Local

Bidasoa – Barça: un clàssic amb al·licients renovats

Els blaugranes tornen a estrenar-se (dg, 20h) com a visitants a Artaleku

El Barça estrena aquest dijous (20h, Teledeporte i LaLiga+) la seva condició de visitant a la Lliga Plenitude. I ho fa a Artaleku, com ja va fer l’any passat. El Bidasoa, subcampió de l’última Lliga, voldrà fer-se fort a la seva pista i tornar a esgarrapar algun punt contra el campió. El duel serà d’alçada, amb ambició i baixes en els dos bàndols.

El Bidasoa no va passar de l’empat en el seu debut a la primera jornada. Els bascos, ara amb Álex Mozas a la banqueta, van deixar-se un punt a la pista, plena a vessar, del Tubos Aranda Villa de Aranda (26-26).

Tot i això, l’equip d’Irun continua sent un dels favorits per ser a la part alta de la taula. Els de Mozas han mantingut bona part dels seus jugadors clau i han fitxat noms de solvència contrastada, com el porter exblaugrana Leo Maciel o Theodoros Boskos.

El Bidasoa compta, això sí, amb les baixes de Gorka Nieto i de Tito Díaz, dos jugadors molt importants en la seva primera línia.

El Barça, per la seva banda, arribarà a Artaleku amb l’ambició de millorar l’empat de la temporada passada, única ensopegada de tot el curs.

Els blaugranes van aconseguir una victòria en la primera jornada de la Lliga Plenitude i ja sumen dos triomfs a la Machineseeker EHF Champions League, l’últim aquest mateix dijous, quan van derrotar el PICK Szeged (31-30) en un duel duríssim.

El partit europeu va passar factura, amb la lesió de Dika Mem. El capità es perdrà la cita a casa del Bidasoa, igual que Juan Palomino, Hampus Wanne i els lesionats de llarga durada Jaime Gallego i Pol Valera.

L’entrenador del Barça, Carlos Ortega, repetirà doncs la convocatòria de dijous amb l’única excepció de l’absència de Dika Mem. En el seu lloc entra l’extrem dret del filial Jan Blas i es manté Manuel Ortega.

Les paraules d’Antonio Bazán a la prèvia

 

Més notícies aquí