Local

Barça - Athletic Club: Estrena triomfal a Montjuïc (2-1)

Els gols de Lamine Yamal i Lewandowski permeten als de Hansi Flick sumar la segona victòria en dues jornades, la primera de la temporada a casa

El debut oficial de la temporada 2024/25 a l'Estadi Olímpic Lluís Companys s'ha acabat amb una victòria (2-1). La segona del curs a la Lliga, després de l'aconseguida a Mestalla, que referma les bones sensacions. Perquè ja son sis punts en les dues jornades que s'han disputat, els tres d'aquest dissabte, amb gols de Lamine Yamal i Robert Lewandowski, en un partit en què el Barça s'ha mostrat molt seriós. 

Equilibri en els primers 45 minuts

S'ha viscut una primera meitat interessant a Montjuïc, amb un Barça que ha jugat amb les línies avançades, ha tingut el domini i ha arribat a l'àrea. També amb un Athletic Club que, pacient, ha esperat el seu moment. Malgrat tot, cap dels dos equips ha pogut comandar l'electrònic al pas pels vestidors.

S'han vist gols, això sí, un per bàndol. Ha inaugurat el marcador el nen meravella, un Lamine Yamal que ha rebut lluny de l'àrea, s'ha desfet del seu defensa i, amb un xut amb l'esquerra, ha enviat la pilota al fons de la xarxa, després que Lekue fregués l'esfèrica amb el cap i enganyés Padilla (1-0, min 23). 

Però, tot i que Lewandowski, després d'una passada de Raphinha, ha estat a punt de fer el segon, amb un xut amb rosca molt escorat des del cantó esquerre de l'atac que ha acabat tocant el pal (min 36), ha estat l'Athletic Club qui ho ha pogut celebrar. 

Ho ha fet a través d'una pena màxima transformada per Sancet (1-1, min 40), en un penal de Cubarsí sobre Berenguer que l'àrbitre ha xiulat després de revisar-lo amb el VAR. Resultat que, ara sí, ha estat definitiu al descans. 

Lewandowski trenca la resistència

El Barça ha sortit amb ganes de buscar el segon i novament Lewandowski ha estat a punt de fer-lo. Malgrat tot, el pal, en segona instància, s'ha tornat a interposar en el seu camí (min 57). Igual que l'ha tingut en un xut a boca de canó de primeres, després d'una passada de Raphinha, que Padilla ha salvat amb el cos com ha pogut (min 63).

Però a la tercera ha estat la vençuda i, després d'un refús del porter, Lewy ha caçat la pilota per, ara sí, enviar-la al fons de la xarxa davant els 46.448 espectadors i espectadores presents a Montjuïc (2-1, min 75).

Un gol que ha reflectit el domini culer fins al moment tot i que, a partir d'aquesta acció, l'Athletic ha estirat les línies i ha decantat una mica més el joc. Però el Barça ha aguantat bé, s'ha mostrat sòlid i no ha patit per mantenir el marcador. 2-1 per sumar la segona victòria del curs i per seguir fent camí amb Hansi Flick a la banqueta.

 

Més notícies aquí