Local

Els treballadors i treballadores del FC Barcelona assisteixen a una xerrada sobre Salut Mental i Gènere en l’àmbit laboral

Una iniciativa emmarcada en el Dia Mundial de la Salut Mental, destinada a conscienciar sobre la importància del benestar mental en els entorns professionals i a promoure la igualtat dins la cultura corporativa del Club

Avui 10 d’octubre, es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, una data promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental (WFMH) des del 1992. Enguany, amb el lema “És hora de prioritzar la salut mental al lloc de treball”. És en aquest context, que el departament de Diversitat, Equitat i Inclusió i el Comitè d’Igualtat del FC Barcelona van celebrar ahir una xerrada adreçada a treballadors i treballadores per abordar la salut mental i el gènere en l’entorn laboral.

La sessió que va tenir lloc a l’Auditori 1899 va ser impartida per Maria Amparo Ferrero Lucena, tècnica en Salut Mental i Estigma en l’àmbit laboral i màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat, de l'entitat d’Obertament, associació dedicada a lluitar contra l’estigma i la discriminació que pateixen les persones que conviuen amb un problema de salut mental.

Durant la sessió es van comentar els diferents estereotips i prejudicis associats a la salut mental en l’àmbit laboral, així com els prejudicis relacionats amb les nostres identitats de gènere. Es va destacar que l'estigma associat als problemes de salut mental en l’entorn laboral pot impedir que les persones parlin dels seus problemes de salut mental, atès que les dones, els homes i les persones no binàries experimenten formes diferents d'estigmatització a causa de les normes de gènere. Com a resultat, les dones tendeixen a buscar més suport i parlar-ne obertament (52%), però el 86,7% amaga les seves dificultats. Només el 40% dels homes busca ajuda, i el 67,6% oculta els seus problemes. I també només el 36% de les persones no binàries senten que poden parlar Obertament de la seva salut mental.

El FC Barcelona, compromís amb la igualtat

El FC Barcelona va aprovar el seu I Pla d’Igualtat l’any 2013, set anys abans que entrés en vigor la legislació en matèria d’igualtat, obligatòria per a les empreses de més de 150 treballadors i treballadores. El Club va esdevenir, així, una entitat pionera en l’elaboració i adopció de Plans d’Igualtat i continua treballant per seguir-ho sent. El 6 de març passat es va signar el III Pla d'Igualtat entre Homes i Dones del FC Barcelona, en què s’inclou la perspectiva de gènere en totes les actuacions i incorpora l’actualització de dos protocols; el Protocol per a la prevenció i abordatge de l'assetjament laboral i el Protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual, per raó de sexe, d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere. Reforça, així, el compromís del Club amb la igualtat efectiva entre homes i dones i la no-discriminació de les persones del col·lectiu LGTBI.

Sobre Obertament

Obertament és una entitat per la lluita contra l'estigma en salut mental. Persegueix la reducció de l’estigma vinculat a la salut mental en l’àmbit laboral i la millora de la cultura empresarial a través de la conscienciació de la societat en general i del món laboral en particular.

Més notícies aquí