Local

Girona-Barça, quatre mesos després

Els dos equips catalans es retroben 134 dies després de l’última cita a Montilivi, saldada amb un 4-2 per als gironins

El líder afronta aquest diumenge un dels exàmens més complicats de la temporada. Visita Montilivi, l’estadi d’un Girona que enguany s’estrenarà a la Champions i que ja va cinquè a la Lliga, després d’haver acabat tercer el curs passat en una temporada que va ser històrica per als gironins. 

La cita, amb aroma de Champions, arriba quatre mesos i mig després de l’últim enfrontament entre els dos equips. No és un precedent de bon record per als culers, que van caure per 4-2, com ja havia passat mesos abans a Montjuïc. 

Però en què ha canviat el Girona aquest estiu?

A la banqueta, res. Míchel, el director d’orquestra del gran Girona del curs passat, continua al capdavant de la nau. Segurament hagi estat la millor notícia de l’estiu per als gironins, que amb el mateix tècnic segurament podran somiar amb grans objectius tot i els enormes canvis patits a la plantilla.

Mateix tècnic, moltes baixes

Perquè si a la banqueta no ha canviat res, ben diferent és la situació sobre la gespa. Peces clau com Yan Couto, Eric Garcia, Pablo Torre, Aleix Garcia, Savinho o el Pitxitxi Dovbyk han deixat el Club per incorporar-se a Borussia Dortmund, Barça (2), Bayer Leverkusen, Manchester City i AS Roma, respectivament. 

El cert és, però, que els reforços que han arribat a Montilivi per suplir totes aquestes absències són futbolistes top i de qualitat contrastada. A més, s’ha fitxat fons d’armari, el que permetrà als gironins afrontar una temporada més carregada de partits amb la participació europea. 

11 cares noves a Girona

Per a la línia defensiva han arribat Francés (Saragossa) i Krejci (Sparta Praga) per cobrir les baixes de Couto i Eric. Al migcamp ha tornat Oriol Romeu (Barça) i també ha arribat un futbolista contrastat com Donny Van de Beek (Manchester United), mentre que les posicions d’atac són les que presenten més cares noves. S’han afegit a la plantilla dos ‘9’ com Abel Ruiz (Braga) i Bojan Miovski (Aberdeen) i tres extrems ‘top’ com Bryan Gil (Tottenham), Yaser Asprilla (Watford) i Danjuma (Vila-real), a banda d’un jove talent com Misehouy (Ajax). També a la porteria s'han reforçat, amb l'arribada de Pau López (Marsella).

De moment, les coses han arrencat prou be a Montilivi. Suma 7 punts de 12 possibles, havent visitat ja tres camps complicats com els del Betis (1-1), l’Atlètic de Madrid (2-0) i el Sánchez Pizjuán (0-2). A casa, només un partit, però amb golejada: 4-0 a l’Osasuna. Un bon toc d’atenció per al Barça de Flick, que haurà de rendir a gran nivell si vol assolir el ple al 15 a l’inici de Lliga.

Més notícies aquí