Local

Kolstad - Barça: El campió no falla en el debut (30-35)

En Barça comença la defensa de la Champions amb una victòria molt treballada a Noruega

La Champions segueix sent territori Barça. El vigent campió d'Europa ha iniciat la defensa del títol amb una sòlida victòria contra el Kolstad (30-35). La visita a Trondheim calia afrontar-la amb la màxima concentració per a començar amb bon peu en un Grup B de màxima exigència, i així ho han fet els blaugrana.

Comencen forts

Des de bon començament, l'equip dirigit per Antonio Carlos Ortega ha demostrat que volia portar el pes del partit i minimitzar les opcions locals de donar la sorpresa, esperonats pel seu públic. Un gran Barça inicial ha permès que el marcador es comencés a tenyir de blaugrana amb el 3-7 de sortida en els primers minuts. Només la mala fortuna, exemplificada en uns problemes físics de Luís Frade i de Thiagus Petrus, ha frenat l'embrnazida culer.

Viu la Champions d'handbol al Palau Balugrana
Aconsegueix les teves entrades pels partits de competició europea
COMPRA ARA

Això, unit amb el major encert del Kolstad ha eixugat la diferència momentàniament fins als dos gols (7-9). Però, justament aquí, el Barça ha premut l'accelerador, amb Nielsen tancant la porteria i facilitant un parcial de cinc gols seguits (7-14). Una diferència que s'ha mantingut més o menys estable fins a la mitja part (13-20), en uns darrers minuts que han servit per a veure el primer gol de Manuel Ortega a la Champions, i sota les ordres del seu pare.

El Kolstad exigeix un bon Barça per a sumar la primera

A la represa, però, les coses han canviat molt. El Kolstad ha sortit endolladíssim, quallant els seus millors minuts en el partit i reduint de mica en mica el desavantatge. Tot i que els blaugrana resistien per moments, Carlos Ortega ha hagut d'aturar-ho amb un temps mort al 22-25, però la sortida del temps mort tampoc ha estat l'esperada, amb el 23-25. Tot i això, Javi Rodríguez ha respost amb un gol, i Carlos Ortega ha donat relleu a la porteria, amb Gonzalo aturant la primera i provocant un contracop per al gol sense porter de Blaz Janc (23-27).

El Barça, en superioritat, ha pogut afluixar els ànims noruecs i ha tornat a estabilitzar una diferència que fluctuava entre els quatre i cinc gols, un marge prudencial que el Barça ha estat capaç de mantenir per a no patir en excés en els darrers minuts. Així, amb el 30-35 final, el Barça s'ha assegurat la primera victòria europea del curs i a domicili, abans de dos partits seguits al Palau. El primer, l'estrena de Lliga del dissabte (18.30h) contra el Bada Huesca, abans de rebre el Szeged en la jornada 2 de la Champions, el proper dijous a les 20.45h.

Fitxa del partit

Kolstad: 30
Barça: 35

Kolstad: Bergerud, Sagosen (2), Aalberg (3), Sondena (6). Gudjonsson (1) i Hernes Hove (0) - set inicial - Eggen Rismark (0), Johansson (3), Lyse (5), Hald (0), Eck Aga (0), Oskarsson (1), Stolefjell, Jeppsson (3) i Johnsen (6).

Barça: Nielsen, Aleix (3), Mem (7), Richardson (5), Frade (5), Carlsbogard (1) i Ariño (3) - set inicial - Gonzalo, Javi Rodríguez (4), Janc (2), N'Guessan (3), Petrus (0), Makuc (0), Ortega (1), Palomino (0) i Cikusa (1).

Parcials: 2-3, 4-8, 7-10, 7-13, 11-16, 13-20 / descans / 16-22, 20-25, 23-27, 26-31, 29-33, 30-35.

Àrbitres: Marko Boricic i Dejan Markovic.