Local

Andrés Iniesta anuncia la seva retirada

En un acte molt emotiu, ha repassat el viatge de la seva vida, lligada durant 22 anys al FC Barcelona

Tot s'acaba, i la carrera d'Andrés Iniesta no podia ser una excepció, per desgràcia. Després de 22 anys a l'elit del futbol mundial, ha anunciat de forma pública que penja les botes en un acte senzill, emotiu i sincer on ha fet un viatge al llarg de totes les etapes de la seva trajectòria, i de la seva vida, molt lligada de forma innegable al FC Barcelona.

Més de mitja vida al Barça

Ha deixat la seva carrera de jugador amb 40 anys, i més de mitja vida, un total de 22, l'ha viscut al Barça: 16 al primer equip i sis més al futbol base. "El viatge de la meva vida va ser Fuentealbilla-Barcelona. La Masia em va canviar per sempre, és el lloc on millor podia estar per a potenciar tots els valors que cal tenir en aquesta vida. Estic molt agraït a tothom, els professors, companys... és una etapa que va marcar la meva vida", recordava Iniesta en el seu viatge particular.

Llàgrimes d'orgull

Un viatge que ha rememorat en un acte celebrat a l'America’s Cup Experience instal·lat al Moll d'Espanya de Barcelona. No podia ser en cap altra ciutat. Un viatge, un "conte", segons ell, que va començar a Fuentealbilla, va passar per Albacete i va fer una llarga i màgica parada a Barcelona. S'ha vist un Iniesta emocionat, però al·legant que "són llàgrimes d'emoció i d'orgull, no de tristesa. Són llàgrimes d'aquell nen que tenia el somni de ser futbolista i ho ha aconseguit."

Acompanyat i estimat pel Club

Un nen, ja convertit en un home, un pare de família i un culer insigne que, com no podia ser d'una altra manera, ha estat més que acompanyat pel Club de la seva vida. Començant pel president Joan Laporta, acompanyat d'una bona representació del primer equip, amb l'entrenador Hansi Flick, els jugadors Araujo, Gavi, Ansu Fati i Dani Olmo, a més de Deco, Bojan Krkic i l'assessor Enric Masip.

Al llarg de l'acte s'han projectat diversos vídeos on figures claus a la seva carrera recorden la figura d'Iniesta, com Pep Guardiola, Luis Enrique, Vicente del Bosque o Louis van Gaal, qui el va fer debutar: "Els primers dies em tremolava tot, no sabia on posar-me. Veure tants dies el Camp Nou des de La Masia i tenir l'oportunitat de ser allà amb aquests jugadors era espectacular".

L’àlbum. Andrés Iniesta
Reviu el programa amb les imatges icòniques d'Andrés Iniesta com a blaugrana
Mira'l aquí

"Ens ho vam passar molt bé"

Després de debutar i consolidar-se va arribar el millor Barça de la història, amb ell com un dels clars referents. Una època que ha recordat d'una forma molt especial: "Ens ho vam passar molt bé. No només jugant, entrenant... era màgic, únic. Veure i fer feliç la nostra afició, desitjant que arribessin els partits per a veure'ns jugar, ho simbolitzava tot per a mi".

La importància de la família

Iniesta va sortir del Barça el 2018, com una llegenda absoluta, i "prenent la decisió més difícil" de la seva vida. Però ell mateix ha explicat com d'important ha estat el lustre al Japó i aquesta última temporada als Emirats Àrabs, sobretot per a la seva família. Sempre ha estat un home molt familiar, i al llarg de l'acte l'ha tinguda molt present. Des dels seus pares i el seu avi, amb qui va fer aquell viatge de Fuentealbilla a Barcelona, passant per la seva germana, la seva dona i els seus sis fills, el seu gran projecte de vida.

El següent pas, a les banquetes?

Però no és l'únic, perquè ha aprofitat per anunciar que si hem gaudit i molt amb l'Iniesta jugador, potser també ho fem amb l'Iniesta entrenador. Ha explicat que seguirà formant-se, aprenent i equivocant-se, amb l'objectiu de gaudir del futbol, ara des de les banquetes.

 

Més notícies aquí