Local

Barça - Caldes: Victòria culer en una nit molt especial (3-0)

El retorn de Matias Pascual, amb gol inclòs, ha estat el més destacat d'un partit que ha servit per seguir sumant minuts de cara a la Supercopa i en què també han marcat Pablo Álvarez i Eloi Cervera

Nit emocionant al Palau Blaugrana. Aquest divendres, el Barça d'hoquei patins ha jugat i guanyat el primer partit de la temporada a casa (3-0). Ha estat contra el Caldes, en el marc de la tercera jornada de la Lliga Catalana. I, tot i que l'enfrontament en si era intranscendent perquè ni Barça ni Caldes tenien opcions d'arribar a la fase final d'aquesta competició, sí que ha deixat detalls emocionants.

El primer i més important ha estat el del retorn de Matias Pascual, gairebé dos anys després de la lesió que es va fer al Mundial de 2022. Ja recuperat, l'argentí s'ha tornat a vestir de blaugrana, s'ha posat els patins i ha entrat a la pista al minut 14 per deixar enrere el seu calvari personal. A més, de penal (3-0, min 45), ha transformat el gol que ha tancat l'enfrontament i la victòria per arrodonir encara més una nit molt especial.

Perquè, a banda d'aquest moment, se n'han viscut tres més: l'estrena oficial de David Cáceres i el seu staff al Palau, el debut de Ferran Font com a blaugrana a la seva nova llar i el retorn de la llegenda Pablo Álvarez, màxim golejador històric de l'OK Lliga i que aquesta temporada podrà seguir ampliant els seus registres.

De fet, seu ha estat el gol que ha marcat el pas pels vestidors (1-0, min 14), en una primera meitat igualada en què Sergi Fernández ha aturat un penal. Aquest resultat s'ha ampliat a la represa, amb la diana d'Eloi Cervera (2-0, min 34). Però el guió estava escrit i si algú havia de tancar el triomf aquest havia de ser Matias Pascual.

El 3-0 transformat de penal (min 45) ha certificat el triomf culer, una victòria emocionant que serveix per seguir acumulant minuts, especialment amb el següent objectiu ja a l'horitzó. I és que el conjunt de David Cáceres jugarà la Supercopa del cap de setmana del 4-5-6 d'octubre. S'estrenarà contra el Liceo en semifinals, el dissabte dia 5.

LA FITXA

BARÇA, 3

CALDES, 0

Barça: Sergi Fernández, Pablo Álvarez, Ferran Font, Sergi Llorca, Eloi Cervera -cinc inicial- Matias Pascual, Jan Curtiellas, Pablo Rodríguez, Joan Gangonells.

Caldes: Arnau Martínez, Marc González, Xavier Gurri, Adrià Ballart, David Gelmà -cinc inicial- Pau Cardona, Lluc Vilà, Biel Pujadas, Marcos Blanque.

Gols: 1-0, Pablo Álvarez (min 14). 2-0, Eloi Cervera (min 34). 3-0, Matias Pascual, de penal (min 45).

Àrbitres: Xavier Buixeda Gallart, Gerard Gorina Bail. Blava a Pablo Álvarez. Faltes: 7-9