Local

Rayo Vallecano - Barça: Just a temps (1-2)

Dani Olmo canvia el partit a partir del descans i acaba marcant el gol de la remuntada que havia iniciat Pedri per posar el Barça líder

El Barça torna de Vallecas com a líder en solitari de la Lliga. Els blaugrana han hagut de remuntar al camp del Rayo Valllecano (1-2), amb una primera aparició estel·lar de Dani Olmo, que ha canviat el partit al descans i ha decantat la balança amb un gran gol en els minuts finals.

Vallecas, sempre complicat

En les últimes tres temporades, visitar Vallecas han significat males notícies per als blaugrana. Dues derrotes i un empat (la temporada passada) demostren la dificultat de jugar en un territori tan peculiar, i, aquesta vegada, ben aviat s'ha vist que tampoc seria, ni de bon tros, un camí de roses.

Unai López avança els vallecans

El Rayo ha començat amb una intensitat altíssima, bloquejant el Barça en la sortida de pilota i atacant amb molta profunditat l'esquena dels laterals, on avui, per l'esquerre, debutava com a titular Gerard Martín. Per aquesta banda, Jorge de Frutos ha guanyat línia de fons i ha fet una passada enrere que ha trobat Unai López, que ha sorprès Ter Stegen pel primer pal (1-0, min 10). Amb el marcador en contra, Lamine Yamal ha agafat galons i a base de talent ha generat diverses ocasions que no s'han pogut concretar.

Olmo brilla; Pedri empata

Els locals seguien arribant a tot arreu, i han minimitzat els atacs dels de Flick... fins al descans. A la mitja part, l'alemany ha fet entrar el debutant Dani Olmo, i tot ha canviat. En els seus primers tocs amb la pilota ja ha demostrat diversos dels molts recursos tècnics que té. També ha protestat un penal que l'àrbitre ha decidit ignorar, però al Barça se'l veia molt més entonat. Raphinha ho ha buscat amb una falta directa, Lewandowski s'ha quedat a centímetres del gol i el mateix Dani Olmo ha enviat una fuetada al travesser. Fins que, per fi, ha caigut l'empat.

Conducció de Pedri, que troba Raphinha per la banda esquerra i acompanya la jugada perquè el brasiler li torni la pilota i defineixi amb un xut creuat, impossible per a Cárdenas (1-1, min 60). Amb més de mitja hora per davant, els culers havien superat la part més difícil, però tenien  davant seu l'oportunitat de ser el primer líder en solitari de la Lliga i no la volien deixar escapar. Ha calgut esperar, però valia la pena la demora. Primer, perquè Lewandowski ha tornat a trobar porteria en un gol que ha acabat anul·lat per una suposada falta de Kounde.

No podia ser ningú més

Però el guió no podia acabar de cap altra manera que amb un gol de Dani Olmo. El terrassenc ha rebut la passada de Lamine Yamal, s'ha perfilat i ha definit al pal llarg amb la cama esquerra (1-2, min 82). Una carta de presentació immillorable de la nova joia blaugrana, que ha fet falta rubricar amb uns últims minuts de patiment i de defensa a ultrança del marcador, amb un home menys per la lesió de Marc Bernal en l'afegit, però els punts no s'han escapat.

I així, amb el mateix resultat que en les dues primeres jornades, el Barça també ha guanyat la tercera i sap que arribarà líder en solitari a la quarta. L'únic equip que havia guanyat les dues jornades inicials era el Celta, que havia perdut el dia anterior a Vila-real, i el Barça de Flick il·lusiona, guanya... i lidera.