barcelona - Athletic Club: Estrenar l'Estadi Olímpic amb victòria

Després de guanyar a València, aquest dissabte l'Estadi Olímpic acull el primer partit de Lliga a casa

Les portes de l'Estadi Olímpic es tornen a obrir. Situat a la muntanya màgica de Montjuïc, l'estadi tornarà a ser l'espai de pelegrinatge de tots els culers part d'aquesta temporada. Després d'una estrena immillorable a Mestalla amb una victòria de valor davant del València, els blaugranes afronten un altre repte de gran exigència contra l'Athletic Club, ara bé, aquest cop a casa davant de tota l'afició.

Vols venir al Barça-Athletic Club?
Aconsegueix ara les teves entrades per a l'estrena lliguera a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Compra Entrades

Els de Hansi Flick buscaran el segon triomf consecutiu en la competició domèstica que els permeti continuar a la part més alta de la taula. Diuen que l'important no és com es comença, sinó com acaba, però en aquest cas tot suma, i els de dissabte són tres punts molt valuosos.

Per creure en la victòria

Es preveu un duel vibrant, contra un gran equip que la temporada passada va alçar-se com a campió de la Copa del Rei. Amb uns jugadors de qualitat i sota les ordres de l'extècnic blaugrana Ernesto Valverde que coneix bé l'equip barceloní.

Ara bé, tot i que el combinat basc, no és un rival fàcil, els precedents estan tenyits de color blaugrana. Les visites de l'Athletic Club a Barcelona en partits de Lliga estan sent un malson. Tant és així que els biscaïns no guanyen a la casa culer des de la temporada 2001/02.

A més, a banda dels tres punts, hi ha un al·licient més. Robert Lewandowski va ser l'únic jugador amb més d'un gol en la primera jornada i, si el polonès és capaç de replicar la seva actuació i torna a marcar dos gols, compartirà un registre amb Leo Messi. L'argentí, actualment, és l'únic jugador que ha marcat dos o més gols en les dues primeres jornades de Lliga amb el Barça en aquest segle.

Reconeixement a un campió excepcional

Abans de començar el duel, Fermín serà homenatjat després de completar un estiu d'ensomni coronant-se campió de l'Eurocopa i penjant-se la medalla d'or als Jocs Olímpics. Dos títols en un mateix any que amb anterioritat només havia pogut aixecar un futbolista. Va ser l'any 1984, quan ho va aconseguir el francès Albert Rust. I ara Fermín, juntament amb Álex Baena, s'ha colat en un Olimp selecte. I ho ha fet per mèrits propis.

L'Athletic Club, amb ganes d'esgarrapar

El conjunt basc arriba a Barcelona després d'empatar conta el Getafe en la primera jornada. Amb més motiu encara, els de Valverde sortiran amb l'objectiu de conquerir l'Estadi Olímpic.

Per aconseguir-ho el tècnic bilbaí podrà comptar amb Julen Agirrezabala, recuperat de les molèsties lumbars, igual que De Marcos. En canvi, no podrà fer-ho amb Álvaro Djaló, Aitor Paredes i Galarreta que s'han quedat fora per lesió.

La convocatòria completa la formen: Agirrezabala, Padilla, Gastesi, Gorosabel, Vivian, Yeray, Vesga, Berenguer, Sancet, Iñaki Williams, Nico Williams, Guruzeta, Lekue, Yuri, De Marcos, Martón, Unai Gómez, Ander Herrera, Adu Ares, Prados, Egiluz, Jauregizar i Adama.

Més notícies aquí