Local

Robert Lewandowski, l'alumne avantatjat de Flick en l'inici de curs

El polonès ha arrencat la temporada en un gran estat de forma, i contra l'Athletic Club ho va tornar a demostrar

Poques coses més se li poden demanar al Barça en l'inici oficial de la temporada 2024/25. Dos partits de Lliga, dues victòries, i sis punts de sis possibles. Hi ha molts noms propis en el nou Barça de Hansi Flick, però qui sembla ser l'alumne avantatjat de l'alemany en aquest inici de curs no és cap altre que Robert Lewandowski. El polonès va obrir la temporada de la millor manera a Mestalla, amb un doblet, i contra l'Athletic Club va marcar el gol de la victòria després d'haver-ho intentat de manera incessant durant tot el partit.

Vols la samarreta de Lewandowski?
Fes-te ara amb l'equipació del golejador barcelonista
COMPRA-LA!

Amb els ullals ben afilats

Tres gols en dos partits, i amb la sensació de tenir els ullals més que afilats, perquè si no hagués estat pels dos pals o la intervenció del porter Álex Padilla n'hauria marcat algun més. És una gran notícia per al Barça que el seu davanter centre estigui així d'endollat, però el que no pot ser, en cap cas, és cap sorpresa. Lewandowski ha estat, i és, un golejador superlatiu. 

Per exemple, en l'últim lustre, des de la temporada 2019/20, ha marcat fins a 155 gols entre la Bundesliga i la Lliga espanyola, 26 més que Erling Haaland i Kylian Mbappé, empatats amb 129 a l'espera del partit del Reial Madrid contra el Valladolid. Tornant al present, s'està veient un Lewandowski més fixat a la seva zona més letal, l'àrea rival, amb tres jugadors clarament ofensius per darrere que el nodreixen de pilotes que ell transforma en gols i en ocasions.

El Lewandowski que vol Flick

I aquí torna a entrar en joc el factor Hansi Flick. Quan es va fitxar l'entrenador alemany ja es van veure que les xifres de Lewandowski sota les seves ordres eren espectaculars. En l'època que van coincidir al Bayern, havia marcat 83 gols en 71 partits. Una mitjana espectacular que, de moment, tot i que la mostra és molt petita, se segueix mantenint amb el Barça.

En la roda de premsa posterior al partit contra l'Athletic, Flick va parlar sobre el 9 blaugrana, i va assegurar: "El conec molt bé, he treballat amb ell, està al cent per cent de forma física. És un buscagols, un golejador nat. Sempre intentem que rebi la pilota molt amunt, és part del nostre joc. Amb el seu gol ens ha donat tres punts i la victòria“. A Hansi Flick encara li falten moltes peces per encaixar, ja que encara no ha pogut comptar amb futbolistes com Araujo, Gavi, Ansu Fati o De Jong, lesionats, ni tampoc amb Dani Olmo, a l'espera de resoldre's la seva inscripció, però la peça de Robert Lewandowski ha encaixat des del primer minut. I que segueixi així.

Més notícies aquí