Local

Pito, millor jugador del món del 2023

Els Futsal Planet Awards coronen al pivot brasiler del Barça que l’any passat va guanyar la lliga, la Supercopa, la Copa del Rei, i també la Copa Amèrica amb la Seleçao

Jean Pierre Guisel Cosa, ‘Pito’, ha guanyat el Futsal Planet Award al millor jugador del món del 2023. Aquest premi és la Pilota d’Or del món del futbol sala i Pito és el tercer jugador del Barça que aconsegueix aquesta distinció després de Ferrao (2019, 2020, 2021) i Sergio Lozano (2013). Javi Rodríguez és l’únic català que ha guanyat el Futsal Planet Award. Va ser el 2005 quan jugava amb el Playas.

Els mèrits de Pito

El 2023 Pito va guanyar quatre títols: la lliga, la Copa del Rei i la Supercopa amb el Barça; i la Copa Amèrica amb el Brasil. El pivot brasiler venia de guanyar el pòquer de lliga, Copa d’Espanya, Supercopa i Champions amb el Barça el 2022, el seu primer any al Club. 

Ara mateix Pito afronta el repte, juntament amb Dyego, de recuperar el Mundial per a la selecció brasilera, que ha perdut les dues últimes edicions a mans de l’Argentina i de Portugal. El Brasil debuta demà dissabte 14/9 a les 14:30h al Mundial de l’Uzbekistan 2024 contra Cuba.

Més notícies aquí