Local

Lamine Yamal: Episodi II

Repassem les dades de la jove perla blaugrana en l'inici de la seva segona temporada en el primer equip

Descobriment blaugrana, un més. Lamine Yamal ja fa temps que apareix en els llibres d'història del Club. Debutant amb quinze anys la temporada 2022/23, el davanter de Rocafonda afronta la seva tercera temporada en l'elit des de la seva aparició, la segona si ho comptem des de la seva consagració en el primer equip.

El jove culer s'ha convertit en la nova figura de moda del futbol mundial. La seva nominació per endur-se la Pilota d'Or ho confirma: Lamine Yamal ja és el jugador més jove a ser candidat al trofeu més prestigiós del futbol individual. Ho ha aconseguit amb 17 anys i 53 dies, gairebé amb dos anys menys que Mbappé, el jugador que tenia la marca fins ara (18 anys i 293 dies).

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Llueix l'equipació del futbolista de La Masia que enamora a propis i estranys
COMPRA-LA!

I és que el rebombori que envolta el jugador no és per menys. Qualitat, talent, poca vergonya, assistències i gols. Ho té tot. I aquest curs de ben segur que ens continuarà donant joc, espectacle i alegries.

Líder en assistències

Lamine Yamal no va marcar en la golejada contra el Valladolid, però es va vestir d'assistent dues vegades i va demostrar que en aquesta arrencada de temporada està a un nivell estratosfèric. El '19' del Barça, que el curs anterior va acabar amb set gols i nou assistències, ha repartit en tan sols quatre partits quatre assistències i es col·loca com el màxim assistent de la present Lliga.

De fet, si tirem la vista enrere, en 42 partits de Lliga ha participat en 14 gols, en sis com a autor i en vuit com a assistent. Aquesta fita suposa un rècord de contribució golejadora d'un menor de 18 anys en la competició durant tot el segle XXI, superant Bojan Krkić, que va participar en 13, amb 10 gols i tres assistències.

 

 

Més notícies aquí