Local

Sporting CP - Barça: Campions de la Supercopa Ibèrica! (33-38)

Els blaugranes han derrotat els portuguesos i han aixecat el segon trofeu de la temporada 2024/25 / Foto: JL Recio, RFBEM

Nou mes, nou títol! El FC Barcelona ha obert el setembre amb la consecució de la Supercopa Ibèrica després de derrotar l'Sporting Clube de Portugal. És el segon títol possible en aquesta reeixida arrancada de campanya després d'aixecar la Supercopa de Catalunya. Emil Nielsen, designat el jugador més destacat d'aquesta final, ha fonamentat les bases d'un triomf que s'ha construït de principi a fi.

Els culers s'enlairen

Emil Nielsen. El porter blaugrana ha estat el protagonista en l'inici d'aquesta final entre l'Sporting Clube de Portugal i el FC Barcelona. Les seves aturades han donat ales als seus companys per començar a pintar els parcials. Carlsbogard i Ariño s'han apuntat les primeres dianes d'un partit que ha virat cap al costat culer. Una defensa intensa i les dianes d'Aleix Gómez han permès obrir una escletxa de +8.

Els de Carlos Ortega han activat el mode piconadora per deixar enrere el conjunt lisboeta. Els verd-i-blancs no han tingut arguments suficients per rebatre la superioritat barcelonista, que s'ha traduït en un +9. Amb tot el conjunt participant, el Barça s'ha mostrat concentrat i seriós i ha marxat al descans amb un resultat còmode: 15-24.

Sense espai per als portuguesos

Sense sobresalts, el Barça ha conduït el partit a la letargia. Aplicats en defensa i amb un ritme més pausat en atac, els de Carlos Ortega han continuat mantenint l'extens avantatge. Fins i tot l'ha augmentat fins al +10 gràcies al gol de Makuc en el minut 39 de partit. Un marge en què l'Sporting Clube de Portugal només ha pogut retallar dues dianes.

I és que quan semblava que els parcials disminuïen a favor del rival, les intervencions de Nielsen, el jugador més destacat d'aquesta final, i els gols d'Aleix Gómez s'han encarregat de controlar l'escalada. Així doncs, la victòria no ha perillat en cap moment. Al minut 45 ja s'albirava el triomf del FC Barcelona en aquesta Supercopa Ibèrica. Res ho ha impedit, ja que els culers ho han tingut sota control.

Campions per tercera vegada!

D'aquesta manera, el Barça ha sumat el segon títol de la temporada 2024/25. Després de la Supercopa de Catalunya, els de Carlos Ortega han obert les vitrines del Museu per posar-hi la Supercopa Ibèrica. Una competició que el FC Barcelona domina amb mà de ferro, ja que ha guanyat les tres edicions disputades. Màlaga, Viana do Castelo i, ara, Torrelavega. Bon inici de curs amb aquest dos de dos en títols!

FITXA DEL PARTIT

Sporting CP, 33
Barça, 38

Sporting CP: Ali (-), Ferraz (-), Natan Suárez (2), Francisco Costa (5), Silva (-), Martim Costa (5) i Salvador Salvador (2) -set inicial- Kristensen (-), Pedro Portela (1), Jan Gurri (5), Robert William (4), Joao Gomes (4), Pedro Martínez (-), Gassama (1), Porkelsson (3) i Yahoza (-)
Barça: Nielsen (-), Aleix (7), Dika Mem (4), Petrus (-), Carlsbogard (3), Frade (3) i Ariño (5) -set inicial- Richardson (2), N'Guessan (3), Javi Rodríguez (4), Janc (2), Petar Cikusa (2), Ortega (1), Makuc (1), Palomino (1)

Parcials: 1-2; 4-8; 7-11; 8-16; 11-20; 15-24 // 19-27; 21-30; 24-33; 26-35; 28-36; 33-38

Àrbitres: Yon Bustamante i Javier Álvarez