Local

David Cáceres: del primer títol com a jugador al primer com a entrenador

Repassem la història en clau blaugrana del nou tècnic del Barça

La vida dona tantes voltes com les rodes dels patins en un duel d’alta intensitat. I la següent és la història de la vida de blaugrana del nou entrenador del Barça, David Cáceres

El tècnic blaugrana afronta el primer partit de l’OK Lliga al capdavant del primer equip després d’haver aconseguit el primer títol des que s’asseu a la banqueta, la Supercopa d’Espanya 2024/25, el 138è títol al palmarès d’una de les seccions més llorejades de la història del Club. Un èxit assolit a La Corunya, després de vèncer 5 a 2 al conjunt amfitrió, el Deportivo Liceo, i superar en el partit decisiu al Reus Deportiu, per la mínima (0 a 1). 

David Cáceres prové d’una família d’hoquei, i tothom coneix el seu pas per clubs històrics com el Noia, el Vic o especialment, l’Igualada, conjunt del qual n’és el segon màxim golejador històric i amb el qual va aconseguir tres copes d’Europa i una OK Lliga, fet que va portar al conjunt de Les Comes a retirar-li la samarreta. 

Ara bé, no tothom sap que David Cáceres, també va ser jugador del Barça. Ens hem de remuntar a la temporada 1993/94. Una temporada amb canvis a la plantilla després de sis anys sense aconseguir cap títol. Va ser llavors quan, Cáceres, que duia uns anys a la base blaugrana en edat juvenil i junior, va pujar a reforçar el primer equip, que també comptava amb l’actual coordinador esportiu, Gaby Cairo, en la seva primera temporada vestint la samarreta del Barça. 

Un equip dirigit per Quico Aymar a la banqueta i amb jugadors com De Moya, Calero, Martinell i Nani Cáceres, germà de l’actual entrenador blaugrana, a la plantilla. Una temporada amb final feliç, que va finalitzar amb el títol de la Copa del Rei, aconseguida a Sant Sadurní d’Anoia contra el Liceo (5 a 3) fa trenta anys, el 18 de juliol de 1994. 

Un títol que feia desfermar l’eufòria i que arribava set anys després de l’últim títol aconseguit per la secció, la recopa del 1987. La contribució de Gaby Cairo i David Cáceres va ser clau per aconseguir el triomf. Després d’una primera part que va finalitzar amb una lleugera avantatge per part del conjunt gallec, l’entrada a escena de Gaby Cairo i David Cáceres va capgirar el resultat advers. Una assistència de l’actual tècnic cap a l’actual coordinador esportiu va situar per primer cop al Barça per davant amb el 3 a 2. Després de l’empat del conjunt de La Corunya, el 4 a 3 va ser obra de Cáceres i el definitu 5 a 3, de Cairo. 

Un títol que va suposar l’inici d’una nova era per a la secció. Cáceres va continuar el seu camí com a jugador fora del Club, però anys més tard, va tornar. Aquesta vegada per fer-se càrrec dels alevins i infantils de l’hoquei formatiu blaugrana, l’any 2021. Aquest estiu, trenta anys després d’aquell primer i únic títol com a jugador del Barça, ha assolit el primer trofeu de la nova era al capdavant del primer equip. Veurem quin és el següent capítol.

 

Més notícies aquí