Local

FC Barcelona - Valladolid: A ritme de líder (7-0)

L'Estadi Olímpic ha viscut una autèntica festa, amb golejada capitanejada per Raphinha, amb tres gols i dues assistències

Quatre de quatre i a l'aturada de seleccions. El Barça ha derrotat el Reial Valladolid (7-0) en un duel completíssim del conjunt de Hansi Flick. Amb aquesta victòria, els blaugranes han sumat els 12 punts possibles de les quatre jornades disputades i arriben a l'aturada internacional com a líders i amb els deures fets.

El partit a l'Estadi Olímpic es presentava com una gran oportunitat per firmar una gran arrencada de la competició domèstica, i els culers no han fallat. Amb l'absència de Bernal, ha estat Marc Casadó qui ha ocupat la seva posició. Juntament amb Ter Stegen, Cubarsí, ⁠Balde, I. Martínez, Pedri, ⁠Lewandowski, Raphinha, Lamine Yamal, Olmo i Kounde han format un onze inicial dissenyat per guanyar els tres punts.

Dani Olmo, dinamita per l'atac

Sortint per primera vegada en l'onze inicial, Dani Olmo ha estat l'encarregat de portar la batuta de l'ofensiva blaugrana durant els primers minuts de duel. El terrassenc ha tingut dues accions per obrir la llauna, la primera, un xut que s'ha estavellat al pal esquerre (min 4) i la segona, una diana que ha estat invalidada per fora de joc (min 10).

Dani Olmo ha estat la cara visible del bon joc blaugrana, però tot l'equip ha completat uns minuts esplèndids. Molt inspirats en atac i contundents en la defensa, han impedit qualsevol mena de perill val·lisoletà en la porteria de Ter Setegen. Ja només faltava el gol.

Samba brasilera, per posar el primer...

Precisió, talent i definició. Entre Cubarsí i Raphinha han posat els tres elements necessaris per executar una autèntica obra d'art. Passada mil·limètrica del jove defensa blaugrana per a Raphinha que trenca a l'espai, controla amb talent i defineix amb l'exterior (1-0, min 20).

... i perfecció polonesa per al segon

Si Cubarsí i Raphinha han fet un tàndem perfecte, quatre minuts més tard l'han fet Lamine Yamal i Lewandowski per posar el segon. Assistència meravellosa del jove davanter per a Lewandowski, que ha fet un gran control i ha perforat la porteria a plaer davant de Hein (2-0, min 24).

I abans del descans ha aparegut un defensa amb ànima de davanter. Kounde ha estat el més llest de la classe en caçar una pilota morta dins de l'àrea i ajustar l'esfèrica a l'esquadra per marcar el 3-0 (min 45+2).

Al compàs de quatre

A la segona meitat hi ha hagut temps per a tot. Per generar, per enviar la pilota al pal, per marcar més gols i fins i tot per a un debut. Sergi Domínguez s'ha convertit en el quart debutant de l'Era Flick en entrar en el lloc de Cubarsí (min 61).

L'estrena del jove central, però, ha estat gairebé eclipsada per una actuació màgica de Raphinha. El brasiler ha firmat el hat-trick després de marcar dos gols d'escàndol en el segon temps. Primer, amb una rematada a l'àrea petita i, després, amb una definició perfecta després d'una assistència de Lamine, una més (5-0, min 72).

Abans del final del duel, també hi ha hagut temps per un gol de Dani Olmo i un de Ferran Torres que ha posat el 7-0 definitiu a un partit de líder per firmar les quatre victòries en quatre jornades.