Local

Bàsquet Girona - Barça: Remuntant cap a la final (79-83)

El Barça aixeca un dèficit de 17 punts i acaba guanyant un partit duríssim que els dona el bitllet per a la final de la Lliga Catalana

Ha costat, i molt, però el Barça serà a la final de la Lliga Catalana ACB de Tarragona! Els de Peñarroya han hagut de remuntar fins a 17 punts de desavantatge contra un Girona desacomplexat i, liderats per un excels Jabari Parker, lluitaran pel primer títol de la temporada.

Un Girona sense res a perdre

Amb la victòria culer del dia anterior contra l'Andorra, el Barça sabia que, per ser a la final de la Lliga Catalana, havia de guanyar el seu partit, o perdre per tres o menys punts. Per descomptat, la mentalitat no podia ser cap altra que sortir a pel partit des del principi, però els gironins no tenien pensat posar-ho gens fàcil. Tot i que per ells era pràcticament impossible classificar-se, els de Katsikaris, sense pressió, tenien l'oportunitat de jugar un test de molt nivell i de tornar a derrotar els culers, com ho van fer a la Xina.

No et perdis els propers partits de Bàsquet al Palau
Viu el Barça de Bàsquet en directe.
Compra Entrades

-17 i contra les cordes

I han començat manant. En els últims minuts del primer període i el tram inicial del segon, han acumulat un parcial demolidor de 16-0, disparant-se fins al 30-13 que posava contra les cordes el Barça. 17 punts de diferència que, per sort, ha estat la màxima a favor dels gironins, perquè Joan Peñarroya ha activat l'operació remuntada.

Bentornat, Jan Vesely

Parker ha trencat el parcial amb un triple i s'ha carregat l'equip, assumint responsabilitats per a acostar els seus mica en mica. Amb Parker endollant-se i una defensa més mentalitzada, s'ha arribat al descans amb una muntanya que ja no semblava tan difícil d'escalar, de només vuit punts de diferència (43-35). Tot, després d'un primer temps de molts alts i baixos, però amb la nota més que positiva de poder veure els primers minuts de Vesely a les ordres de Peñarroya.

Parker, en mode líder

El Barça havia fet la meitat de la feina, però això no significava que la segona part dels deures costaria menys de fer. A Jabari Parker, ni el descans l'ha aturat. Ha semblat un d'aquests partits que es posa al cap que guanyarà ell mateix, i no sembla que hi hagi ningú capaç d'evitar-ho. Ell mateix ha anotat els dos tirs lliures que posava el Barça per davant després de molt temps (49-50), i altres noms com els de Kevin Punter o Chimezie Metu han emergit com a escuders del '22'.

El Manresa, rival a la final de diumenge

Tot i això, al final del tercer període també s'hi ha arribat amb victòria gironina (62-61), amb un parcial de 9-0 que evidenciava que seria una dura batalla fins al final. I així ha estat. Una batalla dura, i llarga, en un partit que s'ha allargat fins a les dues hores, després de moltes interrupcions. Entre totes aquestes dificultats, el Barça ha demostrat la maduresa suficient per a treure-ho endavant, ajudat per espurnes de talent, com la de Kevin Punter, amb un 3+1 quan el marcador estava molt igualat que ha acabat de segellar del tot que el Barça serà el rival del Manresa a la gran final del diumenge a les 19.30h.