Local

Zalgiris Kaunas – Barça: L’aventura europea comença a Lituània!

(19.00 hores) El conjunt blaugrana afronta l’inici de l’Eurolliga amb un exigent partit al Zalgirio Arena

És el torn d’Europa. L’inici de la competició regular de l’Eurolliga comença aquest dijous amb un complicat compromís a domicili davant el Zalgiris Kaunas (19.00 hora de Barcelona). La 25a edició de la competició es preveu molt exigent. “A priori, sembla una Eurolliga més forta que els anys anteriors. Després ja es veurà, però crec que hi haurà més equips que aspiraran a les places de play-off i que els equips que estaran a dalt perdran més partits que en les últimes temporades”, afirma Joan Peñarroya.

En declaracions als mitjans de comunicació, el nou entrenador blaugrana destaca que l’equip està “amb ganes de començar la competició. Anem a un camp bonic, com gairebé tots els d’Eurolliga. A Kaunas sempre hi ha un ambient fantàstic”. I sobre el rival dirigit per Andreas Trinchieri, el defineix com “un equip bastant nou. Hem de veure cap a on anirà el seu joc però nosaltres ens hem de basar en les nostres coses i seguir millorant. Qualsevol partit és difícil si no fas les coses bé”.

El Zalgiris, que encadena tres victòries en tres jornades de la lliga lituana, s’ha reforçat aquest estiu amb vuit jugadors (Sylvain Francisco, Alen Smailagić, Matt Mitchell, Tyrone Wallace, Bryant Dunston, Deividas Sirvydis, Ignas Brazdeikis i Mantas Juzenas) després d’haver perdut jugadors com l’exblaugrana Roland Smits i Keenan Evans, Demetre Rivers, Edmond Sumner, Danielus Lavrinovicius, Kevarrius Hayes i Karolis Lukosiunas.

La principal dificultat que presenta l’equip rival és la polivalència dels seus jugadors. “Tenen un cinc molt gran com Birutis, l’experiència de Dunston i molta polivalència en les posicions de 4,3 i 2. Això fa que tinguin un joc diferent al de la resta d’equips i ens generaran problemes de lectura a nivell ofensiu i defensiu. Ens posarà a prova”.

El primer viatge europeu

L’equip s’ha exercitat aquest dimecres al Palau Blaugrana i, a la tarda, ha volat fins a Lituània amb els tretze jugadors disponibles (Dame Sarr és baixa per unes molèsties a l’adductor de la cama esquerre).

Sobre la pista lituana, Peñarroya vol veure “un equip que segueixi intentant estar junt, amb capacitat de compartir la pilota i que a nivell defensiu siguem sòlids”. I també s’obtindrà informació de com actua l’equip a domicili i amb ambients en contra. “És una part que també hem de conèixer. Diumenge anirem a Lleida i allà també serà molt dur”.

És obvi que l’objectiu és tornar de Lituània amb una victòria i, així, començar amb bon peu l’Eurolliga. “Tots els equips comencem de zero, tothom veu una sèrie d’equips que a priori han d’estar al capdavant però, la capacitat que tinguem a la pista ens marcarà la posició en que quedarem. Estem en un moment de construir, de millorar i créixer molt per aconseguir els objectius”. “Anem a construir i a cada camp a guanyar cada partit”, ha conclòs el tècnic.

L’estrena de Chimezie Metu

Chimezie Metu és l’únic jugador blaugrana que no ha disputat mai un duel de l’Eurolliga. Després d’haver-se estrenat a l’ACB amb un gran paper (17 punts i 26 punts) al Palau Blaugrana, ara vol continuar demostrant la seva ràpida adaptació al bàsquet europeu. “Estem a punt i concentrats per començar aquesta competició. Afronto cada partit amb la intenció de guanyar i ara anem a la pista del Zalgiris, on hi ha un dels millors ambients del món. Ho estic desitjant i serà emocionant”.

L’ala-pivot blaugrana descriu l’ambient del bàsquet europeu diferent al de l’NBA. “En defensa i en atac, aquí et sents més implicat i has d’estar atent en cada acció del partit”. “Però estic familiaritzat amb els ambients i equips d’aquí, així que esperava un debut genial al Palau i va estar a l’alçada de les expectatives”. Segons Metu, la seva adaptació està sent molt positiva. “A mesura que vagi avançant, aniré millorant i aprenent més les regles”.

I té clar l’objectiu per aquesta Eurolliga: “Guanyar. Per a un club com aquest, l’única opció és sortir a guanyar”. Abans, però, l’important és que els cinc nous jugadors i la resta de l’equip es compenetrin. “Estic desitjant veure com creixem durant la temporada”.

El ‘10’ blaugrana admet que se sent “molt bé” a Barcelona a nivell físic i mental. “Soc una persona a qui li encanta viatjar i estar a llocs nous. Aquí estic envoltat de gent nova i en un ambient nou”. Crec que fins ara tot està sent genial”, conclou.

Més notícies aquí