Local

Barça - Manresa: Campions de la Lliga Catalana (98-81)

Els blaugranes han aixecat el primer títol de la temporada i de l'era Peñarroya en derrotar al combinat manresà en un duel que ha anat de menys a més

Primer títol del curs. Els FC Barcelona s'ha imposat al Baxi Manresa (98-81) en la final de la Lliga Catalana i sumen el 25è trofeu de la competició, el tercer consecutiu. Els barcelonins han anat de menys a més, sent més forts en cada quart i aconseguint frenar l'empenta manresana. El triple ha estat un dels grans aliats blaugranes que ha permès en certs trams del duel agafar embrenzida i posar distànica en el marcador. Els jugadors culers més destacats han estat: Hernangomez (19 punts) i Anderson (13 punts).

Primera part ajustada

Inici complicat del FC Barcelona. Els de Peñarroya no han començat de la millor manera la final de la Lliga Catalana. El Manresa ha posat molta intensitat en els primers minuts i això l'ha permès obrir un petit forat en el començament del duel (9-13, min. 5). El Barça ha començat tirant d'accions individuals que no han acabat de sortir, però després d'un temps mort del tècnic egarenc, els triples han començat a entrar i això ha recol·locat el combinat blaugrana en el partit (23-20, min. 9).

El Manresa ha anat de més a menys i els barcelonins ho han sabut aprofitar. El Barça, de mica en mica, s'ha anat endollant i ha agafat una petita distància en el marcador, però un Alson amb la confiança pels núvols ha permès mantenir els manresans dins del duel (45-41, min. 20).

Aixequen el primer títol de la temporada

A la represa, el Barça ha disparat l'avantatge en el lluminós. Els de Peñarroya s'han col·locat a 12 punts en el minut 24 i a partir d'aquí els blaugranes s'han enlairat. El tercer quart ha estat el detonant del bon joc blaugrana, fet que ha permès encarar el partit i afrontar el quart període amb la final pràcticament decidida (73-56).

L'últim assalt ha estat un tràmit, tot i que el Manresa ha intentat una última remuntada heroica, el Barça estava en un moment de forma extraordinària. Cop sobre la taula que feia l'equip manresà, cop que el Barça retornava per mantenir la distància en el resultat. Finalment, els culers s'han imposat per 98-81 per aixecar el primer títol de la temporada: La Lliga Catalana. Aquesta victòria dona una injecció de moral extra per afrontar la setmana que ve un altre repte d'alçada: la Supercopa Endesa.

LA FITXA

BARÇA, 98
MANRESA, 81

Barça: Satoransky (9), Punter (11), Abrines (3), Parker (11), Hernangómez (17) - cinc incial - Anderson (13), Vesely (8), Brizuela (3), Metu (5), Nuñez (6), Laprovittola (12), Parra (-)

Manresa: Pérez (7), Hunt (19), Sagnia (2), Alston (19), Cate (10) - cinc inicial - Chams (4), Vescovi (2), Reyes (9), Steinbergs (4), Hustak (2), Saint -Supery (7)

Parcials: 25-20, 20-21 // 28-15, 25-25

Àrbitres: Jordi Aliaga Sole, Alberto Baena Arroyo, Yasmina Alcaraz Moreno

 

Més notícies aquí