Local

19 anys després, un Lleida - Barça

Gairebé vint anys han hagut de passar perquè el Pavelló de Barris Nord de Lleida torni a viure un partit de la Lliga ACB, en aquest cas Lliga Endesa, entre el Barça i l’Hiopos Lleida.

L’equip del Segrià torna a la màxima categoria del bàsquet estatal amb l’ambició de quedar-s’hi molts anys. En el record encara estan aquelles temporades històriques amb un equip liderat per l’excapità del Barça i exentrenador, Roger Grimau, Jaume Comas o l’ara Conseller d’Esports de la Generalitat, Berni Álvarez. Ara, sota un altre nom, i amb uns altres colors, l’equip que entrena Gerard Encuentra buscarà assentar-se a la nova categoria després d’un ascens sonat la temporada anterior.

El partit d'aquest diumenge (18.30 hores) serà el segon partit a domicili de la setmana, després de la visita a Kaunas en l'estrena de l'Eurolliga (74-67). Després del viatge de tornada de Lituània, l'equip s'ha entrenat aquest divendres i dissabte al Palau Blaugrana i aquest diumenge al matí realitzarà una sessió de tir al Barris Nord.

Després de l'entrenament d'aquest dissabte, Alex Abrines ha destacat que l'equip haurà de posar els cinc sentits davant un equip i una afició molt il·lusionada. "Ells sortiran amb tot per guanar-nos després de tants anys sense estar a l'ACB".

El rival

L’Hiopos Lleida arriba al segon partit de la competició després de fer patir de valent tot un Casademont Saragossa, al que van forçar una pròrroga al Principe Felipe de la capital manya per acabar perdent per un ajustat 101-91. 

L’equip del jove entrenador Gerard Encuentra ha patit una transformació radical comparat amb el bloc que tenia la temporada anterior. Ha incorporat jugadors contrastats com Pierre Oriola, Oriol Paulí, Corey Walden o el base Dee Bost que, combinats amb joves amb gran projecció com els exblaugranes Rafa Villar, Michael Caicedo o Bozic, cedit pel València Basket, esperen trobar la química necessària per seguir gaudint del bàsquet ACB a Lleida.

El Barça

Els de Joan Peñarroya arriben al primer derbi català amb ganes de recuperar sensacions després de la derrota a Kaunas (74-67). Dario Brizuela, que va ser baixa en el partit jugat a Lituània podria estar a disposició del tècnic de Terrassa si aquest ho creu oportú.

Després d’una notable estrena al Palau el passat cap de setmana davant Granada (91-65), l’equip barcelonista que, recordem, estrena cinc jugadors i nou tècnic respecte l’exercici anterior, espera seguir construint per seguir creixent en les dues competicions que ara mateix està jugant. 

A destacar les actuacions d’un Joel Parra i Chimezie Metu molt consistents en el primer partit al Palau, amb 16 i 17 punts respectivament. L’ex del Joventut té números de jugar a Lleida després de quedar inèdit a Kaunas, juntament amb Youssoupha Fall.

Més notícies aquí