Local

Zalgiris Kaunas – Barça: S'escapa la victòria (74-67)

Malgrat una gran segona part, els blaugranes han caigut davant del combinat bàltic en el debut de la competició europea

El Barça s'ha estrenat en l'Eurolliga 24/25 en un dels bressols del bàsquet europeu: a Kaunas. El duel era tot un repte pel conjunt de Peñarroya, i tot i que sobretot a la segona part, els culers han plantat cara al combinat de Trinchieri, la victòria s'ha escapat en els darrers minuts. El FC Barcelona ha començat la competició amb derrota contra el Zalgiris (74-67), en un duel marcat per una primera part desordenada dels blaugranes que ha tocat remuntar en la segona, però que finalment no s'ha pogut culminar.

Els blaugranes més destacats han estat Laprovittola (12 punts i 20 de valoració), Parker i Punter (11 punts).

No acaben de carburar

Debutar a la pista del Zalgiris Kaunas no és gens fàcil. El combinat bàltic ha començat molt fort la competició europea amb un percentatge d'encert molt alt que ha posat entre les cordes als blaugranes. El primer període ha estat marcat per l'eficàcia local que ha tombat per complet la defensa blaugrana (21-14)

En el segon quart la cosa no ha millorat massa. Sense ordre en defensa i sense idees en atac, els culers han hagut de remar a contracorrent perquè el Zalgiris no acabés d'obrir una escletxa definitiva. Brazdeikis ha estat un dels més destacats dels de Trinchieri amb 10 punts i una espectacular cistella per tancar la primera part (43-31).

Resurrecció defensiva

Un parcial de 0-6 en la represa ha donat ales als barcelonins que han vist com en un tres i no res han tornat a entrar en el partit. Més que l'efectivitat en els tirs, la defensa ha estat la clau. Això ha permès al conjunt de Peñarroya empatar el partit a les acaballes del tercer quart (48-48, min. 28). Parcial de 7-17 i 50-48 per encarar el darrer assalt amb les possibilitats de victòria intactes.

Malgrat que el resultat era ajustat, l'equip local ha obert una petita escletxa que el Barça ja no ha estat capaç de tornar a reduir. La diferència ha anat minvant entre els 4 i els 8 punts de distància i s'ha arribat al darrer minut amb el 69-65. Malaurafament un triple de Francisco a 20 segons pel final ha posat la setencia (72-65) i finalment el resultat final ha estat de 74-67.