Local

Cinc dades de l'Alabès - Barça

Els dos conjunts es troben separats per onze punts en la taula de la Lliga

Nou compromís de Lliga. El FC Barcelona es desplaça fins a Vitòria per disputar la jornada 9 de la Lliga contra l'Alabès. És a dir, onzè classificat contra primer classificat. Dues posicions ben diferents en la taula entre dos equips que arriben amb l'ensopegada de la darrera finestra lliguera i que, per tant, voldran recuperar el camí de la victòria. Tot abans d'una nova aturada de seleccions. 

T'agrada la tercera equipació?
No esperis més i fes-te ara amb la tercera equipació de la temporada 2024/25
COMPRA!

El gol blaugrana, assegurat

Amb la punteria calibrada. Així es presenta el Barça de Hansi Flick a aquest Alabès - FC Barcelona. Perquè són l'equip de les cinc grans lligues europees que més vegades ha fet celebrar als seus aficionats. Acumula 25 gols aquesta Lliga 2024/25. De fet, els culers han perforat la porteria rival en tots i cada un dels seus compromisos anteriors. 

Lewandowski-Lamine Yamal, la dupla perfecta

En la coralitat blaugrana sobresurten dues figures atacants: Robert Lewandowski i Lamine Yamal. Entre el Pitxitxi de la Lliga i l'MVP del mes de setembre de la Lliga han participat en 18 dianes en aquesta arrancada de competició domèstica. Registres que cap altra dupla de les cinc grans lligues europees pot atrapar. Cal recordar que la temporada passada, el davanter polonès va sucar en els dos duels lliguers contra El Glorioso. 

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Llueix l'equipació del futbolista de La Masia que enamora a propis i estranys
COMPRA-LA!

Mendizorrotza, un estadi propici

En els darrers desplaçaments a Vitòria, els culers han estat capaços de capgirar una tendència negativa. Perquè abans de submergir-se en la ratxa positiva actual camp de l'Alabès, el Barça tenia mals records. En els primers 11 compromisos en aquest territori basc, els blaugranes només s'havien endut el triomf en quatre ocasions. 

Des de l'any 2001, el Barça no perd a casa dels blau-i-blancs. Un llunyà 2-0 que va precedir una ratxa d'imbatibilitat formada per tres empats i sis victòries. Aquests triomfs quasi han estat consecutius i només s'han vist interromputs per l'empat a u de la temporada 2020/21. 

Luís García: una sola victòria contra els culers

L'actual entrenador de l'elenc basc, només ha sumat un triomf en 10 partits contra el Barça. Vuit derrotes i un empat completen el balanç de l'entrenador madrileny. Només ha estat capaç d'endur-se la dolçor quan ocupava la banqueta del Getafe (1-0, la temporada 2011/12). Dades que deixen només un 8% de victòria de Luís García Plaza quan el Barça es troba al davant. 

32 jugadors han vestit les dues samarretes

Els dos conjunts han compartit gran quantitat de jugadors, tot i que en l'actualitat no trobem cap futbolista que hagi vestit ambdues elàstiques. Els casos més recents són els de Bojan Krkic Munir El Haddadi a la temporada 2017/18. Entre altres noms ilustres trobem José Arana (el primer de tots els jugadors que van intercanviar samarretes durant la temporada 1934/35), Alexanco, Zubizarreta, Jordi Cruyff, Ernesto Valverde o Julio Salinas.

Més notícies aquí