Local

Dani Olmo signa un inici a l’abast de molt pocs

Amb dos gols en els seus dos primers partits, el terrassenc firma uns registres difícils d’igualar

Segurament, si a Dani Olmo li haguessin fet escriure un guió per als seus dos primers partits amb el Barça, li hauria sortit quelcom bastant semblant a la realitat. En el seu retorn al club de la seva vida, ha marcat dos gols per demostrar i per demostrar-se que ha vingut a ser una pedra angular per a Hansi Flick.

A Vallecas, en el seu debut, va entrar al descans amb un 1-0 en contra, va dinamitar el partit i va marcar el definitiu 1-2 de la victòria. Pocs dies després, contra el Reial Valladolid, va buscar porteria des del principi. Semblava que se li acabaria fent impossible, després de dos pals, un gol anul·lat i alguna ocasió que no va poder convertir. Però, en la que seria la seva última jugada sobre la gespa, va marcar un gran gol. El sisè del partit, i el primer del seu compte particular amb els culers entregats.

Fes-te amb la samarreta de Dani Olmo
Aconsegueix la samarreta del jugador del FC Barcelona
COMPRA-LA ARA

Un gol cada 64 minuts

Després del gol, Hansi Flick li va donar descans i Olmo va rebre una grandíssima ovació dels culers que eren a Montjuïc, per tancar una tarda màgica. És un inici somiat, amb dos gols en 128 minuts de joc, el que fa una mitjana d’una diana cada 64 minuts. Un inici, de fet, a l’abast de molt pocs.

Giuly, també amb un 2 de 2

L’últim a fer-ho amb el Barça va ser, el 2017, José Arnáiz, però el cas de l’actual jugador de l’Osasuna és molt diferent. Era jugador del Barça Atlètic, i va marcar en els dos partits d’una eliminatòria de Copa contra el Múrcia que, a més, es va disputar amb un mes de diferència (el 24 d'octubre el partit d’anada i el 29 de novembre, la tornada). Arnáiz, a més, també va marcar en el seu tercer partit amb el primer equip, també a la Copa i contra el Celta, però Dani Olmo ho ha fet a la Lliga.

Així doncs, per comparar la seva actuació cal fer-ho amb les de Ludovic Giuly, Cesc Fàbregas o Zlatan Ibrahimovic.

A dos de Cesc i a tres d’Ibrahimovic

La temporada 2004/05, Giuly també va marcar en els seus dos primers partits de Lliga. En el curs 2011/12, Cesc Fàbregas va apujar l’aposta fins als quatre partits, però es va quedar a un de Zlatan Ibrahimovic, que en el seu únic curs al Barça, el 2009/10, va marcar en els cinc primers partits de Lliga que va jugar. Aquests eren, fins a la irrupció de Dani Olmo, els únics jugadors que havien marcat en, com a mínim, els seus dos primers partits oficials amb el Barça. Cesc i Ibra encara el superen, i veurem si Olmo pot seguir a Montilivi amb la seva ratxa i posar-se una mica més a prop.